САЩ затегнаха санкциите спрямо Русия

Новината дойде в деня, в който в страната е Петро Порошенко
20 юни 2017 20:02, Красимир Ангелов
157
САЩ затегнаха санкциите спрямо Русия
Снимка: БТА

САЩ обявиха затягане на санкциите срещу Русия заради нейната подкрепа за проруските сепаратисти в Източна Украйна и заради анексията на Крим, предаде Франс прес.

Новината бе съобщена в деня, в който в САЩ е украинският президент Петро Порошенко. Днес той ще разговаря с американския вицепрезидент Майк Пенс и ще има кратка среща и с президента Доналд Тръмп.

Новите санкции са насочени срещу 38 юридически и физически лица в Украйна, както и срещу двама руски правителствени представители и десетина физически лица и организации, действащи в Крим, уточнява американското министерство на финансите, отговарящо за санкционния режим.

Американските санкции срещу Русия, свързани със ситуацията в Източна Украйна, ще останат в сила, докато Русия не изпълни задълженията си по Минските споразумения, се казва в изявление на американското финансово министерство.

Американските санкции, свързани с Крим, няма да бъдат вдигнати, докато Русия не сложи край на окупацията на полуострова, допълва ведомството.

ТАСС съобщава, че сред структурите, попадащи в обхвата на новите санкции, е и охранителният холдинг "Вълк" на руския рокерски клуб "Нощни вълци". Президентът на холдинга Генадий Никулов също е обект на санкциите.

В санкционния списък попадат и около 20 дъщерни компании на холдинга "Транснефт". Самият той е обект на американски санкции от 2014 г., припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
6
 
5
 
! Отговори
Грешка ли стана ;) преди 6 години
А, кво стана бе?За кво Путин избра Тръмп, а янкито бие яки туупалки на късия от Кремъл ...Бай Дончо е железен ;)
6
2
 
7
 
! Отговори
До 5 преди 6 години
До АнонименЕстествено в Калининград Мерцедес няма да прави завод, до Москва е. Информира се малко.
5
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мачкай ги, ТРЪМП! MAKE AMERICA GREAT AGAIN!
4
9
 
6
 
! Отговори
БРАВО преди 6 години
Браво на Тръмп, пак нарита жужика :)))
3
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой няма да прави завод в Калининград за джипове, стига си лъгал!Кой наема пияници на работа?!Германците ли - никога!
2
5
 
9
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Охранителния холдинг Вълк ще си сложи жалейка на входа. Няма да може да пази в САЩ. Да им умра на санкциите. Що не забравиха ракетните двигатели внасяни от Русия? Само правят имидж на Путин. Русия под санкции пък се развива??? Днес край Москва са положени основите на завод на Мерцедес???
1
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А къде е новината за прехваналият Су-27 американски разузнавач до Калининград. Където руснака е прелетял само на метър и половина от нарушителя с 1250 км/ч. В последствие се наложило да извикат пожарна, за да изчисти екскрементите на американския екипаж.