Скоро в US армията: Пагон, униформа, тюрбан, хиджаб...

Американска армия либерализира политиката си за външния вид
6 яну 2017 22:19,
173
Скоро в US армията: Пагон, униформа, тюрбан, хиджаб...
Снимка: Reuters

Американската армия предприема либерализация на правилата. А именно - ще се предприемат мерки в улесняването на мюсюлманите, сикхите и други религиозни групи да се обличат и поддържат спрямо религиозните си обичаи, докато служат в US армията.

Секретарят на Департамента по отбрана Ерик Фанинг е подписал документ тази седмица, в който се преразглежда политиката за униформите така, че да може хората, които се стремят да спазват религиозните предписания, да могат да носят бради, тюрбани и хиджаби, съобщи Reuters.

Новите правила позволяват и командирите на отделните части да одобряват промените, което досега беше възможно само за секретаря на Департамента по отбрана. Отхръляне на исканията на религиозните служители могат да бъдат обжалвани пред секретаря обаче.

Ако искането на даден човек бъде одобрено, то ще бъде за цялата му кариера и не може да бъде отхвърляно или модифицирано без съгласието на секретаря на Департамента по отбрана. Няма да има и промени спрямо повишаване в ранг или дислоциране на ново място, освен в някои конкретни ситуации.

"Целта ни е да балансираме готовността на войниците и тяхната безопасност с ценностите и религиите на нашите войници, и тази директива ни позволява да го направим", завява подполковник Ранди Тейлър.

Новите правила са приветствани от коалицията на сикхите.

"Доволни сме от погреса, който представлява тази нова политика за религиозна толерантност и разнообразие", заяви директорът на коалцията Харсимран Каур.

Към войниците обаче има едно изискване – брадите им трябва да са дълги до 2 инча и задължително трябва да могат да носят каски и други предпазни средства.

Жените, които носят хиджаби, трябва да предвидят забрадките си да бъдат в цвят, подобен на униформата, който не бива да има каквито и да било шарки, освен ако не е от камуфлажен плат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГУРБЕТЧИЯРелигиите не са проблем,проблем са хората,които ги манипулират!Политиците навсякъде са едни и същи!
32
3
 
6
 
! Отговори
Katrin преди 7 години
Премахнете религиите и ще си решите много от проблемите!
31
0
 
25
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 7 години
Е това се казва демокрация . Отивам да повърна !
30
1
 
17
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Егати сайта пишат статии ,а не търпят "неправилни" коментари вижте им рекорда който са поставили от 119 поста на яве са само 46 .
29
1
 
29
 
! Отговори
Ocамa кючeк преди 7 години
Искам да видя запис как пее хoджaтa на американски батальон в Изpaел!?! Е т'ва ще е must see...А като ги пуснат до Мак Доналдс си ги представям войничетата наредени на опашка как разпитват "Кашерен Биг Мак имате ли?" - "А тоя хот-дог нали е с кремвиш без свинско?" - "Бифтекът не е от крави, нали?"... докато лейтенант Сандра проверява диетичната кола за тестостерон... Олеле майко, а представяте ли си ги в плен?? Е, не...
28
23
 
6
 
! Отговори
Ушефф преди 7 години
Поредната платена руска провокация е тази статия. Всеки който е бил в армията знае, че всички трябва да са "еднакви"..........Мърдане няма!
27
10
 
6
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Абе търсих търсих, последното споменаване на Ерих Фанинг във Ройтерс е от 17 май. Изглежда някой си съчинява новини. Дано да греша. Ако ми изтрият коментара или никой не посочи линк към Ройтерс с тази новина ще е ясно че ни лъжат .... пак.
26
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Умрях от смях като видях среща на травеститите от НАТО, които обсъждат проблемите си в армията. Сега това, то бива толерантност и зачитане, ама това вече е дъното.
25
2
 
28
 
! Отговори
В РУСИЯ Е ИСТИНАТА преди 7 години
А за обратните каква ще е униформата ?Вероятно камуфлаж с цветовете на дъгата ! :)
24
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
е как ще се разпознават чужди и свои сега? ще има яко френдли файър, щото чалмата била на командира.
23
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скоро, скоро....колко скоро? Остана им по-малко от две седмици да направят подобно недоразумение преди Тръмп да им се изсмее и да ги навре обратно от кучия гъ-з от който са изпълзели. Демократските *** нямат мяра
22
8
 
1
 
! Отговори
Пацо преди 7 години
Аеее, има ли мъже тука бре? Искам да ми отпушат ауспуха, че нещу са е задръстил.
21
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега съвсем няма да се различават войниците от УСА и техните храненичета ИД, Алкайда и др. Рамо до рамо ще са на бойното поле.
20
3
 
35
 
! Отговори
бг преди 7 години
Сега вече и третополовия Мишел Обама може да служи в американската армия.
19
2
 
27
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
САЩ са пародия !
18
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
паци ефенди пак го е засърбял *** и си търси клиенти...Препоръчвам му някой турски затвор.
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия с двуичовите бради искам да ги видя как слагат противогаз. Тя не случайно модата на бръсненето се появява през първата световна война - дотогава е било пълно с брадясали кашици.А с тюрбаните - как се носи пълен химичен костюм. Вярно, че е супер рядко, но химическите оръжия все още се намират на черния пазар.
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е добре де, радвайте се поне че Доналд Тръмп ще им посреща парадите!Той как ще бъде облечен?Като Патока Доналд?
15
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много малко мнения! Ако беше статията за Русия, глей кво става! Поне 500 коментара. А тук 25, като повече от половината са написани от един луд незадоволен пееррас.
14
11
 
7
 
! Отговори
Паци преди 7 години
БЛИЖЕТЕМИГЪЗАУШАНКИ!!!