Тръмп предупреди Коми: Не прави разкрития пред медиите!

Президентът заплаши да отмени пресконференциите в Белия дом
12 май 2017 20:23, Елка Василева
18
Тръмп предупреди Коми: Не прави разкрития пред медиите!
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди бившия директор на ФБР Джеймс Коми, когото уволни изненадващо във вторник, да не прави разкрития пред медиите, предаде Франс прес.

"Добре е Джеймс Коми да се надява, че не съществуват записи на нашите разговори, преди да започне да прави разкрития пред печата", написа Тръмп в Тwitter.

Още по темата

Президентът на САЩ каза вчера пред телевизия Ен Би Си, че е разговарял с Коми веднъж на вечеря и два пъти по телефона и го попитал дали е разследван от ФБР във връзка с подозренията за таен сговор с Русия, припомня АФП.

Междувременно Тръмп заплаши в послание в Тwitter, че ще отмени всички бъдещи пресконференции в Белия дом, предаде ДПА.

"Тъй като съм много активен президент и с многото неща, които се случват, не е възможно заместниците ми да се изправят на подиума и да бъдат съвършено точни. Може би най-добре би било да се отменят всички бъдещи брифинги и да се дават писмени отговори в интерес на точността???", гласи президентското послание.

То се появи след неловкото положение, в което изпадна Белият дом заради противоречивите обяснения защо Тръмп е уволнил шефа на ФБР Джеймс Коми.

След като Тръмп го уволни, съветниците му заявиха, че го е направил по препоръка на заместник-министъра на правосъдието Род Розенстайн.

След това обаче и самият Тръмп, и съветниците му казаха, че той се готвел да уволни Коми още преди да получи препоръката, припомня Асошиейтед прес, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
4
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Ако наистина си мислят че Русия е повлияла болшинството Американци, на следващите избори ще останат пак неприятно изненадани. Кои ми ср...а в гащите?!
11
0
 
6
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Аз го разбирам иначе: Уволних те за да не дрънкаш глупости. Сега като си на улицата съвсем не трябва да дрънкаш
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хем го уволнява хем не казвай тайните дето ме злепоставят. Хахаха Тоя е верно луд...скоро ще го измислят ...фбр и цру разполаг с доста по-умни и комбинативни хора от него.
9
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп предупреди Коми: Не прави разкрития пред медиите! Защото може да отида в затвора за путинофилство!-------------------------Ах колко по-добре е да си путинофил в България. Никой не те закача за нищо. Даже си с предимсво навсякъде за началнически постове.
8
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя все повече изкрейзва. Накрая не с импийчмънт, ами санитарите ще го изнесат от Белия дом. Време е да му отнемат ядреното куфарче.
7
1
 
2
 
! Отговори
К преди 6 години
Тръмп е звънкал на Бойчо да му иска някакъв Каратиста. Сещайте се за какво му е притрябвал. Горкият Коми!
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е ли смешно - в момента САЩ е тоталитарна демокрация, а евросъюза е аристократично - административна монархо - демокрация ;)
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп не е неопитен политик. Той е бизнесмен и управлява като шеф на корпорация, а товяа значи почти пълна еднолична власт. А тъй като САЩ е президентска република, властта на президента, дадена му от конституцията и закона е почти неограничена. Тоест, да обясня на евроатлантиците:В момента с Тръмп за президент, САЩ е може би най - близкото нещо след Саудитска Арабия до тоталитаризъм ;)
4
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това става , като се качи Неопитен политик за президент. Пълна каша. Всичко е бъркория и опити за замазане. В един момент става ежедневие.
3
3
 
8
 
! Отговори
русофил преди 6 години
Демокрация подплатена със свобода на словото. Адмирации!
2
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Москва избира президентите по цял свят. Това е разкрило ФБР.
1
4
 
3
 
! Отговори
ф преди 6 години
Валентин Вацев е глупав комунист.