Москва за US санкциите: Възстановяваме паритета

Кремъл пуска само 455 американски дипломата да работят в мисиите
28 юли 2017 19:40,
117
Москва за US санкциите: Възстановяваме паритета
Снимка: Reuters

Първата част от оповестените днес ответни руски ограничителни мерки спрямо американските дипломати в Русия ще започне да действа от 1 септември, каза пред журналисти в Москва заместник-външният министър Сергей Рябков, цитиран от ТАСС.

Още по темата

Той посочи, че броят на персонала, работещ в посолството и генералните консулства на САЩ в Русия, от тази дата не трябва да надвишава 455 души.

"Това е същият брой, с който в момента разполага Русия в своите задгранични учреждения в САЩ", отбеляза Рябков.

По този начин Русия възстановява паритета, "който от дълго време бе нарушен от американците и това, в крайна сметка, бе несправедливо", подчерта руският заместник-министър.

Той напомни, че обектите на руската дипломатическа собственост в САЩ бяха незаконно иззети от предишната администрация на президента Барак Обама.

"Ние чакахме 7 месеца. Утре се навършват точно 7 месеца. Тази собственост така и не ни беше върната. Опитваха се да ни поставят всякакви неприемливи условия, и накрая чашата на търпението преля", каза Рябков, цитиран от БТА.

Говорителката на американското посолство в Москва Мария Олсън цитирана от Асошиейтед прес, не можа засега да отговори какви съкращения трябва да бъдат направени, за да се изпълнят последните руски изисквания за броя на персонала.

Тя каза, че посланик Джон Тафт "е изразил силно разочарование и протест" от руската мярка и е предал уведомлението на руското правителство във Вашингтон за разглеждане".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
47
 
! Отговори
К.М.Т. преди 6 години
13) А ако тези, които санкционираха Русия бяха толкова велики, за колко се представят, то тогава трябваше непременно да изведат задкулисните си облаги от тези санкции:Щяха да успеят да принудят Русия да върне Крим на Украйна; Щяха да принудят Русия да оттегли помощните си войски за Асад от Сирия; Щяха да представят пред света аргументи за хакерската намеса на руснаците в американските избори; И още много други неща, които те така и не осъществиха, чудно защо?
19
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НЕ вдявамСъвсем скоро ще вденеш.
18
1
 
35
 
! Отговори
НЕ вдявам преди 6 години
Снощи слушах, че за първите 5 месеца на годината износът на Германия за Русия се е увеличил с 20% ?! Чудя се кой спазва санкциите и за кого е този прах в очите?! Северен поток 2 заобиколи Полша въпреки реването и щото Германия го иска и не и дреме за другите. Според мен Германия не и пука кой знае колко от големия брат особено когато става дума за пари. Немците слагат на топа на устата ЕС и продължават с търговията.
17
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 14СССР се разпадна защото беше предаден отвътре, а не в следствие на каквито и да било санкции!------------------Много жестоко се заблуждаваш че СССР можеше да продължи да съществува. Аз съм преживял това време и мога да ти кажа че СССР беше обречен още от 1980 година след тоталното изкукуригване на Брежнев. Пълнежът след него Андропов, Черненко и Горбачов въпреки големите усилия за спасяването на СССР не постигнаха нищо съществено нито в икономиката нито в технологиите.
16
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 13Ти по-добре да беше се запознал първо с "тия санкции", пък после да ръсиш простотии! Да те светна ли, че "тия санкции" на Русия няма да навредят толкова, колкото на ес-чето!!!! Плачеш сега, че ти е скъпа газта? Оооооо, чакай да дойде краварския.....тогава ще заревеш на умряло, а от "конкурентната" немска икономика ще остане САМО СТАРАТА СЛАВА!!! За нас не говоря, ние от 27 години сме си зле, пляскаме си се на дъното, няма къде повече да падаме, така че споко!!!!
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 16Амииииииииииии.....има-няма още толкова, колкото съществува досега, някъде около 1000 години!!!!!!!
14
35
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След тези санкции въпроса ще оцелее ли РФ отпада и на дневен ред идва въпроса колко животец остава на Русия.
13
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 12СССР се разпадна защото беше предаден отвътре, а не в следствие на каквито и да било санкции! За сметка на това през 40 - те години СССР смаза най-силната армия която изобщо е съществувала в човешката история, а след това се радва на дълги години просперитет и благополучие, преди да дойдат Горбачов и другите предатели!Всичко с времето си, и САЩ не се знае колко ще просъществува, това е държава само на 300 и нещо си години! За ЕС пък да не говорим...
12
50
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Санкциите в този си вариант са смъртоносни за Русия. Ако Путин наистина беше толкова голяма работа за каквато го мислят русофилите и путинофилите нямаше да допусне тези санкции. Русия вече няма никакъв шанс да прескочи гроба.
11
40
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 9СССР беше доста по-огромен от днешна Русия поне с 6 милиона кв. км и доста с по-голямо население от Русия поне със 100 милиона души и сега къде е СССР? Защо смяташ че днешна Русия е нещо повече от жалък остатък от СССР, който имаше освен всичко друго и 7 колонии в Европа?
10
45
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските *** не разбират, че руската *** ще свърши като СССР.
9
7
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам кога САЩ и особено ЕС ще проумеят че санкции срещу толкова огромна, и толкова богата на природни ресурси държава, като Русия са не само безсмислени, но и глупави! Най-лошото е че и от санкциите и от контрасанкциите, най-много го отнасят малки държавици като нашата
8
7
 
60
 
! Отговори
Сега преди 6 години
САЩ най нагло нарушават меж.закони,те съсипват устойте на меж.право което може да е пагубно за света,и трябва да бъдат спрени за доброто на всички.
7
8
 
55
 
! Отговори
Да преди 6 години
Много е търпелив Путин много...
6
13
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Втората част от антисанкциите на Русия ще е интересна. Когато гракне ЕС, че заради санкциите, умират жизненоважни проекти в Европа. А когато Русия спре да изнася титан за Боинг, трилиони долари поръчки отиват по дяволите. А Русия е производител номер едно в света А когато остават астронавтите горе на МКС, циркът ще е пълен!Айде с минусите!
5
37
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега са равни. САЩ са им го фкарали с кайсиите и викат, и вие сте с ой вгз и ние сме с ой Х вгз. Паритет.
4
2
 
19
 
! Отговори
Джедай преди 6 години
Завръщането на джедаите!
3
35
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп е поредният провал на джуджето.
2
7
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп се оказа една мека китка, която Конгреса опитоми на мига! И вече няма право на вето. Много има да се учи от Владимир, как се управлява велика държава.
1
8
 
41
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
Империята отвръща на удара!