Лицето на свободата в САЩ върху златни монети

На едната й страна ще бъде изобразен профил на чернокожа жена
13 яну 2017 12:44,
43
Лицето на свободата в САЩ върху златни монети
Снимка: coinnews.net

Монетният двор на САЩ представи снощи дизайна на златна монета с номинал 100 долара. На едната страна на монета ще бъде изобразен за първи път профил на чернокожа жена.

Монетата ще бъде пусната по случай 225-ата годишнина на двора, основан през 1792 година с решение на Конгреса на САЩ. По традиция на такива юбилейни монети са изсича образът на Свободата и летящ белоглав орел, който е един от символите на САЩ. Сега вместо лицето на Свободата ще бъде изобразена чернокожа млада жена, информира ТАСС.

"Страната ни се развива и същото става с изобразяването на свободата", отбеляза при представянето на дизайна на новата монета Елиза Баснайт, която оглавява екипа на монетния двор.

Новите 100-доларови монети, които ще бъдат изсечени от чисто злато, ще бъдат пуснати през април и вероятно веднага ще бъдат изкупени от колекционери, съобщава БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Кога да очакваме втора серия на гражданската война-север срещу юг?Ще бъде интересно.
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
цинизъм.свобода в най полицейската държ -хахахахааа
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тия се побъркаха окончателно - печка на паричка та шаааа к
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"всъщност одеялата заразени с вариола са им ги давали Британската империя, т.е. преди сащ да е независима държава"Това ли ти е оправданието бе... безпрецедентен ГЕНОЦИД избил цял континент народ, Етническо прочистване с мащаб никога преди това не правен. Хитлер би се шашнал дори.И ти се хвана за одеалата. Щото като са сменили държавният режим, същите хора са се покаяли и новите демократи в САЩ са отишли да лекуват горките индианци? Не съвсем а?
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1 ДОЛАР = 1 евро.Колко се срина еврото за 1 година.
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВЗЕМАТ ЖЕЛАНОТО ЗА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ. ДОРИ ОБАМА ПРИЗНА В ПОСЛЕДНАТА СИ РЕЧ, ЧЕ ИМА ГОЛЕМИ РАСОВИ ПРОБЛЕМИ.ТОВА, ЧЕ БИЛИ РАВНИ С БЕЛИТЕ Е ЕДНА ПРОПАГАНДА САМО. КОЙТО ОТИДЕ В ГЕТАТА ЩЕ СЕ УБЕДИ САМ.
14
1
 
6
 
! Отговори
толерантен преди 7 години
Простотии (като) за последно.
13
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубави са тези изображения, на лицето на "свободата" в САЩ, само дето там свобода почти не остана...Все пак, най-би паснало изображението на една бомба, от тези, които САЩ ръсят по целия свят от самолетите си, уж с едничката цел - свобода и демокрация.
12
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво ви дреме, нали в Русия 100 долара са 6 000 рубли = минималната работна заплата ?И там хората пишат, че уповават в Бог от създаването на държавата си, а комунистите чак сега се изкарват православни християни, за да имат поне една ценност!
11
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно е сигурно: след 100 години последният останал жив бял човек ще бъде обявен за расист! И ще умре като расист, защото е имал наглостта да е бял...
10
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Негърката" на картинката е с очевидно европеиден нос. Дискриминация!!! Расизъм!!!
9
1
 
30
 
! Отговори
152 преди 7 години
Голям спомен от властването на не.гъра ОбамаПоне от кумова срама можеха да поставят лика на представител на коренното индианско население, а те сложили на месното(вече) не.гърско!На бъдещото евро, от едвата страна ще ликът на мюсюлманин с челма на фона на полумесец, а от другата страна - половинката му с бурка. Дооформление - "Нов Европейски Мюсюлмански Халифат" - емисия 2020.По план програма, бялата раса и християнството методично се асимилират от цветнокожи и исляма!
8
2
 
14
 
! Отговори
мнение преди 7 години
Ха-ха... обамката като за последно ще я изтипосат и на монета. Да им е честито на американците. Когато са основавали щатите и монетния двор, оттогава са си мечтали за такава монета
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предложение за нова българска пара:- Номинал 1,5 лв!- От едната страна ци.. (вие се досещате за какво става дума), а от другата скопен лъв;)
6
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"ще бъде изобразена чернокожа млада жена"Правилно, трябва да се обгрижва ПРЕОБЛАДАВАЩАТА част от населението.
5
1
 
3
 
! Отговори
...Predlozenie преди 7 години
Лицето на свободата в САЩ върху;- златни монети...Rokfeller l.past na Baruh...-za srebro-Джордж Сорос l.past muro na Rokfeller-za nikela...McCain vadi bastinia si casovnikkk...vie znaete ot kude...
4
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какаъв е този фетиш по чернокожите в САЩ не мога да разбера!?Ако е за това, че са били роби (ОК), обаче какво стана с индианците?Местното население което американците буквално изтребват до крак, със системен вековен геноцид, армия, самоволни отряди, лагери и даване на заразени одяла с болести: като държавна политика.Извинявайте ама дори хитлер не е изтребил цял континент народ до крак.та сега сложили чернокожа на няква стотинка... даже не знам каква дума му се вика на такъв тепегиозлък.
3
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Политическата коректност всъщност е нещо хубаво, когато работи двупосочно. В дадения случай работи еднопосочно. На единия край са си нормални хора с нормални човешки емоции, на другия край принуждава хорада да се мразят, да мразят дедите си, културата си и всичко свързано с тях, прави ги нихилисти.
2
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доста малоумно.Всеизвестно е че най-жестоките робовладелци,най-големите садисти са били черни.Техни са и били ловните бригади по джунглите на Африка и Латинска Америка.После са препродавали уловът на белите.Които не са били точно светци,но в сравнение с ония *** са си били направо милосърдни монахини.Не напразно и сега в Африка където има полуробство белите господари са хиляди пъти по-предпочитани от чернокожите богаташи.Просто защото ония са си още в 12 век като нрави и поведение.
1
30
 
5
 
! Отговори
Jj преди 7 години
Иииии нека расистките коментари да започнат сега! ...