Съдия блокира пореден указ на Тръмп – за децата мигранти

Хората, влезли нелегално в САЩ като деца, са защитени
10 яну 2018 10:00,
10
Съдия блокира пореден указ на Тръмп – за децата мигранти
Снимка: архив Reuters

Американски съдия блокира решението на американския президент Доналд Тръмп да отмени прилагането на програма, позволяваща на млади хора, влезли незаконно в САЩ по времето, когато са били деца, да останат да работят и учат законно в страната, предадоха световните агенции.

Решението бе на съдията Уилям Алсъп от Сан Франциско. Той разпореди администрацията да възобнови прилагането на програмата, пише БТА.

Програмата защитава от депортиране близо 800 000 души и им позволява да работят и учат легално в САЩ. Тя беше въведена от предшественика на Доналд Тръмп - демократа Барак Обама през 2012 г.

През септември администрацията на Тръмп обяви решение да отмени програмата. Над десет американски щата заведоха иск в съда срещу това решение. Решението на съдията от Сан Франциско е взето в отговор на този иск.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 5 Съдията ляв ли е? За какво избиване дрънкаш бе?Тръмп иска да ги узакони чрез Конгреса, както му е реда. И да станат граждани на САЩ.Разбира се че тези деца нямат вина и Тръмп е на тяхна страна.Декрета на Обама беше временен и НЕЗАКОНЕН. При това не им решава проблемите,Освен това Тръмп иска такива ТЪЖНИ недоразумения да не се случват повече в бъдеще.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Накрая Тръмп ще спечели във върховния съд.
5
2
 
2
 
! Отговори
Съдията ляв ли е? преди 6 години
Добре кво всички трябва да се избият ли?
4
1
 
16
 
! Отговори
Съдията ляв ли е? преди 6 години
Браво!Един такъв, пребиваващ в Европа и представящ се за 17-годишен, изнасили, уби и хвърли в река тялото на 19-годишна студентка, работила като доброволка в лагера, където този "непълнолетен" е бил приютен и обгрижван.После се оказа, че "непълнолетният" е на 32 г.!Никой няма представа колко на брой са скитащите из Европа, хранени даром и безчинстващи "бежанци", твърдящи, че са под 18 г. и са дошли дотук без придружител.Знае се само, че са десетки хиляди и че почти всички те са над 20 г.
3
1
 
12
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
има определени либерални щати, кудето фондациите както и у нас финансират определени съдийски съюзи. И ко като я е блокирал? Спомнете си с указа за държавите преди година-Тръмп сложи 5 в списъка, па ония ти либералки като скочиха, па блокажи, па щели да я дадат на Въврховния Съд... И дадоха я. И? Ми ВС я потвърди не за 5 а за 6 държави. Му хаа аха ха ха хаахУмнокрасивците по света да си ядат г..за от яд, чичко Тръмп е велик. Света се пробужда и ще изхвърли либералките при комунистите.
2
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп иска да въведе ред , но всячески му пречат . Тези деца на имигранти след време ще имат свои деца и т.н. Просто не мога да ги разбера тези съдии, явно това са хора на Обама , който е наследник на робите от Африка .
1
1
 
18
 
! Отговори
Гостенин преди 6 години
Левичарска работа - дай им да лаят по Тръмп и да му пречат да си върши работата. Еле па СанФран ;-)Но и това блокирано разпореждане ще влезе във сила.