Глобално затопляне? Тръмп го иронизира, покрай студа в САЩ

Президентът на САЩ скептичен към природните промени
29 дек 2017 08:32, Петя Славова
49
Глобално затопляне? Тръмп го иронизира, покрай студа в САЩ
Снимка: БТА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп иронизира глобалното затопляне, в момент когато северните и източните части на страната са обхванати от изключително студена вълна, с температури до минус 40 градуса по Целзий, съобщиха Франс прес и Асошиейтед прес.

"По източното крайбрежие новогодишната нощ може да стане НАЙ-СТУДЕНАТА в историята", написа Тръмп в Туитър. "Навярно бихме могли да използваме малко от това добро старо глобално затопляне. За да се предпази от него нашата страна, но не и никоя друга страна, се готвеше да плати ТРИЛИОНИ ДОЛАРИ. Обличайте се топло!", добави президентът, който е в имението си Мар-а-Лаго във Флорида, където прекарва празниците.

Тръмп неколкократно е изразявал скептичното си отношение към климатичните промени, наричайки глобалното затопляне "измама", създадена от китайците, за да навредят на американската индустрия, припомня АП.

Туитът на Тръмп предизвика лавина от реакции на интернет потребители и учени, които се опитаха да обяснят на американския президент какво представляват климатичните промени, отбелязва БТА.

"Климатичните промени са нещо много реално, дори да е студено навън пред "Тръмп тауър" в момента", отговори в Туитър директорът на Академията на науките в Калифорния Джон Фоули. "По същия начин, винаги има глад по света, макар че вие сте хапнали един Биг Мак", добави той.

"През 2017 година имаше приблизително три рекордни жеги в Съединените щати за всяко рекордно застудяване", написа депутатът демократ от щата Вашингтон Прамила Джейпал. "Времето не е същото нещо като климата. Президентът би трябвало да може да разбира това. Не е трудно", добави тя.

Според Световната метеорологична организация (СМО) към ООН 2017 г. се очаква да бъде най-топлата година, регистрирана някога по цялата планета, отбелязва Франс прес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човек, да се отърве от вирусите, избивайки ги вдига температура. Земята по същия начин вдига температура за да са отърве от най-вредния си вирус - хомо сапиенс!
39
2
 
0
 
! Отговори
гасете фаровете преди 6 години
Нагли престъпници разпространяват стотици милиони тежко терористични анти климатични и анти земни оръжия инсталирани на цигарени кутии.Вижте червеникави холограмни високо вредни скенери залепени на нови цигарени пакети те готвят край на ФАнерозойската ера/FAnerosoic eon/ В Интернет има диаграма за ФАнерозоя и там е показано че вървим към ледников период
38
2
 
0
 
! Отговори
New anti climate war преди 6 години
ИМа нагла анти климатична техника която чрез стотици милиони автомобили вече увреди тежко климатаВижте през прозореца терористи с а принудили милиони водачи да увреждат тежко и завинаги земята и климата с включени фарове и бели високо вредни радио активни скенери ДЕНЕМ И НОЩЕМ..НАЙ НАГЛИте престъпници като тези подставени на власт в София принуждават водачите на МПС д а увреждат с все по жестоки холограмни оръжия лепени на цигарени кутии и предни стъкла
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До zombayo 40Интересно ми е как хора без образование пишат за неща , които нито разбират нито знаят. Четат някакви измислени статии по медиите и като ги разтягат лошо да ти стане.
36
1
 
1
 
! Отговори
zombayo преди 6 години
До ХА-ХА-ХА-ХАААААААААабе *** според цикличността трябва земята да навлиза във ледников период а 2017 се готвят да я обявят за най-топлата от 120 години на сам. Що тъй?
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Тръмп. Неговия предшественик Обама , който е наследник на роби от Африка научи простите латиноси и тъмни и неграмотни хора да ядат и пият на гърба на средния Американец . Да ама това свърши и сега реват като карпатски мечки. Не забравяйте , че Тръмп е милиардер и много добре знае какво да прави в полза на САЩ .
34
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп оряза милиарди долари далаверка на затоллистите и за това им стана смъртен враг. Ще ги гъбарка още дълго виждам, а те ще си реват с цяло гърло. хахах Левичари, болшевики пишман демократи да *** на умряло. Няма такъв кеф. :-)
33
6
 
10
 
! Отговори
ггг преди 6 години
Говорят за това прословуто глобално затопляно, сякаш е някакъв прецедент в историята на Земята (ако въобще е реално). Но ледникови периоди, пресушавания, вулканични зими, глобални измирания е имало много преди появата дори на първото ***. Това са съвсем нормални и циклични неща, които се случват на Земята през определено време. И с нас и без нас пак ще има глобално затопляне, което се получава от отделянето на сяра от земните недра, а не от газовете на колите..
32
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има конвероти колкото щеш в гугъл. Действително -40C = -40F
31
1
 
1
 
! Отговори
fgfgh преди 6 години
абе на -40 двете скали били равни, фаренхайтска измишльотина
30
5
 
0
 
! Отговори
dbdf преди 6 години
По вероятно става дума за -40 но по фаренхайт. -40 по целзий не може да стигне заради океана
29
1
 
14
 
! Отговори
7 преди 6 години
Глобалното затопляне не е китайско,а го измисли Ал Гор,и точно то го изстреля в голямата политика!
28
2
 
5
 
! Отговори
преди 6 години
До 16Чудя се как хора като теб дори са се научили да пишат ...трилони долари САЩ изхарчиха в близкия изток ..сумата се равнява на 6 трилиона от 2001 до сега.Военния бюджет на САЩ за последните 2 години и половина е повече от военните разходи на целия свят 700 млрд годишно е бюджета за отбрана А относно глупоста която си написал ше ти кажа ,че всичко на всичко вследствие на тръмповата тъпотия са създадени 1900 работни места в минната индустрия ...след като изтегли САЩ от парижкото споразумени
27
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обяснява се много просто. Слагаш на масата буца лед. Докато не започнеш да я загряваш интензивно, околната повърхност е относително топла, но щом я затоплиш със сешуара и потече студена вода наоколо всичко ще изстине, нали. Е точно това се получава в северните ширини - прииждат студени води от топенете на ледената шапка.
26
8
 
4
 
! Отговори
до 25 преди 6 години
И къде в България е имало 25 градуса, ако не е тайна? Тpoловете само лъжете и преиначавате нещата!
25
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
господ им праща знаци ама кои да ги разчете от ядене на гмо храни сегаостава и някои заблуден спьтник да кацне в прерията и веселбата да бьдебез краи
24
10
 
6
 
! Отговори
WTF преди 6 години
Преди ми беше смешен. Но вече се отчаях от този изключително некадърен и неук човек. Ако нямаше власт, никой нямаше да му обърне и секунда внимание.
23
6
 
3
 
! Отговори
Маке преди 6 години
А вулгурите и света си платиха на хибридните третополови измаминици и сега гледат как Северния полюс потъва. Човекът взе парите каза чакай малко... Няма никакво значение дали Тръмп разбира нещата, важното е, че на вас едни хора ви вземат едни пари, а ефекта е отрицателен.
22
2
 
9
 
! Отговори
бай петко преди 6 години
явно тръмп не прави разлика между времето и климата... вероятно 25 градуса на коледа в България са нещо нормално и нямат общо със затоплянето на климата
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По просто казоно Тръм ги пита , защо САЩ трябва да плащат за всичко най много пари. Плащайте всички начело с Китай .