Две трети от американците са "за" мерки за контрол над оръжията

Тръмп е против ограниченията, Клинтън – за забрана на нападателните оръжия
Обновена: 9 ное 2016 05:19 | 9 ное 2016 05:18, Елка Василева
1
Две трети от американците са "за" мерки за контрол над оръжията
Снимка: Reuters

Две трети от американците, гласували на президентските избори на 8 ноември, подкрепят умерени или силни мерки за контрол над огнестрелните оръжия. Това сочат ранните резултати от анкета на Ройтерс/Ипсос в изборния ден.

През 2012 г. такива мерки са подкрепяли 59 на сто от избирателите.

Републиканският кандидат за Белия дом Доналд Тръмп е гласовит опонент на ограниченията над притежаването на огнестрелни оръжия от американци.

Демократката Хилари Клинтън се обяви за забрана на нападателните огнестрелни оръжия и за обстойни проверки на желаещите да притежават огнестрелни оръжия.

Анкетата на Ройтерс/Ипсос е извършена онлайн на английски език във всичките 50 щата, с участието на около 38 000 избиратели, гласували.

Проучването показва, че възгледите на американците за аборта - друг въпрос, предизвикващ разделения в американската политика - не са се променили значително. Според 39 на сто от анкетираните абортът трябва да бъде обявен извън закона. Тръмп е против аборта и твърди, че за него трябва да има наказание, а Клинтън смята, че той трябва да остане законен, добавя Ройтерс.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.