Свободата трябва да бъде защитавана всеки ден!

Хората да не забравят какво чудо е Америка, призова той
59
Свободата трябва да бъде защитавана всеки ден!
Снимка: БТА

Свободата не е нещо, което просто се случва, а трябва да бъде грижливо отглеждана и защитавана всеки ден, обяви президентът на САЩ Барак Обама в своя реч по случай 4 юли, предаде Асошиейтед прес.

“Важно е хората да не забравят какво "чудо" е Америка и какви щастливци са, че други хора преди поколения са грабнали оръжията, за да извоюват независимостта на страната”, заяви той.

Обама говори пред няколкото стотици хора, събрали се в Източната стая на Белия дом, след като заради дъжда бе отменено барбекюто, организирано по традиция на 4 юли от президента на Южната поляна на Белия дом за хиляди американски военнослужещи, ветерани и семействата им.

На 4 юли е родена и по-голямата дъщеря на президента - Малиа, която стана на 18 години. Обама пръв запя "Честит рожден ден!" и каза, че "това е работата на бащата - да поставя в неловко положение дъщеря си".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: САЩБарак Обама4 юли
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
до #50 преди 7 години
4 юли пак ще се празнува - на този ден "военния министър"(?) обяви приемането на закона срещу тероризма.Така съвсем "свободно",ще празнуваме "денят на свободата" в един ден с хамериканския национален(!) празник!Юруш овсе към свободата!
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В името на свободата ще ви натикаме в затворите,за да разберете най-после,какво е свобода!Така "мисли" нобеловия лауреат за мир Обонго Обонго.
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудесата не свършват.След като президент стана един който е с тъмен загар и се казва Барак Хюсеин ,сега може президент да стане жена на преклонна възраст, по свирепа и военнолюбива от всички предшественици мъже.
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А един дето рева когато ни приемаха в НАТО,същият,който не е българин и казваше "Майната му на християнството"заяви,че трябва да празнуваме 4 юли.След като за празнувахме Св.Валентин и Хелоуин,денят на независимостта на САЩ дали няма да ни дойде множко.Но ако се вържат три дена почини дни,сигурно ще сме доволни.
39
1
 
1
 
! Отговори
Пиночет преди 7 години
Щото са голямо чудо и раздават демокрацията си наляво и на дясно, затова всички терористи искат да им го връщат, че сега и на нас то нали сме пишман европейци
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До семантичен дисонанс"Добре е демократите да препрочетат писанията на бащите основатели и да преценят, дали пък не са се отклонили от идеите им."Не са се отклонили, бащите на демокрацията в Америка са били робовладелци и то от най-големите и жестоките. Просто сега се подменят робите или ги лъжат , че вече са свободни.
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Свободата трябва да се защитава, ще ви я натресем с атомни бомби , по наш тертип за да знаете че Америка е Чудо и само тя може да е независима.Този мнооого нагъл бе!
36
1
 
5
 
! Отговори
семантичен дисонанс преди 7 години
Националният празник на САЩ е денят на независимостта, но днес независимост е почти *** дума. Добре е демократите да препрочетат писанията на бащите основатели и да преценят, дали пък не са се отклонили от идеите им. Или само на 4.07 ще ги почитат формално, както нашите майцепродавци правят с родните икони? Хора, за които няма нищо по-лошо от патриотизма, слагат в кабинетите си портретите на Левски и Ботев. Не е ли леко цинично?
35
1
 
12
 
! Отговори
така си е! преди 7 години
Хората изобщо не забравят какво "чудо" е Америка всеки ден!
34
2
 
10
 
! Отговори
ьььььььььььььььььььь преди 7 години
До БерлинИ какво общо има това,че руснаци живеят в САЩ със това ,че САЩ наистина прекаляват с разнасянето на свобода и демокрация по света...с това че САЩ в днешно време-повтарям---в днешно време избиват милиони хора и затриват цели държави....--с такива постове няма да си получиш стотинките...
33
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
41 Вие позитанаджиите наистина сте за освидетелстване
32
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мисля, че Кизинджър беше казал, че Сащ се държат към останалите държави като слон в стъкларски магазин. Да цъфнат, да почнат да ти смучат природните ресурси и енергетиката и да ти обясняват, че те демократизират. И не може да се дърпаш щото ти организират протести и Майдани.
31
1
 
8
 
! Отговори
Лондон преди 7 години
Чета и не мога да повярвам...айде първо се оправите *** в която живеете и после се изявявайте като капацитети.управляват ви *** на иначе разбирате от свобода ..
30
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
37 Кво знаеш бе
29
1
 
4
 
! Отговори
не нас тия преди 7 години
Ние си харесваме клуба по интереси,където интереса е "пре...би другарчето",във времето този интерес стана всеобхватен"претаковай всичко и всички",така че другари дерзайте ,може и повече
28
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, знаем какво "чудо" е Америка !
27
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
34 Ти какво прелагаш , как да се защити страната след 11/09
26
12
 
6
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Над 3 000 000 руснаци живеят постоянно в Америка. Това го пише и в руската Wikipedia. Можете спокойно да сложите 200-300 хиляди нелегални, както и ордите, които ежедневно щурмуват щатските летища. Виждал съм ги с очите си - денкове, вързопи, преселение на народите. Знаете, че това е истина и минусите, които ще ми наплескате, означават, че ви е яд. Че фактите не ви устройват. :)))
25
2
 
23
 
! Отговори
чакай малко преди 7 години
И тоя говори за свобода,след като излезна истината за тайните затвори на ЦРУ и изтезанията там?-след като Гуантанамо е наречие за ада на Земята???--След като за 70 години са нахлули във 58 държави с оръжие???---е това наистина е прекалено.И после се питат ЗАЩО САЩ са най-мразените в света--
24
1
 
17
 
! Отговори
Льохман преди 7 години
САЩ се грижат за свободата на хората бе, не ги плюйте. Всяка година от 500 хил. до 2 мил. човека биват освободени от освободителите. Освобождават ги от мъките на земния живот и оковите на физическото им тяло и ги пращат за вечен живот посредством най- модерни технологии, тъкмо да видят има ли Господ. И това ако не е хуманно и демократично! Отделно процента на децата е висок, със сигурност на световните освободители целта им е да ги пратят в Рая, докато са още малки и не са прегрешили.