12-годишни в САЩ намушкали 19 пъти приятелка под влияние на сайт

Обвинени са в опит за убийство, може да получат 65 г. затвор
Обновена: 4 юни 2014 08:26 | 4 юни 2014 08:25, Елка Василева
44
12-годишни в САЩ намушкали 19 пъти приятелка под влияние на сайт
Снимка: архив, Reuters

Две 12-годишни момичета бяха обвинени в опит за убийство на тяхна приятелка на същата възраст в американския щат Уисконсин, съобщи Франс прес, като се позовава на местни медии. Момичетата са обвинени като възрастни и ако бъдат признати за виновни, биха могли да получат 65 години затвор.

Двете малолетни момичета често посещавали сайта Creepypasta, пълен с истории на ужасите. За да задоволят виртуален лидер, наречен Slenderman, т.е. да свършат работа му, те трябвало да убият една от приятелките си. Според обвинителния акт едно от двете момичета заявило, че трябвало да убие някого, за да покаже предаността си към Slenderman.

В събота жертвата била поканена да прекара нощта при едната от двете обвиняеми, които я примамили в гора, намушкали я 19 пъти, включително един път близо до артерия, след което я оставили, смятайки, че е мъртва.

Случайно минал оттам велосипедист открил момичето, което било откарано в болница.

Шефът на полицията в град Уокеша, където се разиграла трагедията, предупреди на пресконференция родителите за опасностите в интернет. "Това трябва да бъде тревожен сигнал за родителите, те трябва да ограничават и контролират използването на интернет от децата си", заяви Ръсел Джак.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
6
 
! Отговори
С.С.С.Р преди 9 години
Само в САЩ (импеията на злото) !
34
0
 
4
 
! Отговори
емо преди 9 години
нормално за инфантилна нация
33
1
 
9
 
! Отговори
за САЩ знаем. А ние? преди 9 години
1. Сега яко трябва да сритат г/за на създателите на този сайт и да ги одерат от глоби и компенсации така, че да им остане само ризата на гърба! Да разследват дали и други са се подвели по същия начин да вършат изродщини под влияние на същия сайт. Да не се забравя, че има и психопати, на които подобен сайт може да въздейства!2. Нашите законотворци да се поучат, а медиите ни да кажат по колко години бяха зад решетките и при какъв режим онези две пикли, които удушиха приятелката си от завист.
32
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"... където се разиграла трагедията, ..." Elke, bulgarskiat ezik e mnogo bogat na dumi, tochno "razigravat" li triabva da izpolzvash ??? .......
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Проблема не е в интернет, а в малоумието. Кви ли неща не съм гледал из нета от чисто любопитство, но досега не съм тръгвал да коля случайни хора за няма нищо...
30
1
 
1
 
! Отговори
enterfornone преди 9 години
Боже какви смешници списват тук. Creepypasta (Идва от Copy/Paste) е именно сайт с ърбън легенди - каквато е горната нелепа история. Най вероятно е даже оттам.Самият Slender Man е сам именно creepypastа.***, ***, за смях си. Пък някакви коментиращи се надъхват колко били деградирали американците русанците и марсианците. Вместо да се засрамите колко сте неинформирани и вярвате на глупостите на ***, Инвестор и dnes.bg...
29
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно и за този опит за убийство са виновни турците. Сигурно ли сте, че не са промити точно българските мозъци. Още от училище... ?
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До anarhist"Иго" е дума за робство, а не за "владичество" и това е факт. Жалко че на вас младите туркофилските учители ви промиха така мозъците. Жалки сте всички вие, които не признавате истината и мислите за "владичество". Съжалявам и родителите ви, които не са Българи и одобряват това да сте възпитани по грешни принципи за историята. Просто сте жалки.
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"виртуален лидер"Абе Калкулаторке, за пореден път не си вършиш работата да провериш за какво става дума а само правиш копи/пейст. Журналистика вечерно ли си завършила някъде? Ако изобщо.
26
2
 
13
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Много затъпяла и деградирала нация!
25
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нормално за САЩ. Още от рано ги учат да са кръвожадни.
24
0
 
49
 
! Отговори
rm преди 9 години
Само да отбележим - ОПИТ за убийство, малолетни извършители, и ще са в затвор/facility до живот. Ромеите като убият някоя баба какво става!???Та, само да кажа, че не са щатите и еуро съюза виновни. Виновни сме си НИЕ, защото допускаме да ни се качват по главите - ромеи, полицаи, съдии, прокурори, всякаква ***, че им и плащаме отгоре на това.
23
8
 
5
 
! Отговори
anarhist преди 9 години
До Ястребняма турско робство защото няма турска империяима османски халифатосманската империя е империя на ислямаима и османско иго или владичество кой както го разбираако ти си мислиш че султан сюлейман великолепни е турски султан това си е твой проблем
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
``turci`` - mnogobroini plemena ot trako-semitski proizhod upravlqvani ot persio-idnuski prishylci-izgnannici
21
14
 
7
 
! Отговори
червенчукундур преди 9 години
американофоби изглежда не са чели историята за руския Чикатило дето убил и изял към 30-40 души и то без да е имал интернет и да се влияе от американската култура-самороден руски талант.
20
0
 
1
 
! Отговори
do qstreb преди 9 години
ama te si vi znaqt ... a i kazah robstvo a ne tursko ! ...... to i obiknovenite turci sa bili machkani ot induso-persiiskata sgan
19
4
 
3
 
! Отговори
Ястреб преди 9 години
DO QSTREBПредполагам и сам не си вярваш на тези глупости, нали? А иначе много логично разсъждаваш - турци няма, но турско робство има! ;-)
18
0
 
12
 
! Отговори
до 18 преди 9 години
Правейки се на тоя турчин нарекъл себе си Ястреб - ти не ставаш по-добър от него. Всички знаем, че е *** и плазмодии, но ако си истински честен Българин не го имитирай. Не падай на неговото собственно дефектно мислещо ниво. Ясно е, че има турско РОБСТВО и че такива като него дразнят с това, че го отричат. Но просто като му видиш коментар го напсувай на майка му ибрикчииска и го забрави. Истината за тяхните турски зверства ще излезе някой ден пред света. Защитавай българското с достойнство.
17
0
 
2
 
! Отговори
FORMULIROVKA преди 9 години
PRESTUPNICITE I IZGANANICI OT INDUSTAN I PERSIA SA ZATVORENI V POGRANICHNITE RAIONI NA DVETE IMPERII ... VPOSLEDSTVIE SE OMESHVAT I NAVLIZAT CHREZ POSTAVENI LICA V PERSIA PO KASNO I VYV VAVILON .... INFLATIRAT PURVITE EVREI I CHREZ TQHNOTO PRAVO IZEMVAT VLASTA ...
16
2
 
5
 
! Отговори
DO QSTREB преди 9 години
ABE ROBSTVO SI E IMALO .... TO NE BQHA IZNASILVANIQ I SLEDOVATELNO POMQTANIQ CHREZ BABENI BILKI ... TO NE BQHA KRJBI NA DECA I ROBI I T.N. ROBSTVO IKONOMICHESKO E NAMALO OSVEN V SLUCHAITE KOGATO AKANATITE SA VLIZALI DA QDAT PRI BYLGARI I SLED KATO SE NAGOSTQT SA ISKALI DA IMA PLATQT DANUK CHE SA SI IZTURKALI ZABITE...DANAKA E BIL 10 % REGLAMENTIRANI + OSHTE 20-30 % POD MASATA...NO PUK SEGA E NAD 60-70 % DANAKA :)...INACHE ROBSTVO SI IMASHE ZA VSICHKI ..OSVEN ZA INDUSO-PERSIISKATA PAPLACH