Музей на Банкси отваря врати в Ню Йорк

Ще могат да се видят много от творбите на артиста
16 май 2024 18:00, Инна Ангелова
5
Музей на Банкси отваря врати в Ню Йорк
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският уличен художник на графити Бански получава причнание за работата си. В сърцето на Ню Йорк отвори врати музей, в който са събрани 160 от творбите на артиста.

В Манхатън посетителите на музея ще имат възможност да видят най-голямата колекция графити на Бански до този момент. Част от картините са копия на нарисувани от бристолския художник творби. Кураторите на изложбата споделят, че те не са си сътрудничили пряко с артиста. Според тях той ще оцени работата им подобаващо.

Желаещите да посетя музея ще имат възможност да видят някои от най-емблематичните му работи. Банкси е известен с това, че винаги заключва скрити послания в картините си.

Темите за войната, мира, тероризма и неравеснството са често срещани в творчеството му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: музейМанхатънБанкси
Още от Русия
Задържан в Русия US войник се призна за виновен за кражба
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Хм... преди 1 седмица
В същото време кметът на Ню Йорк в репортаж потвърди че градът харчи 12 МИЛИОНА ДОЛАРА всеки ден да организира храната, нощувката , медицинските грижи и всякакви други разходи на МИГРАНТИТЕ заливащи града. Близо 4000 идват ВСЕКИ ДЕН. Очаква се до другата година разходите да се увеличат значително.ТРИ голем мола напускат окончателно града. Бизнеса информира че 93% от всички магазини в НюЙорк са били ограбвани или е правен опит. Местните жители открито недоволстват. ГРАДЪТ ЗАГИВА....
4
0
 
4
 
! Отговори
Дочо преди 2 седмици
Всъщност се казва БанКси, а не БанСки и е един от най-скъпо продаваните съвремени артисти, а това че толкова години успява, да запази анонимност, само прави противоречивата му персона още по-интригуваща
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ще има ли цена за вход - щото ако има си е чиста кражба от артиста. Даже не го питали...а дали ще четем след време за инцидент пожар в музея.
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Вандал!
1
3
 
2
 
! Отговори
Луда работа преди 2 седмици
Да правиш цял музей за бански. И кой ще плаща за да гледа бански? Ако искам бански да гледам, ще отида в магазин и ще гледам безплатно.