Две секунди, три пъти "Горе ръцете" и стрелба

Появи се видео с полицая, който застреля 12-годишно момче в САЩ
Обновена: 27 ное 2014 14:30 | 27 ное 2014 10:40, Елка Василева
127
Две секунди, три пъти "Горе ръцете" и стрелба
Снимка: Reuters

Полицаят, който смъртоносно простреля в Кливлънд, САЩ в парк 12-годишно момче, което било с пистолет играчка, е стрелял секунда и половина до две, след като е спрял с патрулката, съобщи полицията. През тези няколко мига той три пъти е заповядал на момчето да вдигне ръце, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на полицията.

Градските власти показаха запис от камера за сигурност, запечатал стрелбата срещу Тамир Райс, който, както се оказа, е носел пневматичен пистолет, който стреля с пластмасови топчета.

На записа, който е без звук и е малко накъсан, се вижда дете, което изглежда скучае, само е в парка, разхожда се и от време на време протяга дясната си ръка, в която изглежда държи пистолет, говори по мобилен телефон, седи на маса за пикник.

Още по темата

След стрелбата се оказа, че пистолетът не е истински. Той е бил обаче без яркооранжевия накрайник, който обикновено се слага на такива оръжия, за да се покаже, че не са истински.

Полицията пристигнала, след като на спешния телефон 911 било получено обаждане, че в парка има човек, който насочва срещу хората оръжие, "което вероятно не е имитация".

Съобщено бе и кой е полицаят, който е стрелял – Тимъти Лоумън, на 26 години, започнал работа в полицията през март.

Другият полицай, който по време на инцидента, не излиза от патрулката, е работел в полицията на Кливланд от 2008 г. И двамата са в отпуск, докато бъде взето решение дали да бъдат подведени под отговорност.

Учудващото в показаното видео е бързината, с която е открита стрелбата, отбелязва Асошиейтед прес. Вижда се, че Тамир седи на маса за пикник в беседка. Той се изправя, в кадъра отдясно се появява полицейска кола и спира на тревата, само на няколко метра от Тамир. Отваря се дясната предна врата и Лоумън стреля, преди другият полицай да е успял да стане от мястото на шофьора.

Според заместник-шефа на полицията Тамир е бил на по-малко от три метра от полицая, когато той е стрелял. Намирал се наблизо агент на ФБР е пристигнал минути по-късно на мястото и се е оказал първа помощ на Тамир. Три минути по-късно дошли и парамедиците. Тамир почина по-късно в болница.
 

/БТА/

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още по темата: стрелбаСАЩКливланд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имаше едни чернокожи младежи на по 14г в САЩ обикаляха с кола и стреляхо по минувачите с пейнтбол. Доста брутално беше. Този на 12 играе игра все едно е на 7-8 и умишлено се е постарал да изглежда реално опасен. Явно е успял, защото са му повикали полиция. Ако беше оцелял съм сигурен, че щеше да прави същото с пейнтбол, а на 16 с истински пистолет.
42
7
 
11
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Защо в най-богатата и развита страна(по техни твърдения) се случват такива неща?Би трябвало всичко да им е наред-белите работят много,изкарват пари,плащат данъци,държавата е богата,дава помощи на черни.те,няма гладни,какво им липсва?Отговорът е ***-няма никаква сигурност!Самата система на американския капитализъм е изградена на несигурността,което за развитието на икономиката може и да е добре,но за психичното здраве на хората не е!В битката за пари всички са изнервени и стресирани до предела!
41
17
 
23
 
! Отговори
ме преди 9 години
Това си е чист разстрел. Горкото дете, не е имало дори шанс да обясни, че пистолетът е играчка. Не знам как може да оправдавате подобна изродщина. Това можеше да е детето на кой да е от нас. САЩ не е толкова далече.
40
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
секунда и половина до две с три педупеждения и 6 куршума?!?!американски герой!
39
5
 
29
 
! Отговори
Мертин преди 9 години
Няма по опасно същество от 12 годишен с пистолет (ако беше истински) ако някое надрусано хлапе насочи пистолет към вас ще се надрискате 100% е в случая е " Играчка-плачка"
38
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
bravo taka triabva i tyka............
37
32
 
20
 
! Отговори
ДОЛНЬО преди 9 години
ДОБРЕ Е ЧЕ ГО Е ГРЪМНАЛ..НА МАЙМУНИТЕ МЯСТОТО ИМ А В АФРИКА ПО ДЪРВЕТАТА А НЕ В ПАРКОВЕТЕ С ПИСТОЛЕТ В РЪЦЕ..ЕВЕНТУАЛНО МОЖЕ ДА СЕ ИЗПОЛЗВАТ ЗА ТЕЖЪК НЕКВАЛИФИЦИРАН ТРУД..САМО ЯЗЪК ЗА ПАТРОНА МОЖЕШЕ С НЯКОЯ ТОЯГА ДА ГО УТРЕПЕ..
36
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е така, защото всеки има свободен достъп до оръжие. Дано следващата жертва не е бебе, на което са му дали пистолетче играчка да си чеше зъбките.
35
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе тоя "бандит" с колежанска или университетска шапка е ?! Нещо мирише цялата работа яко !
34
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не разбрах, нали това убийство става в Северна Корея? Там се нарушават правата на чиляка!
33
7
 
27
 
! Отговори
оправдавам полицая преди 9 години
В САЩ всеки и всяко семейство има по няколко оръжия вкъщи, и затова на полицията им са дадени повече права отколкото е в Европа, например!Ако в България един престъпник бъде заобиколен от полицея, той знае, може да се измъкне с корупция връзки ,тоя,оня,наши ,ваши...!Но в САЩ бандитите са много опасни, просто защото знаят,че хванат ли ги няма измъкване,а така поставен бандит е МНОГО опасен!!!
32
3
 
29
 
! Отговори
-10 преди 9 години
*** отдавна експлоатират системата и им е изгодно мно----------------Това е страничният ефект на социалните помощи. От една страна се дават за да има спокойствие в обществото, от друга страна се намират хора, които да се възползват от тях без да дават абсолютно нищо на обществото!
31
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Липсвала оранжевата лентичка !?Аз пък ако съм психясал кандидат-масов убиец, точно такава ще си лепна на дизърт ийгъла, преди да ида в парка!
30
7
 
20
 
! Отговори
-10 преди 9 години
А полицая може би е убил един бъдещ свой колега !---------------А може би бъдещият си палач!
29
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АМИ ТАМ ВСИЧКИ СА ПРАВЕНИ В БЕЖАВИЯТ САЛОН НИЩО НЕМОЖЕ ДА МЕ УЧУДИ. ТАМ НА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ АКО ПРЪ.НЕШ ТЕ ЩЕ ПОМИСЛЯТ ЧЕ СТРЕЛЯШ И ЩЕ ТЕ НАДУПЧАТ КАТО ЖИВОТНО. "СТРАНАТА НА НЕОГРАНИЧЕНИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ И СБЪДНАТИТЕ МЕЧТИ". БЯХ ЕДИН МЕСЕЦ НА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ ОТВЪД ОКЕАНА И ПРЕДЕЛНО МИ Е ЯСНО КАКВА ИМ Е ЦЕННОСТНАТА СИСТЕМА. ДЕГРАДИРАЛИ МУТАНТИ. ВСЕКИ ВТОРИ НОСИ ОРЪЖИЕ И НЕ СЕ ЗНАЕ ОТКЪДЕ ЩЕ ТЕ НАДУПЧАТ. ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛОВИНАТА СА УМСТВЕНО ОГРАНИЧЕНИ КОМПЛЕКСАРИ. В КАКВИТО НИ ПРЕВРЪЩАТ И ТУК В БГ.
28
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека да пишат тези които имат представа за живота в Америка. Тази притча, че черните са подложени на сегрегация е валидна до 1965. След това и досега *** смучат системата жестоко. Не искат да учат, не им се работи и правят деца.. Белият човек м/у 25 и 45 ги издържа. Свидетел съм в Манхатан в спортен магазин. С друг бял чакахме 10 минути 5 да ни обърнат внимание а те демонстративно не го правеха. Тръгнахме си. *** отдавна експлоатират системата и им е изгодно мно
27
0
 
14
 
! Отговори
Петко от Лясковец преди 9 години
Къде сте, тиквички?
26
1
 
10
 
! Отговори
Чората стреля преди 9 години
Къде сте, агнешки главички?
25
7
 
25
 
! Отговори
rusnak преди 9 години
Янките са си убийци по рождение, само им вижте дивашката история, пук и филмите:)
24
3
 
21
 
! Отговори
Сократис преди 9 години
Съгласен съм с Брайко и бих добавил,че наистина трябва да се забрани производството на оръжия-играчки които копират едно към едно истинските модели.Аз лично съм виждал имитация на пистолет който държейки в ръцете си не можете да разберете,че е играчка а разликата е във вътрешността което няма как да се види отвън.За това са измислили тази оранжева гривна отпред на цевта за да се разбира,че е имитация,но нищо не пречи и да се премахне както е било и в този случай...