Uber се споразумя с близките на загиналата от автомобил

Компанията избегна потенциален съдебен процес
Обновена: 29 мар 2018 20:09 | 29 мар 2018 19:37, Петя Славова
8
Uber се споразумя с близките на загиналата от автомобил
Снимка: БТА

Семейството на жената, убита при инцидент с безпилотен автомобил на Uber Technologies Inc в Аризона, постигна споразумение с американската компания за транспортни услуги. Така Uber избегна потенциален съдебен процес за първия подобен случай, предаде Ройтерс.

Още по темата

Адвокатката Кристина Перес Есано от компанията Бела Перес в Глендейл, Калифорния, съобщи, че "въпросът е бил разрешен" между Юбър, дъщерята и съпруга на Илейн Херцберг, 49 годишната жена, която почина, след като беше ударена от безпилотен СУВ (SUV) автомобил наUber в предградието на Темпи - Финикс.

Не бяха дадени подробности за постигнатото споразумение. Служител на адвокатската компания, която представлява дъщерята и съпруга на жертвата, чиито имена не бяха разкрити, съобщи, че няма да има други изявления по случая, тъй като го приемат за разрешен.

Фаталният инцидент в Темпи, Аризона, е първият, при който загива пешеходец при катастрофа с безпилотен автомобил. Тези превозни средства се тестват в целия свят и случилото се може да попречи на усилията за бързото въвеждане на новата технология в САЩ.

Компанията за транспортни услуги спря тестовете на безпилотни автомобили в Питсбърг, Сан Франциско, Торонто и района на Финикс, докато тече разследването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: САЩкатастрофаUber
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Вижте името на пострадалата*!!!!Има си хас да няма споразумение,ха-ха!За доста парици....*очевидно е от Богоизбраните
6
1
 
2
 
! Отговори
цоло преди 6 години
До ГостенинНЕ И НАШЕТО БЪДЕЩЕ
5
1
 
4
 
! Отговори
радев преди 6 години
ТОВА Е ИЗВРАТЕНО
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Милионите, споразумение ли се наричат.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяка вещ си има СОБСТВЕНИК. На запад колективи не носят отговорност.САМО в нас и в СОЦА. Вървят колективите.ТУКА падат банки, падат асансьори, падат партии.!! ВИНОВНИ НЯМА.
2
9
 
6
 
! Отговори
Гостенин преди 6 години
До Анонимен 1Да си гледал видео от инцидента? Жената тича в тъмното напреко на платното и буквално се хвърля на Юбера. И трима човеци да бяха на волана - пак резултата щеше да е същия.И няма какво да се коркате - това е бъдещето. Всички, управляващи някакви машини ще бъдат заменени от компютри. И машините ще обменят информация във реално време за всичко покрай тях - т.е. машината, във която си ти ще знае какво има напред отвъд зоната на видимост и каква маневра ще предприемат другите машини.
1
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпрос на време беше самоходната катафалка да убие човек, за да им дойде акъла, че не може да се разчита на автономната система.