Губернатор на US щат: Работниците от България трудно се разбират

Индийците обаче са най-зле, заяви Пол ЛеПейдж
Обновена: 24 апр 2016 11:49 | 24 апр 2016 09:05, Красимир Ангелов
253
Губернатор на US щат: Работниците от България трудно се разбират
Пол ЛеПейдж не харесва английския за българските работници в Мейн. Снимка: Reuters

Работниците от България трудно се разбират, но индийците са най-зле, заяви губернаторът на североизточният американски щат Мейн -  Пол ЛеПейдж, цитиран от Асошиейтед прес.

Републиканецът направил скандалното изказване вчера по повод дебати за вдигане на минималната работна заплата в американския щат. В момента минималното трудово възнаграждение в Мейн е 7,50 долара на час, но има дебати то да бъде увеличено драстично.

“Индийците са чудесни хора, но ви трябва преводач”, заяви той на конгрес на републиканците в Мейн. Той посочи, че и работници от други страни, като например България, не се справят много добре с английския.

ЛеПейдж разкритикувал предложение минималната работна заплата в щата да бъде вдигната до 12 долара на час, като посочил, че в ресторантите биват наемани чуждестранни работници.

Той изразил съжаление, че неговото алтернативно предложение за повишение до 10 долара не привлякло внимание.

ЛеПейдж е известен със спорните си коментари, отбелязва АП. Вчера той се пошегувал, че жена му ще си намери работа като сервитьорка за допълнителни доходи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво му е скандалното на изказването. Ами да научат англисйки въоросните работници. Все едно аз на наема хора от САЩ и да кажа, че българският им се разбира трудно.
129
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българина е свикнал да го подразбират, не да го разбират. Никога не казва точно какво иска и очаква другите да се сетят и да го разберат.Да таиш мислите си под лъжичката вреди на околните и на теб
128
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да научи български като иска да разбира.
127
2
 
4
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Специално индийците имат перфектен английски, защото той им е официален език. А граматиката им е в пъти по-добра от повечето найтив американци. А за това, как бг тропали по масите на шефовете- просто не го вярвам. Аз съм от 15г навън, и по мои наблюдения, който се е добрал да излезе навън, е тих кат мишка, не смеят даже на приятели да помогнат или да дадат информация.
126
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 198Дааа, и аз съм чувал подобни истории за това колко сме незаменими. И в последствие се оказва че работещите в офис са работили с голямата писалка - индустриална прахосмукачка. Още, не тя е удряла по бюрото а шефа и за да я накара да го разбере. Ех легенди, легенди.
125
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква е приликата между ютия и селяндурия - и двете остават отпечатък завинаги.
124
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нямам никакво намерение да ходя да им работя. Нито сега, нито за в бъдеще. Получават повече, но стандарта им е по висок и пак си беден, само че там. Пак повтарям- ако ще си нещастен, по добре е да си нещастен у дома. Най важното е човекът и неговото качество, не мястото прави човека, а човека мястото. Като ти изтеглят децата, бъдещето на нацията, и то най качествените с пропаганда и манипулации, какво бъдеще ще има тук?! Човека е най ценният ресурс, особенно мислещият и можещият.
123
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
то и на Путин не му се разбира. Охх ох... човек не може да разбере, да го вкарва още или да го изкарва
122
12
 
2
 
! Отговори
факт преди 8 години
До Анонимен 188Боклукчийница България-клоаката на Европа...
121
0
 
14
 
! Отговори
До анонимен преди 8 години
Че, за какво да ходят децата в Краварника, като могат да живеят, учат и работят в Еропа!?При това, минималната надница в Ирландия е 8,50 ? на час!ПСА, стига де, като не ви хареса критиката на Краварника и веднага пращате всички в Русия.Краварника не е пъпа на света и там си имат предостатъчно проблеми.
120
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А който ни попилява да работим за чужди държави, анатема!!! Стига сте ни противопоставяли между руските и американските интереси, това не е футболен мач, не сме запалянковци, крайно време е ДА ПОЧНЕМ ДА БЪДЕМ БЪЛГАРИ!!! Стига с тази лакейска психика. Като не им харесва английския ни, няма да им работим. Да си наемат английски лордове.
119
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами говорят го по добре от техния български. Претенции... Взели са се за пъпа на света. Трябва да си луд, за да емигрираш на десетки хиляди километри от дома и да отидеш на майната си. Късаш връзка с пъпната си връв и си оставаш чужденец на чуждо място. Ако ще си нещастен на хиляди километри от дома си, по добре бъди нещастен между свои. Едното ядене не може да те направи човек, нито щастлив.
118
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така сме ние от бившите социалистически държави, изградихме социализма хо хо хо хо
117
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей кубинци, мексиканци, индийци, българи, руснаци, и прочие имигранти да вземете да научите английски първо, на полето всеки може да работи
116
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Госходин унажаеми губернаторе, защото ни дадохте на руснака за това не говорим добре английски, говоря за разделението на света след ВСВ където Чърчил, Рузвелт и убиеца сталин ни дадоха на руснака, за това и сега ви береме ягодите и не знаеме английски защото руския език бе задължителен, французи, гепманци и англичани ягодите ви не берат, източноевропейците ги берат със задължителен руски
115
1
 
9
 
! Отговори
Ти си руски трол бе преди 8 години
До Пост 1Българинът плаща и най-скъпите горив в ЕС. От 2012 г. до днес без акциз и ДДС, цената в България изпреварва средноевропейската цена с 30% при бензина и 50% при дизела. В същия момент в хазната постъпват минимални средства заради най-ниския акциз за последните 7 год. Лукойл Нефтохим АД е отчел приходи от над46 МИЛИАРДА ЛЕВА и не е отчел и стотинка печалба.Лукойл България ЕООД е отчел за същия период приходи от над 24 000 000 000 лв. и последните 4 год. също не е отчел и стотинка
114
0
 
0
 
! Отговори
Пост Х преди 8 години
Мишо, кого имаш впредвид пич?
113
2
 
9
 
! Отговори
Пост 3 преди 8 години
Поводи за размисъл, не друго ;)))Да знаете кой как действа и какво прави в замяна на подкрепата ви. И в замяна на подкрепата на държавата ви ;)))Например, санкциите срещу Русия в момента ни забавят икономическото развитие с 30 години. В замяна ни казват, че може и да ни вземат в Шенген да се конкурираме с местните и с тарамбуките на пазара на труда. А ни източват пазарите с помощта на техни закони вече 20 години.
112
0
 
3
 
! Отговори
Мишо преди 8 години
Страшни празноглавци пишат тук.
111
1
 
11
 
! Отговори
Пост 2 преди 8 години
А Козлодуй с ефективността си и конкурентната си цена на производство толкова бръкна на запада в здравето, че поставиха условие да му изпозакрием блоковете за да ни вземат за донор... Изобщо не можеш да сравняваш това, което са направили англичаните в Индия и това, оето направиха руснациоте в България. Дори и в областта на образованието. 85% от специалностите са открити само защото Москва е организирала иткриването им... Нито една европейска държава не е правила това за колониите си.