След скандала на борда - нови правила на United Airlines

Още изисквания за членове на екипажи и служители на авиокомпанията
24
След скандала на борда - нови правила на United Airlines
Снимка: Reuters, архив

Американската авиокомпания United Airlines промени правилата за пътуване на служители с нейните самолети в извънработно за тях време след случая, при който пътник беше извлечен от препълнен самолет в Чикаго. Това съобщи днес телевизионният канал Си Ен Ен, цитиран от ДПА и БТА.

Още по темата
Членове на екипажи и служители, които се качват на даден полет на United Airlines за друг град, за да отидат на работа, ще трябва занапред да се регистрират за него час преди заминаване.

Мярката цели да се избягват случаи, при които пътници с редовно закупени билети биват молени да слизат от самолета, след като са заели местата си, заяви пред Си Ен Ен говорителка на авиокомпанията.

Случаят отпреди седмица на борда на самолет, готвещ се да излети от международното летище на Чикаго "О'Хеър", предизвика възмущение, призиви за изслушвания в Конгреса и събиране на подписка с искане изпълнителният директор на авиокомпанията да подаде оставка, въпреки че той се извини на пътника, семейството му и пътниците на полета.

Принудително сваленият пътник, Дейвид Дао, беше един от няколкото избрани на случаен принцип да напуснат самолета. Адвокатът му заяви, че той е получил мозъчно сътресение, бил му е счупен носът и е загубил два зъба.

Авиокомпанията е обезщетила пътниците в размер на стойността на билетите им, заяви пред ДПА неин говорител.

В резултат на инцидента американски конгресмен предложи закон, забраняващ на авиокомпаниите принудително да отстраняват пътници, след като са заели местата си, за да освобождават място за други клиенти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: екипажUnited Airlinesсамолет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
66
 
! Отговори
оня преди 7 години
Късно е за извинения. Поне милиард надолу падна капитализацията на фирмата вече.
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ало булсаткома с ракията и днеска се дъните срам няма
2
93
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В случая тоя пътник който направи драмата си беше виновен.Няколко вида служители на авиокомпанията с много извинения и двойна компемсация плюс безплатен хотел му се молиха да отстъпи мястото си.Накрая дойде и охраната,че и полиция и оня почна да крещи като ненормален.Предполагам,че нарочно врътна постановката за да може да ги съди за обезщетение.
1
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Новото правило е, наемат бивши боксьори тежка категория, приближава жертвата, моли я да освободи мястото, той отказва, получава един прав в дзурлата и въпроса е решен. Жертвата се събужда в реанимацията на фирмата, свестяват го и го изпращат по живо по здраво.