Пожар унищожи част от мемориала в щата Пенсилвания

Той е издигнат в памет на жертвите на полет 93 от 11 септември
Обновена: 5 окт 2014 09:26 | 5 окт 2014 09:18, Анисия Иванова
8
Пожар унищожи част от мемориала в щата Пенсилвания
Снимка: Reuters, архив

Пожар, чиито причини са неустановени все още, унищожи част от сградите в мемориалния комплекс, издигнат в памет на жертвите на полет 93, който на 11 септември 2001 г. се разби край град Шанксвил в щата Пенсилвания, предаде Асошиейтед прес.

Преди 13 години пътниците на самолет на Юнайтед еърлайнс, изпълняващ полет 93 от Ню Джърси за Сан Франциско, се разбунтуваха срещу похитители, които завзеха машината и така самолетът се разби, без да достигне крайната си цел, в която трябваше да се вреже.

Тогава загинаха 33 пътници и 7 души екипаж. На мястото на катастрофата беше издигнат мемориален комплекс, в който се съхраняваха малкото лични вещи на пътниците, както и над 100 вещи, оставени в памет на жертвите от посетители на комплекса. Всичко това е изгоряло.

В комплекса се съхраняваше и знамето на САЩ, развявало се над американския Конгрес във Вашингтон на 11 септември 2001 г.

Персоналът на комплекса е успял да спаси колекция от снимки и записи на стотици устни разкази относно трагедията отпреди 13 години.

Самият паметник за жертвите, който е в процес на строеж, се намира на около 3 километра от мястото на пожара и не е бил засегнат от пламъците. Към него има и посетителски център, който също не е пострадал. Причините за пожара се разследват. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: пожарПенсилвания
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
yan преди 9 години
До Анонимен 5Интелигентните хора задават въпроси и чакат отговори, а не клишета от американските медии.
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва да си направят мемориал на простотията.
1
0
 
4
 
! Отговори
Иво преди 9 години
това заглавие е супер подвеждащо !