САЩ искат истинско разследване на убийството на Немцов

Кери: Нашето разузнаване не знае кой стои зад смъртта на политика
Обновена: 1 мар 2015 19:11 | 1 мар 2015 19:06,
340
САЩ искат истинско разследване на убийството на Немцов
Снимка: архив Reuters

САЩ биха желали да видят "цялостно, прозрачно и истинско" разследване на убийството на руския опозиционен политик Борис Немцов. Това заяви държавният секретар Джон Кери, цитиран от Ройтерс, съобщи БТА.

Още по темата
По думите му американското разузнаване не знае кой стои зад смъртта на Немцов. Важното обаче е, че трябва да има пълно, прозрачно и истинско разследване, не просто кой физически е изстрелял куршумите, а кой може да е поръчал или наредил това или стои зад него, заяви Кери през Ей Би Си.

По-рано днес руската полиция обяви награда от 3 милиона рубли (43 677 евро, б. р.) за ценна информация във връзка с убийството на, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Федералното следствие, натоварено с делото, заяви, че гарантира анонимността на всеки, който се обади, напомня агенцията.

В същото време украинското външно министерство изпрати до руските власти нота с искане да осигурят на Анна Дурицкая - свидетелка на  убийството и украинска гражданка - възможност да замине за Украйна. Това съобщи пред радио "Ехото на Москва" консулът на  Украйна в Москва Генадий Брескаленко.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


340
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
2
 
13
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Брей,как пък тоя път нищо не знаят американците?Боинга още не беше паднал и вече знаеха кой го е свалил!Чудна работа!
105
7
 
2
 
! Отговори
млад бандеровец преди 9 години
"По-рано днес руската полиция обяви награда от 3 милиона рубли"-аз знам че Путин е поръчителя.Къде може да си получа парите?
104
2
 
7
 
! Отговори
Даола преди 9 години
Навремето САЩ трябваше да направят пълно и прозрачно разследване за убийството на Джон Кенеди ! Уви, участници и свидетели биваха покосявани от куршум.
103
1
 
10
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Истинското разследване все още продължава от 1963 за да се разкрие кой уби президента Кенеди!!
102
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Василев: И на теб да ти пуснат уранова бомба и ти ще паднеш като круша. Много е готино да малтретираш по-слабите. Защо не свалят Путин или китайския режим, нали е той е комунистически...
101
4
 
1
 
! Отговори
zevs161 преди 9 години
Диктатор Обама и ему покланяется Европа ! Обамовци поносят Путина , как хозяин ЕС скажит так и тявкают шавки обамовскии ! Слава Обаме !
100
2
 
0
 
! Отговори
st преди 9 години
O BG mishoci kvo stava.
99
1
 
5
 
! Отговори
ценко преди 9 години
Какво ще му се обясняват на тоя ястреб, бе!!! Кери да го духа!Убийството на Немцов е изгодно само за него! Д*а и пентагонската марионетка!!!
98
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
127.Абе "другарю" Василев .Ти ли ще ми кажеш колко е демократично в САЩ ( жевея тук)Има 1 мил затворници . Други лежат без съд . Могат да ти сложат белезници полицаите ( ако те спрат ) докато те откарат да те тестват че се съмняват .След това те пускат и ти казват - беше тъмнички та не ти видяхме добре очите ! Въпреки че не са имали право да ти сложат белезници ! Е за такива работи американците протестират и няма оправия , за осъдиш полицай . " човешки права " , няма такива !
97
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бас ловя, че пра-пра дядото на Кери(или този който се е заселил в континента С. Америка)е някой бивш бандит окрал пари и злато от Европа и такаизбягъл на чисто.
96
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Следващата социална революция ще е в САЩ. Факт!
95
0
 
1
 
! Отговори
ДАН преди 9 години
До Анонимен--------------КАКТО В КЕНЕДИ.............
94
0
 
4
 
! Отговори
zevs161 преди 9 години
А что украинского депутата смерть не требуют расследовать ?в один день умерли , Немцова престрелили , украинского толи выбросили в окно толи довели до самоубийства на Украине и по весомей Немцова! Путин мог лекведировать Немцова один укол И остановка сердца , зачем так рисоваться и рисковать ?
93
7
 
3
 
! Отговори
Калъчкаов преди 9 години
До Гъзебаров 128Боли ли,боли ли истината,а сега като си такъв майстор кажи кой ака в гащите на Джони;Каракачанката на ББ или ЦРУ.Не вървиш батка ,най силната армия,спец служби,пък кофтине могат да опазят най охраняваната федерална сграда Кремъл и периметъра около него.тия партенки за ЦРУ,МРУ нема да минат,Света чака отговори от шефа на Бензиностанцията!Имал Булави,Тополи,а дувара не мож си оварди.. ?!
92
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Василев: По-спокийно Василев, така като те слуша човек колко са велики САЩ, човек би си помислил, че войните и разрухите, които оставят след себе си по цял свят са нищо работа. А ми да си спомним същите тези велики дето ни спретнаха 97г. Ами световната криза от 2007, на която още сърбаме попарата. Ами извиването на ръце за 16 млрд заробване. Това си е жив фашизъм с монетарни и военни приоми
91
0
 
6
 
! Отговори
Горо преди 9 години
След като САЩ и техните служби не знаят кой го е убил, то е ясно, че точно те са поръчителите. Няма такъв филм служби с хиляди шпиони по света да не знаят за политическо убийство!
90
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украйнската го е извела точно там да разходка ( за да го застрелят ).Много точни тия от движещата се кола . От 6 истрела , украинката няма драскотина .., Изпълнето точно !
89
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Американците са най-тъпите хора на света - след Втората световна Война всички ресурсиотидоха там, окрадоха всички учени и технологии на Германия, а сега са една фалирала държава, която се крепи самона армията си.
88
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хее? САЩ ИСКАТ?????Откога вътрешните работи на Русия са и такива на САЩ???Или по-правилно, откога на краварите топките им станаха по-големи от на руснаците, че смятат, че и на тях могат да нареждат???Те май не са особено схватливи, с оглед на протичането на противопоставянето досега.
87
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Между другото, знаете ли че ако някой пиян и дрогиранАмерикански войник насмете и смаже 10 човека в България,нашата прокуратура няма право да го разследва и съди?