Български плантации за марихуана в САЩ – комуни за работници

Предпочитат сърби и македонци, били по-находчиви от българите
Обновена: 12 юни 2018 07:10 | 11 юни 2018 21:07,
37
 Български плантации за марихуана в САЩ – комуни за работници
Снимка: visualhunt.com

Млади сърби отиват в Съединените щати, за да изживеят "американската мечта", после започват добре платена работа в легални плантации за марихуана, но много скоро пристъпват крачка напред - в желанието за бърза печалба започват криминална кариера с разпространението на наркотици.

По хълмовете край Сан Франциско има плантации, държани от българи, които са ги разделили между свои роднини и отглеждат в тях марихуана. В тези плантации работят и сърби, черногорци и македонци, които често печелят по 5-6 хиляди долара.

Собствениците на плантациите предпочитат да не наемат българи, защото не ги смятат за достатъчно сигурни, а сърбите, черногорците и македонците ги намират за твърде находчиви, затова и търсят основно такива работници.

Освен легалната работа обаче често се случва българите да предложат на работниците си и незаконни дейности за четири пъти по-високо заплащане, казва източник на "BG VOICE", който живее в САЩ от 15 години и е запознат със ситуацията в престъпния свят.

Първата крачка към пропастта на престъпността, от която няма излизане, е транспортът на голямо количество марихуана в други американски щати, където тя не е легализирана. Същият източник твърди, че хората, транспортиращи марихуаната, понякога пренасят и кокаин. Тези плантации действат като затворени комуни, откъдето на работниците е забранено да излизат.

Жени от Русия и Беларус кълцат марихуана в кухнята, а мъже от Сърбия и Македония работят на полето. Само на един човек е разрешено да ходи до Сан Франциско, за да купува храна за всички работници, казва източникът на вестника.

Той добавя, че младежите, работещи в плантациите, често са немарливи към здравето си и прекарват месеци в полето без маски на лицата си и без да знаят, че растенията се пръскат с пестициди и хербициди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Остана сега да се появи и български Ескобар и съвсем ще я втасаме!
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонименн преди 5 години
Познавам такъв човек.Млад човек около трийсетте.Дойде си отпуска.Поседе малко и си замина.Учуди ме това,че там работят целогодишно и Съботите и Неделите без почивка.
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От статията, извода е ,че българите са и организаторите а руснаци, беларусци сърби им работят в имението.Това за вярване ли е?
6
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 5В Русия са една идея по-умни от пропадналите и безмозъчни кравари.. пич.
5
8
 
9
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
Ходи в Русия пич, там наркотиците са забранени и хората са умни, не като в Холандия и Америка
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато има ВОЙНА срещу наркотиците ще има и такива неща. И кога ще спрем да приемаме марихуаната за наркотик?
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ ОТДАВНА СИ ИМАТ ПЛАНТАЦИИ ПО ЦЯЛ СВЯТ И ТАМ Е НАЙ ГОЛЯМАТА ПЕЧАЛБА .И В СЪЩОТО ВРЕМЕ СЕ ПРАВЯТ ЧЕ СЕ БОРЯТ СРЕЩУ НАРКОТИКА ...
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
колко пъти още ще я пускате тая статийка?
1
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ерата на наркотиците ще роди още по-глупави, по-неадекватни и по-лесно контролируеми маси. Кукловодите са планирали всичко.