6 дни в неизвестност в САЩ: Къде са българките Натали и Велина?

Гаджето на едно от момичетата: Абсурд да е избягала!
Обновена: 21 май 2018 19:01 | 21 май 2018 17:15,
119
6 дни в неизвестност в САЩ: Къде са българките Натали и Велина?
Снимка: BG VOICE

Вече 6 дни българските тийнейджърки Натали и Велина са в неизвестност в САЩ. Те живеят там със семействата си в чикагското предградие Арлингтън Хайтс. Местната полиция разследва случая като бягство, но приятелите и родителите на двете момичета отхвърлят този вариант.

Според източници на BG VOICE, българско издание за българите в САЩ, тийнейджърките са били отвлечени от една от най-опасните улични банди Latin Kings. Според полицията обаче няма данни за това.

Какви са фактите?

Натали е на 16 години, а Велина – на 18 години. Натали не се прибира от училище миналия вторник, а Велина не отива на училище в сряда. И двете са ученички в Rolling Meadows High School и според близките им са неразделни. Родителите на момичетата твърдят, че нямат проблеми с децата си.

Още по темата

"В много добри отношения сме с дъщеря ми", казва Делчо Шентов, бащата на Велина. Той не смята, че е имало знаци, че момичето планира да бяга, напротив - семейството й е купило билет за България, където тя трябвало да има абитуриентски бал със стария си випуск.

"На 22 май има билет за България. На 24-и нейният випуск има бал, купили сме обувки, чанти", разказва бащата.

Същото потвърди за BG VOICE и приятелят на Велина, Тихомир, който живее в Англия.

"Аз ще се прибирам в България за бала й, за да й бъда кавалер. Купила си е всичко, запази си час за фризьор и маникюр", разказа Тихомир и допълни: "Питате ли ме какво ми е да чуя, че е избягала".

Според него е абсурдно Велина да е избягала умишлено и да не поддържа връзка със семейството си в продължение на дни. Той разказа и че с Велина поддържали непрекъснато връзка и говорели по пет часа на ден. "Казваше ми всичко", сподели младежът.

Родителите на 16-годишната Натали също казват, че нямало очевидни знаци, че дъщеря им възнамерява да бяга, въпреки че слухове твърдят, че е имало и предишни опити от нейна страна.

Майката на Натали, Наталия Пенчева, разказа, че е разговаряла с Велина във вторник вечерта. "Аз я молих, ако знае нещо за Натали, да ми каже, но тя заяви, че нищо не знае".

Според Тихомир Велина също му е споделила в последния им телефонен разговор, че Натали е изчезнала без следа.

Според източници на BG VOICE, както и според бащата на Велина полицията работи по версията, че момичетата са избягали с членове на уличната банда Latin Kings, която е най-старата и голяма латиноамериканска групировка по света.

По информация на властите често членове на бандата таргетирали млади и красиви момичета, лесни за манипулиране, като ги "обработвали" да бягат от домовете си. По-късно голяма част от привлечените момичета са подтиквани да проституират.

Разследващите от полицейското управление в Арлингтън Хайтс обаче не потвърждават информацията за членове на бандата Latin Kings и казват, че случаят се разследва като бягство/изчезване.

"Нямаме причина да вярваме, че момичетата са били отвлечени или нападнати", каза сержант Букзински. Почти сигурно е обаче, че момичетата са заедно.

"Не смятам, че полицията прави всичко, за да ги намери, казва приятелят на Велина, Тихомир. - Аз живея в Англия и тук действат много по-бързо, момичетата ги няма вече 6-и ден".

От дома на Натали липсват нейни дрехи и зелената й карта. Тя е непълнолетна и не може да напусне страната, а ако бъде намерена, ще бъде задържана в най-близкото полицейско управление, докато не дойдат родителите й.

В случая на Велина обаче властите няма как да я задържат, освен ако не се е случило престъпление, защото е пълнолетна. Същото се отнася и за всеки пълнолетен гражданин с момичетата.

"Освен ако няма извършено престъпление, ние нямаме право да задържаме никого", казва сержант Букзински.

Бащата на Велина, Делчо Шентов, разказа, че за последно дъщеря му е била видяна на бензиностанция, където разговаряла с 33-годишен латиноамериканец, стар познайник на полицията.

"Чувал съм за подобна банда, която се върти тук и подмамва по-млади момичета, казва Шентов. - Още като се нанасяхме в квартала, знаех, но от години е спокойно около нас".

Сержант Букзински от полицейското управление в Арлингтън Хайтс казва, че правят всичко, за да открият тийнейджърките.

Родителите на двете български момичета молят, ако някой има информация за тях, да се свърже незабавно с полицейския участък в Арлингтън Хайтс на 847-368-5300.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
28
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама миля ви се престанете да ни заливате с трагедиите на разни селски пръчкикоито се лутат по света като избягали оФцеУжас!!
32
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано са живи. В Мексико годишно се случват хиляди убийства над жени. Изчезват и повече не ги откриват.
31
14
 
38
 
! Отговори
Anonymous преди 5 години
Човек, ако гледа само този форум, няма как да не е убеден, че в милата ни родина е останла само най-жалката ***...
30
3
 
22
 
! Отговори
anonimen преди 5 години
Дано да е добър край за момичетата.Аз познавам 16 г Натали ,дано се върнат и двете
29
11
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чела съм форуми по различни теми от различни държави. Никога не съм виждала толкова, злобни и прости коментари на едно място спрямо една човешка трагедия. Много е тъжно, България затъва в бездушие.
28
3
 
65
 
! Отговори
киро преди 5 години
В САЩ на всеки 40 секунди изчезва дете.Всяка година повече от 800 000 деца изчезват в САЩ.Статистиката е ужасяваща... Изглеждат ти нещо безинтересно и преувеличено докато не се сблъскаш... да не дава господ.Да но се намерят девойките. Разпиляхме си децата по целия свят. И нищо не можем да направим.Прок*лети да са всички които принудиха българите да бягат в чужбина.
27
24
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като човек прочете този форум и му става ясно защо хората бягат от тук. Има някои мизерници които не са успели да "избягат" и пръскат злъч с думите си. Това са панелни "експерти" по всичко работещи на 500 лв. заплата и ги е яд че някой техен познат или близък е заминал а те трябва да седят тук в кочинката :)
26
6
 
20
 
! Отговори
1 преди 5 години
ще се върнат девойките, макар и с превъртени километражи
25
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
аз ти казвам, че няма вариант да чакаш полицията 2 часа както в бг
24
3
 
10
 
! Отговори
До 20: преди 5 години
Ти откъде знаеш кога ще е дошла патрулката защото в Чикаго сега времето е 10:40 сутринта, понеделник?
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе дано да няма само много лош край. иначе, квото такова.
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледайте филма "Шивай"/"Shivaay" и си направете изводите.
21
1
 
32
 
! Отговори
Търсете в Google преди 5 години
Малееей, търсете в Google като напишете името на тази чикагска банда "Latin Kings".Вижте снимките от интелигентните и добродушни лица на тези момчета и момичета, които ще ви се покажат в резултат на търсенето. В сравнение с тях, нашите ромски престъпници са като деца, които играят на Чичо Доктор в детската градина.И си представете каква корупция, хаос и толерантност към бандитите има в САЩ, която има заложени в бюджета си всяка година трилион долара за сигурност.
20
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до империя на злотоглупости плещиш, ако набера 911 погрешка и затворя веднага до 5 минути патрулката ще е дошла, да провери да не би нещо да ме възпрепятства да говоря.
19
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Избягали са от мизерията българска ... мизерия материална и което е по-лошо - морална мизерия която крещи от някои от коментарите ...Колкото до тези, които откровено се радвате на чуждото нещастие - там вече Господ си знае работата
18
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То като им видиш физиономиите на кифли и ти става ясно къде са и какво правят.Показал им е някой 100 $ нацяло и са тръгнали.
17
5
 
38
 
! Отговори
EK преди 5 години
6 дни в неизвестност - две български деца, а тук се скъсвате да коментирате какви били и що били, без да ги познавате и без да имате идея. Подобен случай може да трогне хора. А ако са вашите дъщери?
16
30
 
13
 
! Отговори
Когато преди 5 години
продадеш Родината си, ставаш безродна ***, *** - затова и местните банди , те това го знаят и се орентират към такава човешка смет
15
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая банда ги е привлякла с лъжи и манипулации за красив живот сигурно вече съжаляват единственото което им остава е да се молят денонощно на Господ Исус Христос и да разчитат на неговата милост да ги спаси от тая банда полицията не се меси в делата на бандата това го знаят всички
14
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълно с простодушни, завистливи *** в този форум. Такива коментари чета, такава простотия. Подигравате се с мъката на хората, опомнете се.