САЩ съдят по скандала "Сидеров" за върховенството на закона

Посланик Рийс няма да се меси във вътрешната ни политика
Обновена: 14 яну 2014 16:27 | 14 яну 2014 14:45,
144
САЩ съдят по скандала "Сидеров" за върховенството на закона
Посланик Рийс. Снимка: БТА

Според американския посланик Марси Рийс начинът, по който ще се развие скандалът "Сидеров" с френското културно аташе Стефани дьо Мартие, "ще ни каже много за върховенството на закона в България".

"Не мога да имам мнение кой е прав в този случай, но всеки го следи много отблизо и ще видим как ще се развие", коментира тя пред журналисти искания имунитет на лидера на "Атака" и различните версии за инцидента, разразил се миналата седмица във Варна.

Още по темата
Що се отнася до вътрешната политика на България, Рийс коментира, че като дипломат тя е наблюдател на случващото се и не може да се намесва.

"Българската политика е за българите, те трябва да я упражняват", категорична бе тя.

Според нея дискусиите в страната ни за укрепването на институциите и върховенството на закона са много здравословни и трябва да се състоят.

"Укрепването на гражданското общество е важно за демокрацията", добави посланик Рийс.

Тя изрази обаче задоволството си от факта, че България си сътрудничи в областта на енергетиката с нейната страна.

"Щастливи сме, че имаме участие на американска фирма и американски инвеститор. Доволни сме, че имаме възможността американска компания да участва. Американската технология е №1 в света и "Уестингхаус" е водеща в областта на новаторските технологии и безопасността", отговори тя на въпрос за изграждането на 7 блок в АЕЦ "Козлодуй".

В заключение Марси Рийс обяви, че САЩ подкрепят дискусията между американската компания "Уестингхаус" и правителството на България за проекта за нова мощност в Козлодуй.

 

Вижте още от коментара и във видеото на Bulgaria On Air.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
3
 
3
 
! Отговори
Абее, хей преди 10 години
какви са ми на мен САЩ, че да мисе изказват за проблеми, касаещи България, и даже не са проблеми, а се раздухват от тези, на които не им е изгодно.Нахалници!
119
0
 
1
 
! Отговори
БАБА МАРА преди 10 години
youtube/watch?v=LajTx3-49wo
118
2
 
8
 
! Отговори
до самотния вълк преди 10 години
Или някой те е подвел (излъгал) или ти си лъжец а по скоро ти си такъв заплатите в Москва,Петер бург и другите големи градове в Русия е десетки пъти по голями от нашите цените са горе долу като унас с изключение на горива,парно,еленергия телефони на половината на нашите така,че не пиши лъжи.чение на парно,горива еленергия
117
4
 
14
 
! Отговори
кво искате ва? преди 10 години
ние хамерекунците ви дадохме ЦЯЛ КОРАБ С развалена царевеца навремето, през втората световна подаръци/химикалки с взрив за децата,някои и без ръце станаха художници/ а за бомбите , сравнение с Хирошима сте цвете, а за индиянцие скалпирани и *** и вие тнамците и арабите и сърбите и ..., и ,.. и, и .... и нямат край на тия които не им показахме какви сме ний, и това че Руска кръв се е ляла за да станете наши за един кораб с развалена царевица, тва е насща ценностна система, ако не бомби и гърч
116
9
 
5
 
! Отговори
Самотният Вълк преди 10 години
До АнонименТъпчо ти ходил ли си в Русия да видиш за какво става на въпрос ,един дърводелец в Москва взима до двадесет хиляди рубли заплата ,смятай 4лв и 30 ст за 100 Рубли за какво става на въпрос .А можеш да отидеш до Новороссийск да видиш за какво става на въпрос и тогава да пишеш тук глупости.
115
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 107По спокойно с Русиятa друже.Коптор стaнa Бг зa 25 г. a Русияот коптор зaприличвa все повеченa нормaлнa държaвa и среднитезaплaти тaм сa нaд 2 пъти по високиот нaшите .Цени нa ток ,гaз ,бензин ,цигaри и мн. други сa нa половинaтaпочти нa нaшите.В Москвa среднaтa зaплaтa е 1480 $.но от цялa Русия тaм цените сa нaй високи.
114
5
 
24
 
! Отговори
Зашева преди 10 години
САЩ отдавна не са фактор на Световната политическа сцена. Световен лидер си остава Русия, последвана от страни набиращи скорост, като Иран и Северна Корея. Това е истината.
113
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Марси, давайте реактори, давайте заводи, технологии, работа за тоя беден и озверял от мизерия народ, така ще бъдете обикнати, а не като си давате само мнението, на гладно вашето мнение е вятър и мъгла!(
112
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нека да се меси, Уорлик рони крокодилски сълзи в Кабул и се моли на Алах да бъде сменен по- бързо! А и Доган не Бойко, да седи мирно и да козирува, хихи?
111
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След това, което стана известно за NSA, не мога да си представя как САЩ могат да говорят за "върховенство на закона". Иначе Сидеров е добре да го проберат някъде, дали в лудница или в затвора - все тая.
110
2
 
28
 
! Отговори
petar1905 преди 10 години
За какво върховенство на закона говори тая лелка, след като в нейната "правова" държава вече 50 години крият кой уби президентът Кенеди, сенаторът Кенеди и Мартин Лутър Кинг ?!
109
5
 
9
 
! Отговори
Ъц преди 10 години
"... начинът, по който ще се развие скандалът "Сидеров" ще ни каже много за върховенството на закона в България".-------Много недвусмисленно изразена позиция от посланика на САЩ, което от своя страна потвръждава, че понятие, като "независимост" в днешната световна политическа реалност НЯМА.Що се касае до Простака... ами, "когато сам си го направиш, врагове не са ти нужни".Друг е въпроса, че с поведението си, Простака обезличи движението на национално-патриотичната идея.
108
2
 
24
 
! Отговори
комунистите са лъжци преди 10 години
Чета някой се изказал за Русия. В Москва средната заплата е 2500 лв. В Петербург е 1500 лв. В северните райони средната заплата е 4500 лв. Бензин А95 е 1,40 лв. Най ниската средна заплата в най бедните райони е 700 лв. Не съм ходил в Русия, защото не мога да си го позволя, но знам руски и всеки ден съм виртуално там (в нета). За сравнение средната заплата в България е 600 лв.Т.е. материално въобще не може да се сравняваме с руснаците.
107
7
 
19
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Вън тая нагла и грозна чума от България. Ако бяхме независима държава, щяхме да я оваляме в катран, да я поръсим с перушина и така да я върнем във ФАШингтон.
106
15
 
9
 
! Отговори
Гаджева преди 10 години
На Сидеров му се клати феса....кеф..кеф... Свърших!
105
16
 
9
 
! Отговори
емигранд преди 10 години
И благодарение на Атака вече диспечерите на летища в Европа задължително преди самолетите да излетят питат:"Имали атаксит в самолета".Чак тогава включват първа и потеглят.Снимката на Сидеров е разлепена по всички летища.
104
6
 
30
 
! Отговори
Дръпниухов преди 10 години
До Анонимен 107Озлобен си, но масово в Русия се вземат около 800 долара в страната и около 1500-2000 в големите градове, като тока, газта и горивата са на половина от нашите, храните са с около 10-20% по-скъпи, всичко друго е като тука!...Има "мутри", но нямат нищо общо с нашите... Поне съм ходил там и го знам от първа ръка!
103
5
 
26
 
! Отговори
само ще подслушва преди 10 години
Посланик Рийс няма да се меси във вътрешната ни политика. Тя само ще подслушва! Всеки, всичко, по всяко време!
102
37
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Зa кaкви московски " зaплaти" рублaджийски лъжете бре мaскaри? Все едно хорaтa не знaят зa бедносттa нa крепистните в русиятa ви, сякaш не знaем, че доходите сa им кaто нaшите! 2000 долaрa взимaт руснaците, когaто ти цъфнaт нaлъмите. И още нещо не е необходимо дa идеш в русиъ зa дa видиш кaкъв коптор е тaзи стрaнa
101
24
 
4
 
! Отговори
пухчо преди 10 години
Кажете им го мис Рийс на тези ***,че то няма кой друг да им го каже!!!