Оправданият убиец на чернокож в САЩ беше арестуван за насилие

Джордж Зимерман насочил оръжие срещу приятелката си
19 ное 2013 09:17, Елка Василева
4
Оправданият убиец на чернокож в САЩ беше арестуван за насилие
Джордж Зимерман. Снимка: Reuters

Джордж Зимерман, охранителят доброволец от Флорида, който беше оправдан в скандалното дело в САЩ за убийството на чернокожия младеж Трейвън Мартин, беше арестуван и обвинен в насилие срещу приятелката си, съобщи Асошиейтед прес.

Зимерман беше задържан след сигнал, че е насочил оръжие срещу Саманта Шайбе по време на кавга в дома, в който съжителстват в окръг Семинол във Флорида. Шайбе, която не е ранена, разказала на полицията, че Зимерман счупил маса, насочил оръжието си срещу нея, след което я изблъскал навън, заключил вратата и се барикадирал с мебели. След пристигането на полицията той се предал без съпротива. Зимерман ще прекара нощта в полицейския арест и по-късно ще бъде изправен пред съдия по обвинение в нападение и домашно насилие.

Това не е първият подобен инцидент за Зимерман, откакто бе оправдан през юли за убийството на Трейвън Мартин, посочва АП. Той беше задържан през септември заради кавга със съпругата си, с която е разделен, но тя отказа да повдигне обвинение и той бе освободен.

Зимерман, който е с бял цвят на кожата, беше оправдан по делото за убийството на чернокожия младеж с аргумента, че е действал при самозащита през февруари 2012 г. Случаят бе следен с огромно внимание от медиите заради расисткия подтекст.

Още по темата

Присъдата предизвика негативна реакция от президента Барак Обама и масови протести в няколко големи американски града. Стотици хиляди хора се подписаха под петиции с настояване федералните власти да подновят делото, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Дано го осъдят тоя убиец!
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С такова име, човек може да си прави каквото си поиска в САЩ...