САЩ се изтеглят от Съвета за човешките права към ООН

Това е лицемерна организация, обслужваща собствените си интереси!
20 юни 2018 07:40, Елка Василева
99
САЩ се изтеглят от Съвета за човешките права към ООН
Ники Хейли. Снимка: архив, Reuters

САЩ обявяват изтеглянето си от Съвета за човешките права към ООН, съобщи постоянният представител на Вашингтон при световната организация Ники Хейли.

"САЩ официално излизат от Съвета за човешките права към ООН", каза тя, допълвайки, че организацията "не е достойна за името си".

"Предприемаме тази стъпка, защото ангажиментите ни не позволяват да останем част от лицемерна организация, обслужваща собствените си интереси", заяви Хейли.

"Искам да бъда пределно ясна, че тази мярка не означава отстъпление от ангажиментите ни към човешките права", допълни дипломатът.

Тя посочи "хроничното предубеждение на Съвета към Израел", порицавайки същевременно членството на страни като Китай, Куба и Венецуела, които биват обвинявани в нарушения на човешките права.

Повече от година САЩ заплашват с напускане на Съвета, когото обвиняват в предубеденост към Израел и който не успяха да реформират.

Съветът е основен орган на ООН по въпросите за човешките права. Бе създаден през 2006 година, за да замени Комисията по правата на човека към ООН. Мандатът на САЩ в Съвета изтича по принцип през 2019 година. Съветът има 47 членове, пише БТА.

Ако Съветът се реформира, "САЩ ще бъдат щастливи отново да се присъединят" към него, допълни Хейли, цитирана от Асошиейтед прес.

Решението на САЩ да се излязат от Съвета за човешките права (СЧП) към ООН носи риск да подкопае международната роля на Вашингтон, заяви ръководителката на дипломацията на ЕС Федерика Могерини, цитирана от ДПА.

САЩ винаги са били на предната линия в защитата на човешките права по света и от много години са силен партньор на ЕС в СЧП, посочва говорителка на Могерини.

Днешното решение подкопава ролята а САЩ като защитник и поддръжник на демокрацията на световната сцена, допълва тя.

Решението на Вашингтон да напусне СЧП е достойно за съжаление, посочи в Туитър британският министър на външните работи Борис Джонсън. "Не пазим в тайна факта, че Великобритания иска реформи на СЧП, но ние сме решени да работим за засилване на Съвета отвътре", отбелязва той.

Австралийските власти са разочаровани от решението, посочва австралийския външен министър Джули Бишоп, цитирана от ТАСС.
Бихме предпочели САЩ да останат в СЧП и съобщих позицията ни на високопоставени представители на администрацията на Тръмп, заявява тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ НЕ са демокрация, а РЕПУБЛИКА !!! Едно нещо не можахте да научите за 30 години. Това състояние на мозъка как се нарича. Този факт не е адресиран до предшестващи коментари.
30
0
 
17
 
! Отговори
до 33 преди 5 години
Обърнете внимание как скача и румънския пудел. Той май иска дс удари нашия, по задокеанско блюдолизване, ,отземи
29
0
 
26
 
! Отговори
Гост+ преди 5 години
"САЩ се изтеглят от Съвета за човешките права към ООН" - това е доблетна постъпка. Не би трябвало да нарушаваш човешките права системно с войни или в подкрепа на войните и да стоиш в такъв съвет
28
1
 
14
 
! Отговори
ЕХА преди 5 години
ВАСАЛА НА ХАЗАРО-ЮДЕЙСКАТА *** -САЩ СКАЧА ПО ТОЯГАТА НА ХАЗАРЧЕТАТА--ТРЪМПАРЧО Е ПИЧ--МНОГО МИ ХАРЕСВА-КОГА ФАЩ ЩЕ НАПУСНАТ НАТО--ВРЕМЕ Е--КВО ПРАВАТ В ЕВРОПА--ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА СВЪРШИ-ВРЕМЕ Е ОКУПАТОРИТЕ ДА СИ ХОДЯТ.....
27
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ СА ПРЕСТЪПНИЦИ!!!!ТЕ БЯХА ЗАДЪЛЖЕНИ ДА ДАДАТ ОРЪЖИЕ НА УКРАЙНА КАТО ГАРАНТ ПО ДОГОВОРА ЗА НЕНАПАДЕНИЕ НА УКРАЙНА ОТ СТРАНА НА РУСИЯ!!!САЩ СА ПОСМЕШИЩЕ РЕЖИМ КЪДЕТО КАНДИДАТ СЪС 1 МИЛИОН И 300 ХИЛЯДИ ГЛАСА ПО-МАЛКО УПРАВЛЯВА ТОВА НЕ Е ДЕМОКРАЦИЯ!
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проучете фамилията Kushner. 2. Ционисти сенатори, не само евреи. 3. Федерален резерв, големи банки и инвеститорски компании. Много трудно е да намерите не ционист на високите постове.
25
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТУК ИМА САМО ЕДИН СПОР И ТОЙ Е ДАЛИ САЩ СА ВАСАЛ НА ИЗРАЕЛ ИЛИ СА КОЛОНИЯ НА ИЗРАЕЛ :DПРЕДИ МЕСЕЦИ НАПУСНАХА И ЮНЕСКО ЩОТО НЕ ПОДКРЕПЯЛИ ИЗРАЕЛ!!! :DСАЩ ПУБЛИЧНО ОБЯВИХА , ЧЕ ТРЯБВАЛО ДА СЕ КЛАНЯМЕ НА ИЗРАЕЛ НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ПРЕДАТЕЛЯ ЮДА!!! ЕЙ СА ВЕДНАГА!
24
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички са разочаровани: европейци, англичанци, австралийци, могеринци ...А, какво вика Боко? Той как е? А-а, разбрах. Меркелският пу(н)дел чака да му кажат брюкселските зелки, колко е разочарован от САЩ. :)
23
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички хрантутници са разочаровани, че САЩ изтеглиха членския си внос отвсякъде. Удри, бай Тръмпе!
22
1
 
19
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Явно наистина вече САЩ са колония на Израел.Време е САЩ да излезнат и от НАТО, за да може НАТО да защити Палестина от колонизаторите...?!
21
0
 
12
 
! Отговори
Какво ревете преди 5 години
срещу човека бе? Жените му като са от Източна Европа все нещо и той е прихванал от шуробаджанащината. Пък зет му е евреин. Зет като мед, както се казва. Няма да разваля младото семейство, я! В интерес на истината, ООН още откакто е създадена като ОН, винаги е изпълнявала волята на по-великите сили. Вземали са някакви решения за реални санкции, но само с/у слаби държави.
20
3
 
18
 
! Отговори
Американецът преди 5 години
Човешките права ни касаят когато са в наша полза. За нас няма нищо по-яко от войните. Ирак беше супер! Военните отидоха да бомбат и гърмят иракчаните, а останалите американци взехме пуканки и седнахме по диваните да гледаме пряко по Си Ен Ен! ООН не ни подкрепи. Скоро не е имало ващабна война и разбираемо някои наши съграждани се изнервиха от сушата и започнаха да влизат в училищата все едно са в Ирак. Не можем да живеем без конфликти.. Год блес Америка, год блес Израил!
19
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"САЩ са били винаги в предните редици за защита на човешките права" Василева, вие трябва да станете водещ на продийно, хумористична програма. За това как САЩ защитават човешките права и преди и сега могат да ви отговорят Noam Chomsky и Tariq Ali. "Обичам "Днес, свеж майтап всеки ден.
18
3
 
22
 
! Отговори
САЩ=ИД=Ал Кайда преди 5 години
Ми каква новина е това .САЩ никога не са спазвали правата на човека. Това е все едно ИД или Ал Кайда да излязат от организацията за правата на човека. Не че ИД и АЛ кайда не са американски проксита .
17
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези които изтезават затворници без съд и присъда (Гуантанамо) от сталинистки тип, тези които нямат здравеопазване и се гърмят в училищата, окупирали са 2/3 от света с военни бази и през месец разпалват конфликти ще ми говорят за човешки права. Смях. Скоро очаквам да напуснат цялото ООН както Хитлер напуска тогавашното Общество на народите. Тези да се преименуват на Съединени Еврейски Щати - СЕЩ. Или Съюз на Избилите Индианците или Империя на Злото, Обслужваща Евреите - ИЗОЕ.
16
5
 
19
 
! Отговори
Даскала преди 5 години
САЩ не могат да осигурят спиране убийствата, в собствената си страна, на ученици в училищата , а на приказки са големи лаладжии за човешките права!И заради кого напускат?Напускат заради Израел , защото му направили забележка за непрекъснати убийства на палестинци в Израел!Лицемерието си е основна характеристика за американската политика!Но щом те излязат ще влезе Русия, няма празно в политиката!
15
22
 
4
 
! Отговори
Ганчо преди 5 години
България постоянно нарушава човешките права на хората от малцинстватс , и по времето на тодор живков и сега
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може и подзаглавието да е вярно ала замислете се дали за НАТО не е по-вярно.
13
4
 
22
 
! Отговори
БЕЗПРАВЕН преди 5 години
ЗА АМЕРИКАНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ ХОРАТА ПО СВЕТА ИМАТ "ПРАВО" САМО ДА СЛУГУВАТ НА АМЕРИКА ......ПРИМЕР .....НАШ ПЪПЕШ И НАША ТИКВА !!!!!
12
5
 
28
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
Най-голямата терористична държава, показа истинският си облик: америка НЕ МОЖЕ ДА ЖИВЕЕ В МИР.Американеца трябва да лочи кръв, да гледа избити деца, жени, старци за да живее.МИР - това е смърт за американеца!