Съд отново се прицели в имиграционния указ на Тръмп

Решението в щата Вирджиния се отнася за притежателите на визи
14 фев 2017 09:10, Петя Славова
37
Съд отново се прицели в имиграционния указ на Тръмп
Снимка: БТА

Федерален съдия в щата Вирджиния издаде нова заповед срещу имиграционния указ на президента на САЩ Доналд Тръмп, поредният правен неуспех за правителството, предаде Ройтерс.

Още по темата

Решението на окръжен съдия Леони Бринкема е по иск от щата Вирджиния, пише БТА. Бринкема посочи, че американското министерство на правосъдието не е представило "никакви доказателства", доказващи, че поисканото от Вирджиния издаване на заповед срещу указа, е неоснователно.

Решението обаче не се отнася за всички засегнати от указа групи, а само за притежателите на визи. То също така няма да има и никакъв правен ефект върху указа, тъй като изпълнението му така или иначе беше спряно след решение на федерален съдия Джеймс Робарт от Сиатъл.

Мексиканският министър на външните работи Луис Видегарай заяви, че в страната му не се наблюдава увеличение на депортации от САЩ въпреки съобщенията за акции на американските имиграционни власти в няколко щата сред които Джорджия, Северна Каролина и Южна Каролина, както и в градовете Ню Йорк, Атланта, Чикаго и Сан Антонио.

При акциите са арестувани над 680 души, над 100 от които мексиканци

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бавно но славно светът се приближава към гражданска война в Държавите. Това чудо с тези т.н. мигранти е пунта-мара . Прав е Тръмп , но *** не го разбират .
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 4Не,няма да можем да намерим такава ***. Но си представяме си в твоята *** - клоака някой да не прочете последния наръчник за плюене. Всички дебилари ще се натикате в уличните шахти на Филипонци. Ха-ха, rлисти при rлисти. Веселие.
4
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Представяте ли си в руската *** да се случи подобно нещо? Джуджето да издаде някой указ а някой съдия от Магадан да го обяви за противоконституционен?
3
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От много високо място е заповядана атака срещу Тръмп! Подплатена с много пари! Или той или те... бой последен !
2
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В един момент Тръмп явно си е въобразил, че е като Путин и че американската съдебна система е, като руската-подчинена на президента.
1
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре е да има независим съд, който да спира недомислиците на някого, пък бил той и президент.