Тръмп иска помощ от Путин за Северна Корея, която била проблем

Пхенян го призова да се въздържа от "безотговорни забележки"
70
Тръмп иска помощ от Путин за Северна Корея, която била проблем
Снимка: Reuters

Американският президент Доналд Тръмп окачестви Северна Корея като "голям проблем", който трябва "да бъде решен", предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Пред репортери на борда на самолета си на път за Япония той заяви, че по отношение на Северна Корея "в продължение на 25 години е била показвана тотална слабост".

Някои регионални анализатори спекулираха, че присъствието на Тръмп в Азия може да подтикне Северна Корея например да извърши ракетно изпитание.

На въпрос за подобна възможност той отговори:"Скоро ще разберем".

Американският президент заяви също, че ще се срещне с китайския си колега Си Цзинпин като равен с равен. "Смята ни за много силни", каза той за Си.

Тръмп защити твърдата си риторика по отношение на Северна Корея, заявявайки, че по време на разговорите му с азиатските лидери тази тема ще заеме важно място.

Той каза, че скоро ще бъде взето решение дали Северна Корея да бъде включена в списъка с държави, подкрепящи тероризма.

Тръмп заяви също, че по време на азиатската обиколка - която ще е най-продължителното посещение в Азия на американски президент от времето на президента Буш-старши - планира да се срещне с руския си колега Владимир Путин.
"Мисля, че се очаква да се срещнем", посочи той и допълни: "искаме помощта на Путин за Северна Корея".

Преди да отиде в Пекин, за да убеждава Си Цзинпин да се ангажира с още действия по отношение на Пхенян, Тръмп ще се стреми да създаде единен фронт срещу Северна Корея с лидерите на Япония и Южна Корея.
Реакцията на Северна Корея не закъсня. Оттам призоваха президента на да се въздържа от „безотговорни забележки“ по време на обиколката си в Азия.

Севернокорейският правителствен вестник „Родонг Синмун“ съобщи, че американците искат импийчмънта на Тръмп, защото неговата "духовна нестабилност“ може да доведе до "ядрено бедствие на територията на САЩ".

"Президентът не се е укротил и сериозно провокира КНДР, отправяйки глупави забележки“, пише в статия на вестника.

"Ако САЩ подцени силата на КНДР и посмее да действа безразсъдно, тя ще бъде заставена да действа с решително и безжалостно наказание, мобилизирайки пълната си сила“, сочи "Родонг Синмун“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
40
 
6
 
! Отговори
БРАВО НА САЩ преди 6 години
АКО НЕ БЯХА ХВЪРЛИЛИ АТОМНИ БОМБИ НАД ЯПОНИЯ , ЯПОНИЯ НЯМАШЕ ДА КАПИТУЛИРА И ВОЙНАТА ЩЕШЕ ДА ПРЪДЪЛЖИ НЕЗНАЙНО КОЛКО ВРЕМЕ И ЩЕШЕ ДА ОТНЕМЕ МНОГО ПОВЕЧЕ ЖЕРТВИ ОТКОЛКОТО ОТНЕХА ДВЕТЕ АТОМНИ БОМБИ ! САЩ СПАСИХА СВЕТА !
4
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-големия терорист са САЩ не помня някой друг да е хвярлял атомни бомби над деца аре у лево. Путин не преговаря с терористи.
3
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин не може да ти помогне заради вашите анкции нямат пари руснаците и не могат да прецапат ЕС ,защото има ПРО вътре, гледай си работата и не забрявай, че Киим е руки изперкал дядка.
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Терористите дали се интересуват в кой списък се намират ?Терориста разбира само от села. той не разбира от списъци и думи.
1
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На колене пред Путин бе кравар нещастен и проси за пощада.