Губернатор на US щат: Работниците от България трудно се разбират

Индийците обаче са най-зле, заяви Пол ЛеПейдж
Обновена: 24 апр 2016 11:49 | 24 апр 2016 09:05, Красимир Ангелов
253
Губернатор на US щат: Работниците от България трудно се разбират
Пол ЛеПейдж не харесва английския за българските работници в Мейн. Снимка: Reuters

Работниците от България трудно се разбират, но индийците са най-зле, заяви губернаторът на североизточният американски щат Мейн -  Пол ЛеПейдж, цитиран от Асошиейтед прес.

Републиканецът направил скандалното изказване вчера по повод дебати за вдигане на минималната работна заплата в американския щат. В момента минималното трудово възнаграждение в Мейн е 7,50 долара на час, но има дебати то да бъде увеличено драстично.

“Индийците са чудесни хора, но ви трябва преводач”, заяви той на конгрес на републиканците в Мейн. Той посочи, че и работници от други страни, като например България, не се справят много добре с английския.

ЛеПейдж разкритикувал предложение минималната работна заплата в щата да бъде вдигната до 12 долара на час, като посочил, че в ресторантите биват наемани чуждестранни работници.

Той изразил съжаление, че неговото алтернативно предложение за повишение до 10 долара не привлякло внимание.

ЛеПейдж е известен със спорните си коментари, отбелязва АП. Вчера той се пошегувал, че жена му ще си намери работа като сервитьорка за допълнителни доходи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе прав си е човека, за българите, индийците не чак толкова, индийците са доктори, програмисти и т.н. но изглежда говернатора говори за каквито той е виждал в ресторантите като сервитйори може би?
69
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вървете на Мейн ата си!
68
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В края на краищата наистина КВО аджаба търси тоя ТУК - ако търси специалисти то в Анадола са без чет , разбират от тачанки, ножове, тринитротулол (май така беше), ОТЛИЧНИ СА В БИТОВАТА ХИМИЯ ************"Химикът", който евакуира блок в "Люлин", на свобода - ХИМИКЪТ КОЙТО НАТЪПКА ПОЛОВИН ТОН ХИМИКАЛИ В ГАРАЖ ОТ АНАДОЛА ЛИ Е ИЛИ Е ОТ СОФЕТО ?
67
0
 
7
 
! Отговори
do 114 преди 8 години
Българската азбука 80-90 % е различна от гръцката и латинската по писане (по звук човешката реч е ограничена и няма как), а българският език е 95 % различен от гръцкия, турския и румънския езици и е спорно доколко другите езици не са прекопирали думички от българския, а не обратното.
66
3
 
3
 
! Отговори
капитан ККилвър преди 8 години
"САЩ нямат американски език, а са откраднали английския..."Всеки път си казвам, че вече нищо не може да ме учуди в този форум, но не. Бедна ми е фантазията. Горките англичани ! Повече от петдесет държави в света са им откраднали езика.
65
0
 
7
 
! Отговори
чичо преди 8 години
Като не могат да се разбират на английски, краварите да научат български. Хем е по лесен и по звучен. и каквото пишеш това четеш, не като техния език, пишеш три букви пък ги четеш за една.
64
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ нямат американски език, а са откраднали английския и асимилират българите и другите имигранти да се отричат от родината си. Не стига че крадат друг език но и не зачитат правата на българите да ползват българския. България уж се гордееше с българския си език и азбука, но като че ли се отказва и български език и азбука се използват от все по-малко хора като фирмите търсят хора с английски и други западни езици и българският език умира и следва съдбата на латинския.
63
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 113То по тази логика и ние нямаме собствен български език.Ползваме азбука създадена на основата на гръцката азбука, а езика ни е смесица от гръцки, турски, румънски, руски и още каквито се сетиш езици.
62
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ нямат собствен американски език, а ползват азбуката и езика на латинските и викингските племена в Англия заедно с хиляда диалекта от езиците на емигрантите аборигенски, ндиански, индийски, български, китайски, ромски и т.н. езици.
61
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
герберастите саниратглупаците учат английскиносталгиците учат рускифутуристи учат китайскиреалистите изучават устройството на автомат Калашников
60
0
 
12
 
! Отговори
Българин от Германия преди 8 години
Журналистите стават все по-неграмотни. Заглавието на статията е доказателство за това, човек трябва да протече статията за да разбере за какво точно става въпрос.
59
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До бай хВиждаш ли, проблема е, че на него чужди езици не му трябват.Тоя дебел *** никога няма да тръгне да става гастарбайтер в чужда държава.Дори и на почивка да отиде в друга страна, пак ще отиде на място дето хората говорят по-добър английски от него и ще го разберат.Английския се наложи като международен език и който не го знае ще може само да хейти на тема, кой-колко езика знае.
58
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ГражданинаИма училища разбира се но "некой требе да оди" а не да чека училището да му дойде у тях. Уви, това е жалката истина за повечето българи в чужбина. От тлъсташко родолюбие ли не са във състояние да научат езика на местните все още не е ясно. Но иначе те са най-великите и най-трудолюбивите хора на земята, само че като не можеш да разбереш какво се иска да направиш как би могъл да го свършиш!?
57
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ние винаги за тях ще сме Р О Б И !!!!!
56
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що за *** статия?Още една политическа тиква.ччч
55
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя е открил топлата вода. Хора, които мият чинии, перат мръсни чаршафи и карат камиони очевидно не са смятали, че английския ще им трябва :)
54
1
 
12
 
! Отговори
Гражданина преди 8 години
Добре де, защо не ги учат тези хора? Няма ли задтлжителни училища за емигрантите ни там?
53
2
 
37
 
! Отговори
Мейн преди 8 години
То и на "американците" от Мейн често им трябва преводач.
52
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Бургас вали дъжд.
51
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
повтарям коментараТрудно говорят на мейнски диалект, е правилното изказване, защото идват с перфектен британски акцент.На друго мнение е Тило Сарацин в книгата си "Германия се самоликвидира". Той твърди, че новите работници в Германия от източна и средна Европа са достатъчно интелигентни, така че повишават сридния интелект в Германия, значително понижен от приемането на турски и особено на арабски работници. Статистически е доказано, че за германската икономика мигрантите мюсюлмани са в тежест.