Полицай застреля случайно 12-годишно момиче в САЩ

Той открил огън, защото мъж вдигнал пушка срещу него
13 яну 2016 10:22, Елка Василева
49
Полицай застреля случайно 12-годишно момиче в САЩ
Снимка: архив, Reuters

В американския щат Пенсилвания полицай погрешка застрелял 12-годишно момиче, съобщи NBC.

Инцидентът станал, когато полицаят Кларк Стил занесъл призовка за напускане на жилището на бащата на момичето.

Мъжът посрещнал полицая с пушка в ръце. Поради това полицаят открил огън.

В момента на изстрела детето е било зад гърба на баща си. Куршумът е засегнал ръката на мъжа и попаднал в момичето.

Детето е починало, а баща му е откаран в болница, пише РИА Новости.

"За съжаление полицаят е бил поставен в ситуация, в която е бил принуден да се защитава. За съжаление, малкото момиче просто случайно се е оказало зад баща си в този момент", заявиха от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: САЩполицайПенсилвания
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 8 години
Полицаят трябваше да стреля по-точно и щеше да уцели бащата, а не детето. Сега трябва да го съдят за убийството на въпросното дете.
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сефте
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Косвени жертви. Ако полицаят не беше стрелял, можеше оня с пушката да застреля още десетина малки момиченца.
28
8
 
3
 
! Отговори
Стрелб по дете от 1м преди 8 години
Полицаят занесъл призовка -0 тоест е бил на ръка разстояние от бащата. Но ...улучил детето му, явно бая трева е напушил. В казармата свалях с ѝК-47 мишена от 400 м. с първия изстрел, не бях единствен.
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
...полицаят е бил поставен в ситуация, в която е бил принуден да се защитава - доказано, нападението е най-добрата защита. Добре, че не е бил юнак Петко от Лясковец, щеше да натръшка полицаите, като стой та гледай!
26
4
 
12
 
! Отговори
Тром преди 8 години
Човека е държал пушка, но насочил ли я е към ченгето? Явно не, бил си е в дома. Американското ченге вади пистолета и стреля и убива детето. Това е толкова типично за американската полиция, че няма какво да говорим. Американските граждани е по-вероятно да бъдат убити от полицията отколкото от престъпници а говорим за страна където затворите са препълнени. Който иска да проучи какво значи полицейска бруталност и непредизвикани убийства от страна на полицията в щатите има достатъчно информация.
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Пенсилвания полицай погрешка застрелял 12-годишно момиче, помислил го за момче!
24
3
 
23
 
! Отговори
hm преди 8 години
Идва полицай и ти го посрещаш с пушка в ръка... какво да коментираме още??
23
0
 
3
 
! Отговори
човекът с пушка преди 8 години
Человек с ружьем - има такъв совтский филм, има и американски!
22
2
 
33
 
! Отговори
Рая не е тук преди 8 години
В Щатите има райони, приличащи на нашите римски гета. Полицията не влиза за по-малко от убийство, а като влиза е с 20 коли и 2-3 хелита. Престъпността в градовете е МНОГО по-висока от тази в София, примерно. Не ми ги хвалете американците. Рай на земята няма, разберете го. Ако имаш пари (много) навсякъде си ОК, ако си беден, стар, грозен и *** - си е .... мамата, независимо къде живееш.
21
13
 
9
 
! Отговори
demokrat преди 8 години
Кво сте седнали да обсъждае САЩ! Погледнете бунището на което ВИЕ живеете. Или ви е по-добре да те пребият с юмруци до *** на улицата, а? Викате САЩ бил див запад! Българите сме станали същите диваци като африканци и като араби. За това и ЕС обраха само каймака на обществото ни, а останалите не са ги пуснали още и в Шенген!
20
8
 
21
 
! Отговори
до 12 преди 8 години
"Кво сте седнали да обсъждае САЩ! Погледнете бунището на което ВИЕ живеете."За да защитиш САЩ наплю родната си държава, което само говори колко долен безродник си.
19
1
 
24
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
като е решил да води престрелка, първо да си евакуира семейството, какво търси дъщеря му зад гърба му?
18
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Викате, ако някой насочи пушка към вас и вие ще стоите и ще му обеснявате, колко е неправилно да не се плаща наема, таака ли? Интересно. Явно това е причината България да е толкова скапана държава, защото народът и е изпростял до неузнаваемост!
17
16
 
9
 
! Отговори
до 20 преди 8 години
Като не си е плащал наема дай да убием дъщеря му, а ? Ама оня ако е имал пушка и е бил само ранен трябвало е да му свитне 2 патрона нека следващия път пак да идва да си търси парите и да убива хлапета.
16
7
 
21
 
! Отговори
един BG в USA преди 8 години
Много сте зле. Прочетете коментарите на американците в yahoo news и тогава ще разберете защо българите сме на това дередже. В случая полицая си е абсолютно прав. Ония не си е плащал наема няколко месеца и е имал заповед за напускане.
15
2
 
2
 
! Отговори
до 12 преди 8 години
Не могат ни стигнат и ние станахме светска западна държава нали дрОгарю.
14
2
 
11
 
! Отговори
Прокурор преди 8 години
таткото е бил гостоприемензащо не е отишъл при евреите-банкери, които му отнемат жилището?полицаят в случая е носещ лошата вестзащо вадят пушка срещу него?
13
6
 
5
 
! Отговори
до 12 преди 8 години
Ти какви искаш да станем бе лентяй, нали имаме голям брат откъдето да се учим. Ако нещо не ти изнася че коментираме успехите на нашия голям брат заминавай за Сибир ама нещо не ти изнася .
12
2
 
25
 
! Отговори
Тео преди 8 години
Жалко за детето, но в държава в която всеки има право на огнестрелно оръжие и в която по закон полицаите първо стрелят после питат това е ежедневие. И най-страшното е, че дори и отвертка да беше държал бащата ако полицая се почувства застрашен може да го гръмне и никой копче не може да му каже. Преди време имаше случай, в който пак така погрешка застреляха оператор на предаване снимащо полицията в действие. Щом така им харесва да живеят в САЩ, никой не им пречи. Но са си бандитска държава-факт!