Северна Корея пак плаши! Отменя ли срещата със САЩ?

Ябълката на раздора отново са ядрените оръжия
16 май 2018 07:27,
29
Северна Корея пак плаши! Отменя ли срещата със САЩ?
Снимка: Reuters

Северна Корея заплаши в сряда да отмени предстоящата среща между лидера Ким Чен Ун и президента на САЩ Доналд Тръмп, ако Вашингтон продължи да натиска в своето искане Пхенян едностранно да се откаже от ядрения си арсенал, съобщава AFP.

Още по темата

Ако администрацията на Тръмп "ни притиска и едностранно изисква да се откажем от ядрените си оръжия, ние няма да имаме повече интерес да водим разговори и ще трябва да преосмислим дали ще участваме в предстоящата среща между Северна Корея и САЩ“.

Това заяви първият заместник-външен министър на Северна Корея Ким Кие-гуан в изявление съобщено от официалната агенция „KCNA“.

Северна Корея не е заинтересувана от среща на върха със САЩ, ако те продължат да настояват за едностранен отказ на Пхенян от ядрената му програма, каза  севернокорейският първи заместник-външен министър Ким Ге-гуан, цитиран от Асошиейтед прес и ТАСС.

"... Не ни остава нищо друго, освен да преразгледаме въпроса за среща на върха със Съединените щати", каза севернокорейският представител.

Той разкритикува също изявленията на Вашингтон, че Северна Корея трябва напълно да се откаже не само от ядрената си програма и балистичните ракети, но и от биологическите и химическите си оръжия, предава БТА..

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
33
 
! Отговори
това е преди 5 години
САЩ нарушиха обещанията си да не правят учения в Ю Корея,затова Севера реагира така.
2
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТРЪМП ТРЯБВА ДА РАЗБЕРЕ, ЧЕ НЕ Е В ПОЗИЦИЯ ДА ПОСТАВЯ УСЛОВИЯ НА КИМ. ТОЧНО ОБРАТНОТО - КИМ ЩЕ ПОСТАВЯ УСЛОВИЯ, А ТРЪМП ЩЕ ИГРАЕ ПО НЕГОВАТА ***. ИНАЧЕ...
1
5
 
52
 
! Отговори
гого преди 5 години
Бай Дончо и сие много бързо решиха че са оплели кошницата и като туземец с малко дрънкулки ще го купят бузестия...