Масови бомбени заплахи срещу еврейски центрове в САЩ

Това се случва за трети път през изминалия януари
Обновена: 1 фев 2017 10:11 | 1 фев 2017 09:52, Елка Василева
15
Масови бомбени заплахи срещу еврейски центрове в САЩ
Снимка: архив, Reuters

Четиринадесет еврейски центъра в Съединените щати и един в Канада са получили бомбени заплахи вчера - последния ден от януари, предаде Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че миналия месец общо на три пъти са били отправяни такива масови заплахи срещу еврейски центрове в страната.
На 9 януари са били заплашени 16 центъра в 9 щата, а на 18 януари - 27 центъра в 17 щата.

Вчера са били отправени заплахи срещу 14 еврейски центъра в 10 американски щата и един в Канада, съобщи тяхно сдружение. Почти всички вече са били обявени за безопасни от правоохранителните органи, но остават под засилена охрана.

"Обезпокоени сме от антисемитизма, който стои зад тези заплахи", казаха от Асоциацията на еврейските общностни центрове в Северна Америка.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименКолелото на историята се завъртя. Годината е 1933.
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 8Странно! Заплахи срещу евреите! Та там основно на върха са евреи, богати евреи и деца от смесени бракове - банкери, финансисти, индустриалци, учени... и т.н.
6
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А да обезпокоявайте се... Дотегна им на янките да живеете на техен гръб.Обикновения американец си е човек който си се бори и си печели с много труд цял живот.Разни там корпорации, банки и какви ли не дето само си разиграват парите на янките.
5
6
 
2
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Като почнат пак да падат бомбите над София ще се биете през пръстите за тези думи.
4
1
 
21
 
! Отговори
Калин преди 7 години
Да сме чули атентат от евреин или евреин камикадзе ? Не, не дме чули и едва ли ще чуем. Зетят на Тръмп съпруга на Иванка е евреин и негов съветник. Зетят на Хилари Клинтън също е евреин.Не харесвам евреите заради тяхната прекалена предвидливост и хитрост, но за това, че те най добре познават арабите аз им свалям шапка. Те първи дадоха документален филм със заговори на ислямисти в европейски мюсюлмански клубове и казаха че готвят арабско нашествие и атентати но англичаните не им повярвахя
3
2
 
14
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
Ами и ние българите да си направим подобно влияние...но, нали, не искаме...не че не можем, но не искаме, защото сме готини.Но, да мразим останалите, сме най добри.
2
7
 
28
 
! Отговори
последният Джедай преди 7 години
Масови бомбени заплахи срещу еврейски центрове в САЩ-Стани, стани янки американски, от сън дълбок се събуди,срещу народа еврейскити янките поведи!Ще се усетят най-накрая янките, къде се намира яйцето, в което е скрита иглата, счупването на която ще убие Кашчей и ще настъпи мир и спокойствие по света!
1
4
 
45
 
! Отговори
бг преди 7 години
Най-големите еврейски центрове са Държавния Департамент,Белия Дом,Пентагона,Уол Стрийт,Федералния Резерв(ат).