Тръмп нареди разследване за изборни измами

Може би до 5 млн. души са гласували нелегално през ноември
25 яну 2017 17:00, Елка Василева
22
Тръмп нареди разследване за изборни измами
Доналд Тръмп. Снимка: Reuters

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че ще нареди разследване за измами по време на изборите в САЩ през ноември, предаде Асошиейтед прес.

Той писа в Тwitter тази сутрин, че разследването ще засегне регистрираните избиратели в повече от един щат, "тези, които са нелегални и дори тези, които са регистрирани в списъците, а са мъртви (и много от тях отдавна)".

Тръмп добави, че "в зависимост от резултатите от разследването ние ще затегнем процедурите за гласуване".

Вчера той заяви пред конгресни лидери, че може би до пет милиона души са гласували нелегално на изборите през ноември, но Белият дом не подкрепи с никакво доказателство неговото твърдение, предаде Франс прес.

Малко след това говорителят на Белия дом Шон Спайсър потвърди мнението на президента на редовния всекидневен брифинг. Той уточни, че "според проучвания и доказателства, предоставени на вниманието на Тръмп, 14 процента от гласувалите на изборите не са американски граждани".

В изборите на 8 ноември м.г. кандидатът на републиканците изгуби народния вот, в който съперницата му Хилари Клинтън получи 2,9 милиона гласа повече от него, но той спечели изборите благодарение на разпределението на представителите на щатите в изборната колегия. Тръмп получи подкрепата на 304 членове на изборната колегия, а Клинтън - на 227.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Ама преди 7 години
Да де соросоизираме България. За чиста и свята Република.
12
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Големи комплекси го гонят тоя. Яд го е че абсолютното мнозинството е гласувало за Хилари.
11
1
 
14
 
! Отговори
антиседераст преди 7 години
Браво Тръмп. Сорос с доживотна присъда или на електрическия стол за терористична дейност срещу САЩ и срещу целия свят.
10
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напълно възможно е нелегалните емигранти да са гласували за ХилъриС това разследване ще потуши протестите
9
1
 
18
 
! Отговори
Тръмп е човекът преди 7 години
Американците ме изненадаха приятно и избраха правилния Президент. Резултатите са налице - Markets Right Now: Dow Jones industrials breach 20,000Дано Радев също се окаже правилен избор.
8
6
 
5
 
! Отговори
Разбирачев преди 7 години
До какво доживяхме!Да спечелиш изборите и после да ги разследваш.Туй е все едно Цв.Цв.да разследва чувалите с бюлютини в НДК. Че се надписват избиратели на всеки е ясно. 6.6 милиона избиратели а у нас не живеят реално до 6 милиона С ДЕЦАТА! На последните 3-4 избора гласувах вечер,преди затваряне, и *** поглед в избирателния списък показваше 25-30%активност.Иначе 60%-70%. Всичко над 50% е надписано после в Рикове и Цикове.Така се правят избори у нас а явно и у хамериканците е същото.ДЕМОКРАЦИЯ!
7
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп най-много да открие, че руската диаспора в США е гласувала масово по няколко пъти.
6
3
 
17
 
! Отговори
д преди 7 години
Сам се сваля само Бойко Б.Нека се види нагледно как над 5 милиона латиноси са гласували незаконно в щатите за Хилърито .Така всички глупости срещу Тръмп ще олекнат .Не и обидите ,естествено .
5
25
 
5
 
! Отговори
тц,тц,тц... преди 7 години
Този е толкова *** горкия, че нищо чудно сам да се свали от власт, заради подобни малоумия. Как е сигурен, че ***, неговия шеф не е направил това ?
4
2
 
29
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Тръмп е много назад с маТряла трябва направо да щрака с пръсти при население около 318 милиона някакви си 5 милиона направо си е нищо ,ако разбере за гимнастиките у нас от едвам 7 милиона останали направо ще се гръмне.
3
3
 
38
 
! Отговори
А бе преди 7 години
Тоя май ще се окаже сериозен пич!Захваща се с неща,които бяха неглижирани с десетилетия!Дали ще му стигнат силите да изчисти тия Авгиеви обори?????
2
2
 
47
 
! Отговори
Абсолютен факт преди 7 години
В много от южните щати имигранти без гражданство и даже нелегални гласуват абсолютно незаконно!Как става?Ами с дадените им от местни политици шофьорски книжки!Тея шашми у нас откъде мислите че са дошли!?Наш близък от Флорида го потвърди-масово гласуване на латиноси,които не са граждани!Е тия определено не са гласували за Тръмп,ама и той няма да им остане длъжен,ха-ха!
1
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво Бай Дончо! Бой по манерките!