Конспирацията му отива... YouTube, Facebook цензурират американец!?

Премахнаха съдържание на скандалния радиоводещ Алекс Джоунс
7 авг 2018 16:15, Бойчо Попов
109
Конспирацията му отива... YouTube, Facebook цензурират американец!?
снимка: Ройтерс

Ако питате американеца и скандален радиоводещ Алекс Джоунс, то престрелките в началното училище "Сенди Хук" от 2012 г., когато психично болен младеж застреля 26 души, са били инсценирани от актьори. А климатичните промени са просто огромна измама. Но въпреки тези налудничави теории милиони американци застават зад думите му.

Сега обаче редица водещи технологични компании започват да се бунтуват срещу неговата пропаганда. Първоначално Spotify и Apple премахнаха профилите на десния популист от платформите си, а сега това правят и YouTube и Facebook.

Преди няколко седмици YouTube свали четири видеа на Джоунс, като предупреди, че може да спре завинаги достъпа му до платформата, ако натрупа три нарушения в рамките на 90 дни. Сега той няма право да излъчва предания на живо през идните три месеца. Spotify също премахна определени епизоди от програмите на Джоунс, както и подкаст приложението Stitcher.

Най-голямата в света социална мрежа Facebook обяви, че е премахнала четири страници, принадлежащи на Джоунс, които многократно са публикували съдържание през последните дни, нарушаващо стандартите на общността за речта на омразата, тормоза и подстрекателството към насилие, предава Bloomberg.

"Всички потребители се съгласяват да спазват Общите условия и Правилата на общността, когато се регистрират, за да използват YouTube", казва становище по електронната поща до агенцията и говорител на сайта за видеа на Google. "Когато потребителите неколкократно нарушават тези правила, като например правилата ни срещу речта на омразата и тормоза, или нашите условия, забраняващи заобикаляне на мерките ни за принудително изпълнение, ние прекратяваме акаунтите им".

Технологичните компании са подложени от известно време на натиск да блокират Джоунс. По време на шоуто си InfoWars той разпространява конспиративни теории, вариращи от това, че стрелбата в "Сенди Хук" е била организирана от правителството до твърдения, че терористичната атака от 11 септември 2001 г. е "вътрешна работа".

Twitter засега не е отстранил Джоунс или InfoWars от платформата си.

"Ние бяхме напълно забранени във Facebook, Apple и Spotify", заяви Джоунс в Twitter в понеделник. "Кой консервативен новинар ще бъде следващият?", пита той и насочи последователите си към уебсайта на InfoWars, където негов постинг нарича блокиранията "координиран комунистически удар".

Говорител на Twitter потвърди, че InfoWars и асоциираните акаунти в момента отговарят на правилата на Twitter.

Вижте продължението на материала в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 22Когато човек има няколко милона последователи тогава всяко мнение което каже е от значение. Ако имаш 100 последовател на света не му пука.
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Когато потребителите неколкократно нарушават тези правила, като например правилата ни срещу речта на омразата и тормоза, или нашите условия, забраняващи заобикаляне на мерките ни за принудително изпълнение, ние прекратяваме акаунтите им"."Прекратявате к-ра ми Янко. Колко псувни и расистки подмятания съм изписал в ютюб и за 10 години никой не ме е изтрил. Следвят само известните, останалите сме извън "радара".
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според мен трябва да има място за всеки в нета независимо какво говори и пише.
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иначе антифа,блм, младите турци и т.н. н ги закачат.
17
0
 
0
 
! Отговори
До Анон преди 5 години
Да, точно това коментираше и Sargon of Akkad.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очевидно ще гледаме Алекс Джоунс в шоуто на Джон Оливър.
15
0
 
12
 
! Отговори
Анон преди 5 години
В рамките на 12 часа всички големи онлайн платформи с изключение на Twitter (все още) ban-наха InfoWars. Викат, че било заради hate speech. Ужасното е, че монополите определят какво точно е hate speech, и за съжаление Alex Jones е първия. От тук нататък ще имат пълната власт да цензурират всеки, който е с "неправилно мислене", и да се оправдават, че това им е по policy-то. И не мисля, че е случайно, че това стана само 3 месеца преди междинните избори в US.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алекс Джоунс не е Алекс Джоувс, а е прочутият Бил Хикс.Цялата материя е просто аномалия на енергията. Ние всички сме една мисъл, която преживява себе си субективно. Няма такова нещо като смърт или живот, ние сме въображението на самите себе си. -Бил Хикс
13
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това да те цензурират фейсбук,гугъл и ютюб едновременно си е сертификат за достоверност.
12
4
 
22
 
! Отговори
Бай Димо преди 5 години
Хаха ... люлката на демокрацията САЩ цензурира журналист станал популярен с "конспиративните си теории", защото насажда "омраза и ислямоофобия".Тия са по-зле и от комунистически СССР. Дори Джугашвили не налагаше такива репресии срещу свободата на словото.Америка е пълен майнд контрол и диктатура на корпорациите и новия световен ред.
11
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Климатичните промени са измама донякъде например Канада изсича хиляди декари гори, а трябва ние да плащаме равнопоставено със всички дето нанасят огромни щети това е измама.
10
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е организирана медийна война срещу тоя, какъв е шанса независими една от друга медии и социални мрежи едновременно да го отрежат. този го отрязаха, а не е казал нищо лошо за никой конкретно пуска си конспирации и трупа мангизи къде е проблема. Дори в Русия има повече демокрация и свобода на словото.
9
3
 
38
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Алекс е един от малкото, които говорят Истината! И то истинската такава, а не удобната, политкоректна истина на юдеоболшевиките илюминати! Следя го внимателно от години и съм се убедил, че на моменти той и кастовете му са единствения начин човек да разбере втората "половина" на истината. Резонно е юдеоболшевишките медии (90+% са такива) да го цензурират! Това напомня много ситуацията, при която през 1933 бива избран Фюрера. Днес Америка е в състояние на война и този фарс с Алекс само го потвърди
8
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те това си е - диктатура в действие!
7
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Левичар-социалистите и разни лгбт-та ликуват , но и те ще бъдат цензурирани, когато станат неудобни на глобалистите.
6
1
 
27
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Пропускате да споменете, че това е човека който се промъкна в прослувутата Бохемска Гора / Bohemian Grove / и направи видио на извратените им модерни ритуали. Преди да направи видеото също така се говореше, че това са просто конспирации. Много от нещата които говори звучат налудничево, но много от тях са се доказали като истина. Той не провокира война или расизъм, спират го понеже е неудобен, което пък му вдига точките пред последователите му.
5
3
 
26
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Я, то в меката на демокрацията САЩ имало по-голяма цензура, отколкото по времето на Сталин в СССР :)
4
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледал съм нещо от него и не съм останал с впечатлението, че говори глупости.
3
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е този май е съветник на Тереза Мей
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мда и аз вече знам кой е Алекс Джоунс. Не, че имам полза от това...