Бернд Ланг: ЕС трябва да отговори болезнено на Тръмп!

Да бъдат засегнати "наистина болезнени" за САЩ стоки
6 мар 2018 22:46, Екип на Bloomberg
24
Бернд Ланг: ЕС трябва да отговори болезнено на Тръмп!
Снимка: Free images

Председателят на Комисията по международна търговия в Европейския парламент Бернд Ланг заяви, че Европейският съюз трябва да прецени своя отговор на търговските мита, предлагани от Тръмп, така, че да бъдат засегнати "наистина болезнени" за САЩ стоки. Това, разбира се, трябва да се случи само, ако американският президент продължава да настява за увеличаване на вносните мита за стомана и автомобили, предава Associated Press.

Бернд Ланг заяви, че Европейският съюз не трябва да прилага огледални мерки спрямо увеличените американските тарифи, а внимателно да насочи ответните си мита към американския износ на соя и царевица.

Ланг каза пред RBB-Inforadio днес, 06.03.2018, че европейците трябва да предприемат "мерки, които наистина да се усетят болезнено на американска територия".

Той изрази надежда, че "разумните" гласове в САЩ ще попречат на Тръмп да наложи новите тарифи, които замисля. 

Повече подобни новини четете на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
7
 
! Отговори
Мда преди 6 години
ЕС има супер мощно оръжие срещу САЩ,но няма политици истински мъже,които да го използват!За какво става въпрос?Ами за ЕВРОТО!Еврото се употребява при 20% от световната търговия-т.е. има нужния авторитет.Колко му е Европа да започне да купува нужният и нефт в Евро?Обаче за САЩ това ще е направо фатално-Печатницата ще трябва да намали производството поне с 1/3!
17
0
 
3
 
! Отговори
Истината преди 6 години
До scott"ми че тез серийските емигранти се внасят в Германия по заповед на цру.."Е,това е доста опростено.Нещата са много по-сложни-налице е нещо като заговор за съсипване и подчиняване на Европа,тя трябва да стане придатък на САЩ и да няма собствена воля.Ще бъде използвана по усмотрение на САЩ-икономически и военно.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога и защо западът започна да не харесва Путин? Окончателно през 2007г. Той не позволи на чуждите инвеститори да притежават повече от 49% от капитала на руските компании и съответно, охлади мераците им да изнасят печалбите натрупани в Русия. Дори пострадаха и няколко олигарси. Затова към днешна дата Русия се управлява от Русия, било то Путин или друг на власт.Какво да кажем за ЕС? а за България?
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва но няма да отговори, защото в ЕС има предатели троянски коне - Полша и България
14
0
 
5
 
! Отговори
Ddd преди 6 години
Това със заповедта на ЦРУ не звучи много сериозно.
13
15
 
3
 
! Отговори
Ddd преди 6 години
Типична европейска глуповатост, ще се скараме със щатите и ще оставим Русия и Китай да ни залеят. А, забравих, и ще продължим да внасяме емигранти.
12
3
 
22
 
! Отговори
българина преди 6 години
пука им на сащ, ако много скачате, имаме толкова бази над 200 и хиляди фондации, че ще правите избори всеки месец, докато махнете митата, освен това ако много знаете имаме записи на цру за всеки началник в европа, а ако продължите да приказвате, ще обявим война на Русия от ваше име и за ваша сметка!
11
3
 
31
 
! Отговори
Соята преди 6 години
Соята и царевицата не би трябвало дори да се внасят от САЩ. Те са 100% ГМО. Специално за царевицата гледах филм и то преди години че в САЩ не е останала немодифицирана (натуралеа) царевица. Те защо мислите че са като прасета там, но за жалост и в България започнаха да се появяват такива индивиди. Вижте само какви *** се продават по магазините.
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Европейският съюзТова изказване прилича много на изказванията пред конгресите на БКП и КПСС.
9
3
 
23
 
! Отговори
Дайте да дадем преди 6 години
Ще ги заболи ако немците си вземат златото от ФортНокс, което май не стана, друго място е ако им закрият няколко ключови бази примерно Инджирлик или Рамщайн. Европа е окупирана от 44та насам.
8
18
 
18
 
! Отговори
Европейският съюз преди 6 години
Европейският съюз да не е Съветския съюз ,че да се разпада. Европейският съюз е най-голямото политическо постижение на човечеството от както свят светува до наши дни. Европейският съюз е сложен жив организъм, който се развива и се променя. Това се случва в момента. Този тип съюзи е бъдещето на човечеството.
7
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-добрата стока на САЩ е доларът.
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До: СтаматТо хубаво да се разпадне ами къде отива България тогава? Щото с Русия не се разбираме толкова добре а турция само това и чака.Мисли от време на време, полезно е!
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин е виновен. :)
4
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да сложат данък върху Фейсбук, Гугъл и всякакви американски измислици. Холивудски бози, царевица и соя. Друго няма какво американско да обложат. Всичко е китайско. Фейсбук и Гугъл трябва да станат дойни крави за Европа.
3
22
 
8
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
Единственото правилно, което може да направи ЕС е да се разпадне!
2
14
 
11
 
! Отговори
Handel преди 6 години
Ще засегнеш на баба си трънкината. С 1/3 от световната икономика САЩ всеки износител може само метани да им прави.
1
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕС ще го накриви на Тръмпи. Колкото го накара да махне визите за българи, толкова и сега ще направи нещо.