Картър - готов да отиде до КНДР, за да свали напрежението

Той коментирал темата с президентския съветник на Тръмп
22 окт 2017 13:12, Петя Славова
27
Картър - готов да отиде до КНДР, за да свали напрежението
Снимка: БТА

Бившият президент на САЩ Джими Картър заяви, че е готов да пътува до Северна Корея от името на правителството на Тръмп, за да помогне за намаляване на напрежението, съобщи днес на сайта си "Ню Йорк таймс"

"Бих заминал", казва 93-годишният Картър за вестника, запитан по време на интервю в ранчото му в Плейнс, Джорджия, дали е време за нова дипломатическа мисия и дали той би изпълнил такава мисия за президента Тръмп, предаде Ройтерс.

Картър, демократ, който беше президент от 1977 до 1981 г., добавя, че е разговарял на тази тема с президентския съветник за националната сигурност Макмастър, но досега получавал отрицателни отговори.

Описвайки севернокорейския лидер Ким Чен-ун като непредвидим, Картър изразява опасение, че ако той реши, че Тръмп ще действа срещу него, може да предприеме изпреварващо действие, пише БТА.

"Смятам, че той вече разполага с модерно ядрено оръжие, с което може да унищожи Корейския полуостров и Япония, и някои от нашите прилежащи територии в Тихия океан, дори части от континента ни", посочва Картър.
В средата на 90-те години на миналия век бившият американски президент пътува до Пхенян въпреки възражения от президента Бил Клинтън и постигна сделка с Ким Ир-сен, дядото на сегашния севернокорейски лидер, припомня Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КикиДемокрация в Северна Корея? :) :) :)
18
4
 
4
 
! Отговори
Кики преди 6 години
Колкото и некоректно да звучи към собствения народ, Ким им показва клипове за САЩ, как бездомните и просяците ровят по кофите и спят на улиците. Наистина ги има в изобилие. Показва само лошото в САЩ, но не и хубавото. Но щом има лошо в една страна, то е достатъчно да си направиш изводи за демокрацията. Понеже в С.Корея такива грозни картинки са непознати за народа - глад, клошари, бездомни - то вие нямате право да критикувате тази страна. В С.Корея демокрацията е в пъти по- добра от тази в САЩ!
17
2
 
5
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
До #3 Мда така е. Тази т.н. колхозна *** са много по-добре от нас. Може да гладуват,но са независими от неоколонизаторите от ЕС и няма да целуват краката на никого,както правят нашите управляващи помиари...
16
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е да, американците взеха да се умилкват вече на севернокорейците. Това е неизбежно. Хладнокръвния стратег Ким, скоро сигурно ще поиска и някое парченце от Щатите...срещу временно примирие...
15
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 16Стига с тия кофи бе. Като развален грамофон си под всяка статия за великия според теб КНДР пишеш за пенсионери и кофи. Ако не знаеш на това му се вика евтина комунистическа пропаганда. Хубаво е да отидеш в СК да постоиш 1 месец в някой трудов лагер и да чукаш по 10 куб. камъни на ден колкото е нормата за да ти дойде акъла в овчата глава.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До повечето коментиращиМай не четете както трябва, а после коментирате пенсионери и кофи за отпадъци.Джими Картът си казва "Бих заминал", а не "Ще замина", защото го питат, би ли заминал - условно наклонение. Никой няма да го прати. Това е все едно да го питат, дали би правил секс с някоя кинозвезда. Естествено, че ще каже: "Бих правил", а не "Ще правя"
13
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човека е на 93 и има повече разум в главата от овчаря тръмп, неграмотен олиг.офрен пишещ в туитър и гледа кой колко лайка му слага.
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до Мда, така е...Ми евроатлантическата kочина като не гладува и просперира, защо няма ядрени ракети, то не само ядрени ракети няма, нищо няма, пенсионерите ровят в кофите а младите са се изнесли на запад да мият улиците и слугуват а българките да работят *** в ЕС да издържата децата си и безработните си мъже?
11
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
няма нужда да ходи в корея трябва да убеди трьмп да изтегли ам воиски от далечнияизток за да настане мир ама дали военно пром комплекс иска мир по светаестествено че не ще продьлжи напрежението докато на брокера му натегнатгаиките така че екскурзиите по света на *** и пульо няма да помогнат защотогенезисьт им е такьв на убиици
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Картър е по-добре да си стои в ранчото, че на тази възраст току виж умре в КНДР и напрежението не само, че няма да бъде свалено, ами направо ще избухне.Въобще не спирам да се удивлявам от малоумщините тиражирани из медиите.
9
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп го е страх от Ким за туй праща тоя дядка краварите са оцапали памперсите както обикновенно.
8
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
OSVEN 4 MILIONA BYLGARI DRUGI NE GLADUVAT TYPAK TAKA DOBRE LI TIE?
7
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
E PA KOI SCHE GO VIKA TOZ KUKUMICIN?
6
0
 
3
 
! Отговори
не е в час преди 6 години
Така пречи на ВПК!
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно Картър е от най миролюбивите президенти н сащ. Навремето той стопли отношенията с Брежнев, като подписа редица договори за съкращение на ядреното оръжие, които действат и днес.
4
2
 
9
 
! Отговори
Питам преди 6 години
Картър ще отиде ,но дали ще се върне? Това е въпроса?
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То ходенето е лесно, ама връщането не е ясно. Или той е на възраст, на която и да не се върне, пак ще има само плюсове за страната му.
2
12
 
4
 
! Отговори
Мда, така е... преди 6 години
До 2Те и в колхозническата *** гладуват, ама и те имат ядрени ракети. Това КНДР, Колхозия - все един дол дренки бедни и смешни държави, но пък с оръжие за масово унищожение.
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми що бе, там нали гладуват?