Доналд Тръмп топи преднината на Хилари Клинтън

Разликата в подкрепата за двамата е само 6%
20 авг 2015 09:11, Елка Василева
21
Доналд Тръмп топи преднината на Хилари Клинтън
Доналд Тръмп. Снимка: Reuters

Милиардерът Доналд Тръмп, който е сред претендентите за номинацията на Републиканската партия за президентските избори в Съединените щати през ноември догодина, стопява разликата си със съперницата си от Демократическата партия Хилари Клинтън, сочи допитване, цитирано от Франс прес.

Още по темата

Според проучването на CNN и института ОRC разликата между двамата съществено е намаляла. Клинтън продължава да води, но само с шест пункта пред Тръмп - 51 на 45 процента подкрепа. През юли разликата беше 56 на 40 процента, а през юни - 59 на 35 процента.

Допитването показва, че Тръмп продължава да е начело сред кандидатите на републиканците, а съперниците му от партията все повече изостават от него.

При Хилари Клинтън тенденцията не е толкова благоприятна. Тя продължава да води в своя лагер, но вече само с 47 процента подкрепа, което е спад с 9 процентни пункта спрямо юли, и за пръв път слиза под 50 процента.

Рейтингът на бившата първа дама на САЩ е най-ниското си равнище от 2001 г.
Независимият сенатор от Върмонт Бърни Сандърс прави скок от 10 процентни пункта спрямо юли и сега е с 29 процента подкрепа. Вицепрезидентът Джо Байдън, който още не е обявил дали ще се включва в надпреварата, е трети с 14 процента.

Допитването е извършено по телефона сред 1001 американци между 13 и 16 август, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Одисей 1: Няма вечна империя поглендато исторически. РФ загуби територии на влияние, не собствени територии. ОСвен това не причини никакви големи сътресения. САЩ от своя страна въвличат целия свят във война. Последиците ще са огромни, но дано не са фатални.
10
1
 
4
 
! Отговори
до №11 преди 8 години
Ако някой може да промени системата то ще е републиканец!Справка,Буш-младши който управлява цели 8 години срещу вятъра и течението!САЩ и Западна Европа са препълнени с десетки милиони дърти русофоби от студената война които още немогът да му простят че на 12.09.2001 не нападна Русия а вместо това ги заведе в блатото!Те докараха и президент Хюсеин проповядващ клинтъновата АНАРХО-КОРУПЦИОННА идеология!Катар,Кувейт,Саудитска Арабия и пр. просто са платили в зелено на президента за политиката му
9
6
 
4
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
9 Същото , но много по силно се отнася за РФ , те наистина са последната Империя в най-чистия и вид на земята и ако не сторят нещо до края на века ще се разпаднат . Така или иначе загубиха много територии последният век повече от 6 млн км2 или 25% от територията и 40% от населението , но все още не държат чужди територии . Другите Империи се разпаднаха след края на ПСВ и ВСВ война , Руско-Съветската се съхрани благодарения на победата на Червената армия и разпространението на комунизма
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички знаят, че когато стане президент, един човек не може да промени с нищо системата. Просто на хората им е писнало да ги лъжат в очите и затова започватат да вярват на популисти.
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хилърито ще каже че Путин е виновен
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Одисей 1: САЩ имат вътрешнополитически и финансови предизвикателства. Една империя е на път да залезе. Единственото им решение е да подпалят целия свят и го правят доста умело. "Змията хапе най-силно като умира. "
5
0
 
2
 
! Отговори
пояснение преди 8 години
До Одисей 1Пише,пише,и още как!Незнам защо са го представили объркващо като независим кандидат?Ситуацията при демократическата партия за първичните избори дадена в статията по-горе е следната:Хилари Клинтън 47%,Бърни Сандърс 29%,Джо Байдън 14%
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако изберат Хилъри САЩ ще си имат големи грижи и ядове особено външнополитически.
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който и да е президент, политиката на САЩ няма да се промени.
2
1
 
13
 
! Отговори
Футуролог преди 8 години
Главния конкурент на Хилари,Сенатора на Върмонт:Бърни Сандърс ми спечели уважението!Именно негови са думите:"политиката на Хилари Клинтън и Барак Обама претърпя идеологически банкрут"Достоен демократ казващ истината!Всъщност световната идеология на демократите е рожба на Бил Клинтън и представлява АНАРХО-КОРУПЦИЯ!То ест абсолютно всички решения на президента на САЩ могат да се купят включително и това кого САЩ да бомбардира а останалото остава на анархията и Сорос+ че са за клониране и наркотици
1
9
 
7
 
! Отговори
Футуролог преди 8 години
Важното е републиканец да стане Президент на САЩ!Дали ще е Джеб Буш,Доналд Тръмп или някой от останалите кандидати,всички са достойни,при демократитите пък и един читав няма!Нашите родни атакисти и БСП като чуят републиканец започват да се умопобъркват от своите собствени фантасмагории!Може ли нещо което ще е добро за абсолютно целия свят като Президент-Републиканец да бъде лошо за България и респективно Русия?Светът изпусна шанса МакКейн заради президентчето Хюсейн та исляма цъфна и върза