В САЩ изпълниха първо смъртно наказание от 2000 г.

Изтичал срокът на годност на медикамента за инжекциите
Обновена: 25 апр 2017 09:12 | 25 апр 2017 08:55, Петя Славова
37
В САЩ изпълниха първо смъртно наказание от 2000 г.
Снимка: архив, Reuters

В Арканзас беше екзекутиран със смъртоносна инжекция осъденият на смърт през 1995 г. за изнасилвания и убийства Джак Джоунс, предаде Асошиейтед прес.

Джоунс беше обявен за мъртъв около 14 минути след началото на процедурата. По-късно днес ще бъде умъртвен затворникът Марсел Уилямс, след като Върховният съд на Арканзас отново отхвърли обжалването му. Това ще е първата двойна екзекуция в САЩ след 2000 г.

В Арканзас бяха планирани общо 8 екзекуции за 11-дневен период преди края на май, когато изтича срокът на годност на медикамент, използван в смъртоносните инжекции.

Първоначално се планираше да бъдат изпълнени четири двойни екзекуции - най-големият брой в един щат за толкова кратък период от време, откакто Върховният съд възобнови смъртното наказание през 1976 г., пише БТА.

Един от осъдените беше екзекутиран миналата седмица, а изпълнението на четири от екзекуциите беше спряно със съдебни решения. Две екзекуции бяха насрочени за днес, а една е предвидена на 27 април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Алоуу Туск, спиш ли? Веднага да преразгледаш отношенията на ЕС с САщ!!!Значи Тръмп може, Ердоган-не?? Така ли??Докога с двойните стандарти, а ***?!
8
9
 
17
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
Трябва да потърсиш помощ, за да не се окажеш в ситуацията на тези, чиято екзекуция си гледал! От какъв зор му е на нормален човек да ходи да гледа как убиват някого, пък бил той и някой изверг?! А, ти -12 пъти за 5 години!!! Ненормална работа!
7
23
 
2
 
! Отговори
идиоти преди 7 години
Боже що за безобразие, как може американците да са такива садисти??? Каква е тази демокрация да се изживяват като Господ, който единствено има право да отнема живот..... Трябва да се срамуват от законите си, които ги връщат в Дивия Запад!
6
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смъртното наказание хилядолетия на ред е било част от естествения подбор на човечеството,сега в САЩ няма нищо по-нормално от това баща на 10 деца да е в затвора с по-големите братя!
5
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя па си няма друга работа и присъствал на екзекуции ...
4
1
 
18
 
! Отговори
въведете и в БГ преди 7 години
Ех тази хуманна държава. А на всякъде другаде пропагандират да няма смъртни наказания
3
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А после Ердоганя, китайците и Ким Чен били лоши. Значи само големия бял вожд може да си трепе на воля, на подвождовете им е забранено. Приказки за демокрацията от 1001 нощ.
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хахахахахахахахахахахахахахаха
1
9
 
17
 
! Отговори
мадафака преди 7 години
Много моля, изключително интелигентните джурнълисти от днесбеге да си оправят заглавието и да не пишат глупости, които не са проверили, защото лично аз, в периода 2005-2010 съм присъствал като свидетел на 12 екзекуции в щата Охайо.