Открита е външна намеса в компютри на Белия дом

САЩ засилват мерките за сигурност заради терористична заплаха
Обновена: 29 окт 2014 08:02 | 29 окт 2014 07:58, Анисия Иванова
13
Открита е външна намеса в компютри на Белия дом
Белият дом. Снимка БТА

Засилват се мерките за сигурност в правителствените сгради във Вашингтон и други големи градове на САЩ в отговор на "призивите на терористични организации за нападения" на американска територия и другаде. Това съобщи снощи министърът на вътрешната сигурност на САЩ Джей Джонсън, цитиран от Ройтерс.

"Предвид събитията по света благоразумието налага повишена бдителност в защита на обектите на федералното правителство и нашия персонал", се казва в съобщението на Джонсън.

Подозрителна намеса в компютърна мрежа на Белия дом е била открита и се били предприети контрамерки, съобщи снощи източник от Белия дом, предаде Ройтерс.

Източникът, пожелал анонимност, не каза кой е отговорен за външната намеса в незасекретената мрежа, която се използва от служителите в Изпълнителното бюро на федералното президентство.

По думите на източника към такива случаи се подхожда по правило "много сериозно" и затова се взети незабавни мерки за "оценяване и неутрализиране на дейността", които мерки продължават. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: САЩмерки за сигурност
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
IT SEC преди 9 години
Taka shte e, dokato ne si patch-wate sistemite, a klikate na link-owete ot phishing emails!
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Снимката е уникална-показва бъдещето на краварите....това е началото на края.......
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чакам да покажат Бил със член в устата на Моника
6
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един другар решил да се изгъбарка с КГБ - звъни им от уличен телефон - мноог лошо работите другари, много бавно.След десет минути им звъни от втори уличен телефонн - много бавно работите другари, мноог лошо.никаква реакция Накаря им звъни ( на КГБ) от трети уилечен телефон - много бавно работите другари.... в този момент усеща ръка на рамото си-Ех , какво да се прави, както такива са ни методите - така работим таварищ ИВанов...казва чекистът
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
относно взрвивената ракета на НАСА днес - един вицкани се една ракета АПоло да излети. Две гарги си говорят- Ей сега ще излети- Няма даизлети- Ще излети бе!-Абе няма да излети!Ракетата полита и...се взривяваПървата казва Ей....вярно не излетя!А втората козирува и виква-Служа вяронна съветския съюз!
4
3
 
17
 
! Отговори
Гаро преди 9 години
Лошият Путин е минал през Пентагона яздейки мечка и им е обрал външните хардове и флешките по бюрата. Мухахахаха рейтинга му пак е нагоре с два пункта
3
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Горкичките те, невинничките... Пак някой им разклатил равния хоризонт, ще вземете да им сринете тоталната консумация, да им развалите рахатя...
2
4
 
21
 
! Отговори
Василев преди 9 години
Ние от централата на ГРУ сме на същото мнение, че янките сами си вредят за да оправдаят огромните си разходи за сигурност. Жалко за обикновените американци!агент Сибиряшки
1
6
 
27
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
САМИ СИ СЪЗДАВАТ ВЪНШНАТА НАМЕСА, ТА ДА ИМА ПОСЛЕ НА КОГО ДА ГО ПРЕПИШАТ. СИГУРНО ПАК РУСИЯ ИМ СЕ НАМЕСВА. КЪДЕ КАКВО СТАНЕ ВСЕ РУСИЯ И ПУТИН СА ВИНОВНИ. АМАН ОТ ПРОСТАЦИ И *** -АМЕРИКАНЦИ.