САЩ готвят санкции срещу фирмите от "Северен поток-2"

Те могат да бъдат задейставни след няколко седмици
18 авг 2018 22:15,
82
САЩ готвят санкции срещу фирмите от  "Северен поток-2"

Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп завършва работа по пакет санкции срещу фирмите, които участват в изпълнението на проекта за газопровода "Северен поток-2". Те може да бъдат въведени до няколко седмици, пише в. "Уолстрийт джърнъл", цитиран от ТАСС и БТА.

Според вестника все още не е взето окончателно решение.

"Американски официален представител каза, че работата по тези мерки завършва в Белия дом, Държавния департамент и министерството на търговията и енергетиката. Остава да се реши дали тези санкции да бъдат наложени само на компаниите, които ще прокарват тръбопровода в Балтийско море, или те да обхванат и банките и други фирми, финансиращи газопровода", пише "Уолстрийт джърнъл".

Според източника САЩ ще уведомят ЕС предварително за налагането на санкциите.

Проектът "Северен поток-2" е за газопровод с капацитет 55 милиарда куб. м природен газ годишно от Русия до Германия през Балтийско море. Смята се, че построяването му ще струва 9,5 милиарда евро, а пускането му се очаква до края на 2019 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе то всеки мечтае да се закачи на потока, пък говедарите нека го санкционират.
46
1
 
11
 
! Отговори
пепе ле пю преди 5 години
Едно време се кълнех в щатите и дори маринец исках да ставам. Толкова ги мразя днес, че лично бих им дръпнал спусъка ако можех.
45
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Батбулгар сигурен съм че или си безработен или работиш на минимална заплата. Тая държава е толкова зле заради такива нискообразовани ид.иоти като теб.
44
5
 
7
 
! Отговори
БатБулгар преди 5 години
Тръгнеш ли срещу УРУС-***(Велика България) Бял ден няма да видиш. Урус-*** означава Велика България. Нападнеш ли Русия, нападаш България, нападнеш ли България, нападаш Русия. Краварите да спрат с търговската война, да не стане така те да са най-потърпевши от нея и най-вече техните граждани!
43
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 55 Рус никога не е пращала САМА, някой някъде :) Няма нито силите, нито капацитета. САЩ не са чечняя :)
42
3
 
16
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Те и Наполеон и Шикалгрубер искаха санкции ,ама Великата Рус ги прати у гробищата ! Тоя е следващия ...
41
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
51 Те такива санкции от Ада
40
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега и Меркел ще го нарита, като гладен въшлиф ***!Чудя се защо трябваше да умират 20 млн руснаци, по добре да бяха се предали! Сега щяха да живеят във Германия, а не да и се молят за къшей хляб!
39
5
 
18
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Какви санкции ,бе *** ? Нали от сума ти време сте сложили санкции на Русия ? И ? Какво постигнахте?
38
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
40 хайахаха мокрият сън на русороба, това го чакате цял живот.
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
45 не смятащ ли че конкуренцията е полезна а монополите са вредни. Скачаш срещу чуждите монополи а срещу най големия монопол не скачаш.
36
3
 
4
 
! Отговори
С две думи преди 5 години
Най лудият луд.
35
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"...не може да сте зависими от Русия и да купувате газ на цени на които сте се договорили и са ви изгодни, а трябва да сте зависими от нас и да купувате нашия газ естествено на по-високи цени."__________________________________________Дълго време мириканците и сор0соидите наричаха Русия "бензиноколонка", а сега със зъби и нокти се борят да я изместят от мястото й на главен доставчик на горива за ЕС.
34
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С други думи не може да сте зависими от Русия и да купувате газ на цени на които сте се договорили и са ви изгодни, а трябва да сте зависими от нас и да купувате нашия газ естествено на по-високи цени. Те това е демокрация и свободен пазар.
33
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи ЕС вместо да даде 5-6 млрд долара за въоръжение и смазване на ***, ще им налива пари.При положение, че няма НИКАКВА нужда от нов газопроводТи може и да нямаш но Германия има ще стане най големия разпределител на газ и ще взима пари плюс вьтрешно потребление но за това тябва акьл за да разбереш.
32
5
 
11
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Като положат маркуча по дъното мириканците ще отидат и ще го пукнат.Ще пратят два тюлена с бургии на дъното
31
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ се разпада бавно, но сигурно.
30
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи ЕС вместо да даде 5-6 млрд долара за въоръжение и смазване на ***, ще им налива пари. При положение, че няма НИКАКВА нужда от нов газопровод.Санкции, ако не бой през ръцете!
29
3
 
28
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Те ти баце свободен пазар и демокрацийка.Ако не се подчиниш на мириканците - санкции или бомби според случая.Путин сега е в Берлин и да действа заедно с бабата неориентирана и да я стегне малко.Ай *** ти и отпадъците задокеански
28
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като изритаме техните шпиони и мекерета Великобритания, ще стане по-добре за Европейския съюз. Може да изгонят войските на Тръмп от Германия в отговор.