Тръмп спря кранчето на програма на Мишел Обама

Инициативата й за здравословно хранене е пред своя край
2 май 2017 20:26,
9
Тръмп спря кранчето на програма на Мишел Обама
Снимка: архив Reuters

Администрацията на Тръмп спря програма, инициирана от бившата първа дама на САЩ Мишел Обама за популяризиране на здравословно хранене с по-малко сол, мазнини и захар в училищните столове, предаде Франс прес.

В съобщение на министерството на земеделието се казва, че тази реформа ще предостави на училищата по-голяма гъвкавост и ще избегне възможността децата да изхвърлят по-малко вкусните храни, поднесени в рамките на въпросната програма за обществено здравеопазване.

Програмата задължаваше училищата да въведат по-добри стандарти за хранене, за да получат правителствено субсидиране, и бе сред най-забележителните постижения на Мишел Обама.

Инициативата, за която бе преценено, че е с голямо значение в борбата срещу детското затлъстяване, ограничаваше употребата на сол и подсладено мляко, а налагаше увеличаване на пълнозърнестите храни в училищните столове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво ти здравословно хранене, бе?? Това е анти - американско! Кой ще буха хамбургери, хотдози и пици?? Путиновците ли?? Make America fat again!
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още едно доказателство че Тръмп е ***. Затлъстяването е сериозен проблем за САЩ - гледайте предаването "Моето 300 килограмово тяло" и ще видите за какво чудо става въпрос.
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръм спря програмата защото бе финансирана от държавата. И в България е финансирана от държавата и за това се дава филия намазана с нещо и уж бучка сирене :)
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е като се избира бизнесмен за президент. Производителите на мазни, сладки и солени храни потриват ръчички - така е по-лесно, по-евтино и се прави бърза печалба. Плюс това водят и до пристрастяване. От ябълки и чешмяна вода никой не печели - трябват донъти, кола, сокове, бутилирана минерализирана вода с вкус на лимон и т.н. Така се създават зависими, затлъстели, затъ.пели и ограничени деца. Кой иначе после ще избира такива лидери?
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не виждам защо да се спира здравословното хранене при децата и още от деца да ги тъпчем с мазнини,химии и ***.
3
4
 
6
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Скъпи ***! Това ли ти хрумна? Това беше добра програма. Ама нека - всички си заслужават управниците!
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗАПОЧВАТ ВРЕМЕНАТА НА ЗДРАВОСЛОВНОТО ГЛАДУВАНЕ, МАЙ?
1
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като всичко с емблемата обама и това напълно неграмотно интерпретиране на причините за нездравословно хранене.