В какво вярва Доналд Тръмп?

Ето убежденията на 45-ия американски президент
12 ное 2016 20:33,
71
В какво вярва Доналд Тръмп?
Снимка: архив, Reuters

През цялата си кампания по пътя към Белия дом Доналд Тръмп не се свенеше да изразя противоречиви (дори често скандални) позиции по редица вътрешно- и външнополитически въпроси. БиБиСи припомня някои от най-открояващите се лични мнения на избрания за глава на САЩ бизнесмен.

Тръмп беше категоричен, че американските служби трябва да прилагат симулирано даване и други силови техники при разпити на предполагаеми терористи, пише businessinsider.com. Според Тръмп тези методи са нищо в сравнение с действията на екстремистите от “Ислямска държава”. “Харесвам тези методи за разпити, дори смятам, че не са достатъчно твърди”, заяви бъдещият стопанин на Белия дом през юни.

Едно от най-скандалните изявления на републиканеца беше свързано с изграждането на стена по границата с Мексико, за която мексиканците също трябва да отделят средства. Тази стена трябва да възпира имигрантите, голяма част, от които били престъпници и “изнасилвачи”. Според БиБиСи изграждането на такава стена ще струва между 2.2 и 13 милиарда долара.

Доналд Тръмп директно обяви, че мюсюлмани не трябва да бъдат допускани на американска територия и че американски граждани от арабски произход са празнували разбиването на самолети в кулите на Световния търговски център преди 15 години.

45-ият американски президент е категоричен, че след случилото се в Париж и Брюксел ще се бори с всички сили срещу допускането на сирийски бежанци в Съединените щати. И ще изгони всички, които вече са се установили на американска територия след началото на сирийския конфликт.

Тръмп се закани да депортира всички над 11 милиона незаконни имигранти – операция, която би струвала повече от 114 милиарда долара. Впоследствие кръгът от набелязани за незабавно прогонване беше сведен до имигрантите с криминално досие.

Наследникът на Барак Обама е твърд противник на движението за защита на афроамериканците от полицейско насилие като посочи, че активистите сами си търсят белята. 

Бизнесменът настоява и за съдебно преследване на лекарите, които извършват аборти.

По отношение на климатичните промени Доналд Тръмп е убеден, че става въпрос за измама, целяща да осакати бизнеса чрез строгите мерки за защита на околната среда. “Това е просто време”, заявява той.

Тръмп настоява, че светът щеше да е далеч по-безопасно място, ако диктаторите Саддам Хюсеин и Муамар Кадафи бяха останали на власт съответно в Ирак и Либия. “Саддам беше ужасен човек, но се справяше с терористите”, посочва милиардерът.

Той демонстрира изненадващо топло отношение към руския президент Владимир Путин, определяйки го като “достоен лидер” на страната си.

Убедителният победител на президентските избори в САЩ счита, че Япония и Южна Корея не трябва да разчитат толкова много на американската закрила от ядрените амбиции на Северна Корея, а да разработят собствен ядрен арсенал. “Ядрена война на Корейския полуостров ще е ужасна, но поне ще свърши бързо”, коментира Тръмп.

По отношение на НАТО той е убеден, че Съединените щати плащат прекалено висока цена и трябва да напуснат пакта, ако другите страни не започнат “да вкарват” по-сериозни ресурси в Алианса.

Като стана въпрос за ресурси Доналд Тръмп настоява, че състоянието му е поне 10 милиарда долара. Bloomberg и Forbes го оценяват съответно на 2.9 и 3.7 милиарда.

Сред най-основните убеждения на Тръмп, което повтаря многократно в биографични книги, участия в популярни ТВ предавания и по време на цялата си кампания, е това, че той просто е един “наистина добър човек”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
8
 
23
 
! Отговори
Идеалист преди 7 години
Още ли вие мъчно за извратената Клинтънка. Тя вярва само в разрухата по света, носена от американската авиация, морски пехотинци. Изглежда, че доста зелено ви е пуснал Сорос!
37
11
 
14
 
! Отговори
ОСТАВКА ! преди 7 години
Оставка, Тикво !
36
5
 
19
 
! Отговори
Bond преди 7 години
Мдаа.... този пасквил е писан от някой сopoco.ид, който след два месеца щв кандидатства за работа в Титан, като боклучкия или чистач.
35
10
 
10
 
! Отговори
Спарта преди 7 години
Кръгът Гулденбург, масони, илюминати, рептили, ФБР , папата и куп други тайни кръгове дърпат конците на света.Тръмп е просто играчка в ръцете им.Никой не би позволил своеволия на usa- президента,дайте по-сериозно :))) Напишете shapeshifters в ютюб и вижте какви хора-рептили управляват света!
34
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименВъзгледите му за ЕКОЛОГИЯТА са правилни. Вярва във факти и че маймуните трябва да си седят в джунглата.
33
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво, САЩ! Умен, представителен, откровен, прям, емоционален и красавец президент си избрахте! Нормален човек! Да е жив и здрав!
32
3
 
12
 
! Отговори
ЗА 30 преди 7 години
До АнонименПИШАТ, ПИШАТ, СОЦА СЕ РАЗПАДНА И ОСТАНА САМО МРЪНКАНЕТО
31
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първо ще смени управляващите, те вече на практика са сменени още на тези избори. После ще вкара корумпираните в затвора и други такива неща.
30
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОСВЕН КАФЯВИ МЕДИИ НАПРАВЕНИ С КРАДЕНИ ПАРИ ИМА И БЕЛИ ЧИСТИ МЕДИИ
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КукувицаИМА ЕДНА ХУБАВА, ЧЕ КОГАТО ВНУШАВАШ КАКВО ДРУГИТЕ ИСКАТ ИЛИ НЕ ИСКАТ ИЗЛИЗАШ НАКРАЯ *** И ТИ РАЗКАТАВАТ ФАМИЛИЯТА. И ПАРИТЕ НЕ ТИ ПОМАГАТ.
28
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До SnorkyЕееех, Snorky,Ако знаеш колко ми се искаше такъв човек да застане начело на БАН, докато работех там и да наложи такива правила, за каквито пишеш ти. Защото недоумявах как така роденото за мотика е назначено на длъжност владика /по-точно казано, на длъжност научен работник/.Сега, когато станах по-зрял човек с по-голям житейски опит, разбрах, че подобен на Тръмп трябва да застане начело на България, та най-после нещата у нас да се нормализират.Поздравявам те за точните формулировки!
27
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като изключим някои възгледи, свързани с екологията, всеки един нормален човек би споделил убежденията на Тръмп, ако е на негово място.Нашите управляващи "примадони" да четат и да се учат!
26
11
 
7
 
! Отговори
Runners преди 7 години
Вчера четох,че Ванга предрекла Обама ( да се разбира Осама-има клипове,доказващи,че Барак е бин Ладен) ще бъде последния президент на САЩ,изкарал докрай мандата си! В България пък през 207-2018 да се появи спасителка (44 годишна)! И държавата щяла да тръгне нагоре! Тръмп е просто пионка,Путин отдавна е убит,това са двойници.Как 2010 ще говори перфектно немски,а 2012 говори с преводач с Меркел???
25
3
 
13
 
! Отговори
Уточнение преди 7 години
Симулирано дАване" или "давЕне"?Като се има предвид какво причиниха терористите на 11 септември, с перце ли да ги галят бе, господа от НПО-тата?
24
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СИГУРНО ВЯРВА, ЧЕ БРАДИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ БРЪСНАТ!
23
3
 
24
 
! Отговори
Snorky преди 7 години
Крайно време беше начело на най-великата страна да дойде нормален човек. Той вярва в нормални неща защото е нормален. Черни, мексици и подобна *** трябва да работи за да яде...никой не ги кара да мислят, само трябва да работят. Не си спомням черен шахматист да е имало някога в историята.
22
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Има една хубава сатия в Блумбъг за Тръмп в която се казва, че той не иска да"И ЗА ПУТИН ПИСАХА ТАКИВА СТАТИИ - КАКВО ИСКАЛ, КАКВО НЕ ИСКАЛ, АМА СЕ ОКАЗА ЧЕ ТОЙ НЕ ГИ ЧЕТЕ
21
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Кукувицасам се сещащ колко импотентни са опитите на Блумбърг да казва на Тръмп какво да прави и да се опитва да внушава
20
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"ВЯРВА В БЯЛОТО ГОСПОДСТВО,НЕ ЧЕ СОМБРЕРАТА И ПЛАНТАЖНИТЕ РАБОТНИЦИ СТАВАТ ЗА НЕЩО СВЪРЗАНО С МИСЪЛТА И НАУКАТА."Ти също .
19
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви работи ставата еййй, след победата на Тръмп, руския премиер Медведев посети Израел и там го завели на стената на плача и цяла група равини го убеждаваха, че каквото и да си пожелае пред стената руския премиер, пък руския президент нищо че си е в Кремъл, щяло да се сбъдне.