Български ученички изчезнаха в САЩ! Полицията ги издирва

Според сведения те са избягали с гаджета от латино банда
15 май 2018 12:45,
148
Български ученички изчезнаха в САЩ! Полицията ги издирва
Снимка: BG VOICE

Две български момичета изчезнаха в САЩ, семействата им са притеснени и объркани, а полицията ги издирва.

16-годишната Натали Наскова и 18-годишната Велина са в неизвестност от няколко дни. Момичетата са ученички в Meadows High School и са обявени за издирване от полицията в чикагското предградие Arlington Heights.

Това съобщи онлайн платформата на BG VOICE - един от най-влиятелните български вестници в САЩ и Канада, който отразява живота на българската диаспора.

Пред изданието разтревожените родители на двете момичета разказват, че последната информация за тях е от училище.

"Моята дъщеря просто не се прибра", казва Натали Пенчева, майка на Натали. "Каза ми, че трябва да остане допълнително след училище, но така и не се прибра", добавя майката. Тя се е чула по телефона с другото момиче в неизвестност, Велина, във вторник вечерта. "Аз я молих, ако знае нещо за Натали, да ми каже, но тя заяви, че нищо не знае. На следващата сутрин и тя изчезва безследно".

Бащата на Велина, Делчо Шинтов, е шофьор на камион. Той не е бил в града по това време, но казва, че се е чул за последно с дъщеря си в сряда сутрин, когато тя му каза, че й е било лошо и че не и се ходи на училище.

"Аз и казах, че трябва да иде и тя ми каза добре, ще ида. Трябва да вземе изпити преди да си замине за България", добавя Делчо. Той обясни, че е в много добри отношения с дъщеря си.  В сряда, в 10:30 преди обед, му се обадил бащата на Натали с информация, че Велина не е отишла на училище.

"От тогава и звъня и до сега телефона й е изключен", казва Делчо Шентов.

Според него и това, което му е казано от разследващите, няколко момичета от училището на българките са казали на полицията, че са видели тийнейджърките на бензиностанцията на Old Wilky и Alngounquin Rd в Арлингтън Хайтс с мъж, видимо по-възрастен от тях, от латино произход. Към момента от полицията не дават никаква информация по разследването и не са пуснали дори съобщение към медиите.

Родителите на двете момичета са силно разтревожени, тъй като с тях няма връзка от няколко дни.

"Телефоните и айпадите им са изключени, няма как да се проследят", казва майката на Натали. "Най-странното е, че уж са били на училище, а никой от техните съученици нищо не знае", добавя Наталия Пенчева.

"Моля се само да са добре, дано да са някакви детски щуротии. Момичетата са хубави, те мислят още по детски", са думите на разтревожената майка.

От дома й липсват някои дрехи на дъщеря й, затова и майката се надява това да е хлапашка постъпка и двете момичета да се приберат живи и здрави. Липсва и зелената карта на 16-годишната Натали, въпреки, че като юноша властите няма да й разрешат да напусне страната сама. Възможно е момичетата да са решили да избягат, но според майката без пари, не могат да стигнат далеч.

Делчо Шентов казва че не е забелязвал никакъв знак, че дъщеря му Велина планира да бяга или иска да напусне дома си или града. Напротив – "На 22-ри има билет за България. На 24-ти нейния випуск има бал, купили сме обувки, чанти", разказва бащата.

Във втори материал по темата  BG VOICE цитира свои източници, според които е много вероятно тийнейджърките да са избягали от вкъщи с гаджета, принадлежащи към бандата Latin King. Тя е най-старата и голяма латино банда в света.

Според доклад на ФБР за криминалната й активност от 2012-та година, членовете на Latin Kings таргетират млади момичета, които са податливи на манипулация и са готови да избягат от вкъщи. В много от случаите привлечените са подтиквани да проституират. Същият доклад описва и как членовете на бандата вербуват момичетата – често в сиропиталища, бежански лагери, търговски центрове и гимназии.

Разследващите от полицейското управление в Арлингтън Хайтс не потвърждават информацията за членове на бандата Latin Kings. Те уточняват, че случаят се разследва като бягство/изчезване.

"Нямаме причина да вярваме, че момичетата са били отвлечени или нападнати", казва сержант Буксинзки.

По закон, ако Натали Наскова бъде намерена, ще бъде задържана в най-близкото полицейско управление и родителите й ще бъдат призовани да си я вземат. Друг е случаят с Велина Шинтова обаче. Тъй като тя е на 18 години, полицията няма право да я задържи където и да е, освен ако присъствието й не е свързано с извършено престъпление. Същото се отнася и за всеки пълнолетен гражданин с момичетата.

"Освен ако няма извършено престъпление ние нямаме право да задържаме никой", допълва сержант Букзински. Родителите на двете български момичета молят ако някой има информация за тях да се свърже незабавно с полицейския участък в Арлингтън Хайтс на 847-368-5300.

"Правим всичко възможно, за да ги открием", заключава сержант Буксинзки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
88 Всъщност американската мечта е жива ... но просто е различно от това което всички си мислят че всъщност е. Първото и споменаване е от годините когато европейците започват да се приселват в Северна Америка, втори шанс/ново начало... главно за престъпниците и бягащи от издирване. Сега вече има друго значение от създаването на САЩ ... да имаш дом и работа. Като кажат американска мечта значи точно това, да имаш дом и работа. Чудя се колко ли българи могат да се похвалят с това в България?
84
7
 
6
 
! Отговори
Няма я преди 5 години
Американската мечта вече е мит. Имат студия за правене на видео игри имат Лос Ангелес те са направили ютюб , Холивуд , Кейн Уест имат Цру , Хилари Клинтън , Волт 7 , пицагейт , радио водещия Алекс Джонс още да ви изброявам ли оу и техните господари ретилските шейпшифтъри които са изпратели хеликоптер над главата на Ричард Брус да бръмчи всеки ден в живота му защото е иплодвал рептилски шейпшифт видеота в ютюб и химикалните пътеки в небето тровят норадоа американски това не е живот това е геноцид
83
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ама Веро от къде копира Статията , не казваш нарочно
82
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сциентологията 100% им промила мозъците , да си търсят в най близката Сциентологична църква
81
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
80 само за 2017 имат предсрочно освободени 72 000 души - причина затворите са препълнени.
80
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
75, Хайде моля ти се, колко % живеят добре? 32% средната класа и 6% богаташи, другите треперят как да свържат 2то края и да платят кредита, 2рият кредит, ипотеката и лизингите. Те затова 40% от населението раздават купони за храна, защото живеят добре. А какво за полицията им имат 63% неразрешени престъплнелия, влизат в топ 5 на тази негативна статистика. В България се оплакваме че ченгетата за нищо не стават но процентаим е 36. 80 да организирано затова затворите им се пукат по шевовете.
79
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ясно, че ще кажеш че в Америка се живеело добре и била много уредена държава. Ние няма как лично да проверим дали ти лично живееш много добре и си много уредена.
78
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 80 да си чувал за серийни убийци полицията в Сащ не могат да ги хванат има ли са шансове ама са хванати част от тях.
77
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Без малко да си помисля че Статията е копирана от сайта на БТА , може пък от 24 часа ............хаха
76
8
 
6
 
! Отговори
дядо ставри преди 5 години
Не може да бъде, в САЩ не се случват такива неща, там всичко е много организирано и няма престъпност като у нас.
75
2
 
2
 
! Отговори
fizkulturnika преди 5 години
bate boiko s pisalkata e nema kakd astane mometata tyrsqt debel 4eren -po vazmognost latinoski falos za zadovolqvane ako razchitata na impotntni mutraci givi sha si zaginat
74
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може и чифутска работа да е. САЩ, както и Русия са пълни с ***.
73
2
 
7
 
! Отговори
Man gone his way преди 5 години
Mgtow момчета не се давайте на западните Американски жени да ви смучат Бен Франклините като прахосмукачка. Обществото там е съвсем различно от българското. И сега като са изчезнали две момиченца това да не стане Боян Петров номер 2 търсене.
72
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 72Турците отвличат жени от Европа и правят хареми.
71
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Америка е уредена държава, и в нея се живее добре. Знам,че много ще ви заболи,но е истина.Живее се нормално. И полицията си върши работата по-добре. Дано ги намерят момичетата по скоро.
70
1
 
2
 
! Отговори
кво да ти кажа човек преди 5 години
До Garibaldiкато си прав - прав си ! хахахха
69
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
75 Я феминистка. :) Да женомразци сме, вижте си дъщерите и ще разберете защо. Пример ето тези от снимката, избягали с гангстерска банда ... да берат цветя предполагам. Те нямат лоши мисли, дай и аз да се присъединя към някоя гангстерска банда, сигурен съм че ще помагаме на бедните и на изоставени котнеца. Предполагам че с това се занимават гангстерите.
68
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
67 Говориш глупости, ЦВЕТНО кожи. Кой имат ЦВЕТНИ кожи? терминът е на белите, или не бял. Арабите не се водят бели, водят се цветнокожи. А турците се водят ... изненада цветнокожи. Но найстина за тези който са запознати турците са бели, НО те са около 5% от населението или преди Османската империя е била създадена от 12 племена, турците са били най-малкото но са поели управлението. Истинските турци са били със сини очи и дори е имало със руси коси. Но пак те са били шепа и преди почти 1000г.
67
19
 
7
 
! Отговори
майка преди 5 години
Жалко, все повече се убеждавам, че в обществото ни е пълно с женомразци! Недейте така, обичайте жените и те ще ви отвърнат със същото!
66
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
62 Щом ги учиш да странят от тях ... значи имаш нещо напредвид, страх те е децата ти да дружат с такива. 2ро това не е страната ти ''гражданко'' щом говориш такъв добър български, ти си просто емигрант. 3то белите са 54% ... следователно другите са цветнокожи или останалите 46% но да закръглих на 45. Щом са си твойте ... защо учиш децата си да странят от тях??? Как беше точно израза ти? ''Първо научих децата си да странят от цветнокожи''