Пентагонът с мерки заради голи снимки на жени военни

"Няма чест да позориш свой другар морски пехотинец"
11 мар 2017 08:52, Елка Василева
31
Пентагонът с мерки заради голи снимки на жени военни
Джеймс Матис. Снимка: архив, Reuters

Предприемат се всички подходящи мерки в разследването на скандал с голи снимки на жени от морската пехота на САЩ, които са пуснати в интернет без тяхно съгласие, заяви министърът на отбраната Джеймс Матис, цитиран от ДПА.

"Липсата на уважение към достойнството и човечността на колеги от министерството на отбраната е недопустимо и противно на сплотеността на бойните части", се казва в изявление на Матис.

"Няма да извиним или толерираме такова поведение, ако трябва да спазваме ценностите си и са запазим способността си да побеждаваме врага на бойното поле", добави той.

Още по темата

Скандалът принуди и командващия Корпуса на морската пехота на САЩ генерал Робърт Нелър да отмени свое посещение в чужбина.

Твърденията, че снимки на жени морски пехотинци са били пуснати в интернет и са били правени похотливи коментари по тях, "вероятно от други морски пехотинци", подкопава основите на Корпуса на морската пехота, заяви Нелър.

"Няма никаква чест в това да позориш свой другар морски пехотинец по какъвто и да било начин", заяви той.

Скандалът избухна с разкритието, че настоящи или бивши морски пехотинци са споделяли голи снимки на свои колежки без тяхно знание в частна страница във Facebook със заглавие "Обединени морски пехотинци" (Marines United), отбелязва Франс прес.

Страницата вече е закрита, но докато е била активна, е наброявала близо 30 000 абонати. Следователската служба на морската пехота е започнала разследване по случая.

Разследвания водят и сухопътните сили, военновъздушните сили и военноморските сили. Някои от жените, чиито снимки са били пуснати в интернет, служат в тези родове войска.

Според американски медии съществуват и други подобни сайтове в интернет, в които се пускат голи снимки на жени военнослужещи без тяхно разрешение.

Военният кодекс на САЩ изрично забранява разпространението на голи снимки на други хора без тяхно разрешение. Нарушителите подлежат на военен съд, отбелязва Ройтерс.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
резултат от гмо храните ако са само снимки добреда не вземат да натиснат някое копче и да изтрелят ракети
20
2
 
3
 
! Отговори
шопето преди 7 години
Па що сал голи женки бе, дека са фотата с елегантни пи дерун гели от аскера на брато мириканяц?
19
1
 
2
 
! Отговори
CIA преди 7 години
Здравейте Българи,Поради съображение за сигурност за и изтичане на информация от вашето общество всеки от вас написал коментар беще прихванат и пренасочен към системата за сигурност на Пентагона. След броени минути ще ви локализират по IP ище бъдете отстранени от бъдещи коментари. Благодаря ви предварително за вашия интерес.Jeims Asshole CIA Secret agent of news stability
18
2
 
7
 
! Отговори
Г-жа Трът Ка преди 7 години
Разгледах ги, не останах очарован. Все пак не си мислете, че в армията всички жени са модели на виктория сикретс. Повечето бяха мъжкарани и с бирени коремчета, и с чисто черен отвор. То не може да маршируваш в тази униформа и да отдолу приличаш на нежно създание. Малко се погнусих дори, а по принцип държа
17
2
 
13
 
! Отговори
уточнение преди 7 години
Цялата им войска е такава.Триполови ,чернокожи ,наркомани и увехнали какички.Краварската армия е велика само по филмите.
16
3
 
11
 
! Отговори
Жени преди 7 години
От както взеха да приемат жени започнаха и проблемите, кратко и ясно... сами си правете изводите.
15
0
 
11
 
! Отговори
нови ценности преди 7 години
Ако бяха голи мъже, нямаше да има проблем...
14
0
 
15
 
! Отговори
Ein Berliner преди 7 години
Къде са голите снимки на лошите US какички? Дайте линк моля, искам да си лъсна Шмайзера! :Р
13
4
 
13
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Абе кой го .... как се пише Пентагона? Големи филолози станахте тука. Дреме ми на фуражката. По важното е че тази сграда е символ на един маскиран хищнически империализъм.
12
5
 
9
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Какво очаквате от дърт заклет ерген като Матис?! Има един фантастичен роман Вечната война. Унукален е. Войниците се прехвърлят постоянно с векове напред. Историята е за двама бойци, мъж и жена. По едно време попаднаха в епоха дето всички са обратни, а на финала всички бяха клонинги , а оригинала бяха те. Ако бях режисьор щях да направя филм по тая книга. И колко други жестоки фантастики съм чел. Странно защо не ги филмират.
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Един българинТОГАВА ДА ТИ ОБЯСНЯ:НЕ МАЖЕШ ДА КАЖЕШ ПЕНТАГОНЪТ,ЗАЩОТО ТОВА Е СОБСТВЕНО ИМЕ.ЯВНО МНОГО СИ БЯГАЛ ОТ ЧАСОВЕТЕ ПО БЪЛГАРСКИ.
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и са запазим способността си да побеждаваме врага на бойното поле"=============ама те на бойното поле ли са правени?=============или така ще побеждават врага на бойното поле?
9
3
 
18
 
! Отговори
бай ганев преди 7 години
никакви снимки на голи жени нали всичките американски войници трябва да станат ***,пардон гейове...това е великата американска мечта сега...
8
0
 
6
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
А, това е нищо!В израелската армия (IDF) се беше развихрил скандал заради полуголи снимки на момичета от армията, с автомати на рамо и повечето по долно бельо танцуващи ориенталски танци.В дадения случай снимките (и видеото) не са били публикувани без тяхно съгласие, а напротив - те сами са си качили материала в електронните медии в интернет.
7
1
 
5
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
До: номер 9Напротив, Пентагонът се казва. Понеже няма да познаеш защо, ще ти обясня:Когато е в мъжки род и завършва на съгласна буква, (в случая буквичката "Н"), и е подлог в изречението, тоест извършва действието, се използва пълния член "ЪТ".В случая заглавието е изречение без глагол.Това сигурно е малко объркващо. Затова да го редактираме малко: "Пентагонът излезе пред медиите с мерки заради голи снимки". И това звучи малко тъпо но е по-ясно.
6
3
 
21
 
! Отговори
защо преди 7 години
Защо ни занимавате с тази нация от убийци,който избиха стотици хиляди хора и ограбиха и съсипаха десетки страни?
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Елкеееееееее,не се казва ПентагонЪТ.Това едно време се учеше още в отделенията.Можеш да кажеш само ПентагонА.пОЗНАЙ ЗАЩО.
4
0
 
8
 
! Отговори
FBI преди 7 години
След като не можеш да докажеш и да покажеш нещо за което твърдиш , как си нaписала Статия тогава
3
0
 
6
 
! Отговори
!? преди 7 години
Къде е новината , що филми се направиха по този повод и що хора са по затворите заради сексуално насилие над жени и мъже във войската , скоро имаше един репортаж за секс-търговията по време на присъствието на сините каски в Югославия.
2
0
 
11
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
Като го гледам на тоя от снимката му е все тая дали мацките са голи или облечени.