Тръмп деконструира 3 десетилетия труд на глобалистите!

Анализатор: 45-ят президент на САЩ е обречен на успех
29 авг 2018 18:38, Екип на Dnes.bg
93
Тръмп деконструира 3 десетилетия труд на глобалистите!
Снимка: Rеuters

Доналд Тръмп, 45-ият президент на САЩ, е изправен пред огромна машинария, която прави и невъзможното, за да го дискредитира. Срещу него има два големи фронта, зад които прозират всъщност интересите на един общ властови център – този на американските глобалисти, неолиберали/неокони и онова, което наричаме "дълбоката държава" – задкулисна олигархия, която все още не може да приеме, че правилата на играта вече не се диктуват от нея.

Причината за тази безогледна война, която задкулисието води срещу президента Тръмп, е проста – той деконструира онова, което глобалистите и техният обслужващ персонал са градили в последните три десетилетия – свят без граници, без национални идентичности, в който транснационалните компании имат тотална хегемония, свят на транснационални споразумения, международна бюрокрация и наритана в ъгъла национална държава.

Тази неолиберална (анти)утопия вече е пред разпад. Според мен тенденцията, на която Доналд Тръмп е изразител (а защо той именно е изразител на тези настроения, а не, да речем, сенатор Бърни Сандърс, от когото съм дълбоко разочарован, е тема, която заслужава допълнително внимание), има всички шансове да устои на агресивната пропаганда на статуквото и неговите служители. 

Първо, кои са тези два големи фронта, които работят срещу Тръмп? Това са, най-общо казано, от една страна медийно-политическата върхушка около Демократическата партия, CNN, MSNBC и другите неолиберални медии, които доминират голяма част от обществения дискурс в Щатите.

Вторият фронт е онова, което най-общо се нарича "Intelligence community", т.е. все още доминираните от демократите разузнавателни служби. Истеричната война от двата фронта срещу Тръмп е чудовищна – никой никога в историята не е бил обект на толкова злостни, а често и дълбоко лъжливи атаки.

На медийно-политическия терен демократите и голяма част от мейнстрийм медиите правят и невъзможното, за да очернят президента. Опитват се да го брандират като "расист", "ксенофоб" и едва ли не "фашист".

Защо? Защото иска строг граничен контрол, включително и чрез изграждане на стена с Мексико (за каквато преди десетина години в Сената са гласували и Барак Обама, и всички днешни глашатаи срещу Тръмп), иска разтрогване на транснационалните търговски споразумения, които ограбват работниците в полза на транснационалните елити и въобще иска повече защита на националното, отколкото предаване на суверенитет пред транснационалното.

Това, както всички разумни хора виждаме, не е нещо лошо, расистко или фашистко, а съвсем легитимни политики, които намират напълно закономерно присъствие в публичното пространство. Но пропагандата се стели над вашингтонското блато и не пуска американските граждани, а оттам и целия свят, от зловонната си мараня.

По-опасно, сякаш, обаче е второто властово направление, което си е поставило за цел да унищожи Тръмп – това на демократите, облечени в разузнавателна власт. Първо през ФБР и неговия бивш шеф Коми, днес през Робърт Мюлер – специалният разследващ по теорията за съглашателство между Тръмп и руснаците по време на изборите в Щатите.

Теория, която до момента остава брутално недоказана. Но това не пречи на разследващите органи да смучат аргументи от пръстите си постоянно като тотално игнорират сигналите за корупция, съглашателство и престъпна небрежност, които идват от страна на демократите.

Например потресаващ е примерът как Хилъри Клинтън е използвала личния си имейл сървър за служебна комуникация, докато бе държавен секретар, което е в разрез с всякакви правила за безопасност – включително вече има данни, че поради липсата на дигитална сигурност китайски компании са успели да хакнат пощата й и да източат почти цялата й комуникация. Но това се игнорира, а ловът на вещици спрямо екипа на Тръмп продължава.

Истерията ще се задълбочава с оглед на предстоящите междинни избори в САЩ, на които ако републиканците успеят да задържат мнозинство в Конгреса, тогава ляво-либералите и глобалистите ще бъдат натикани в ъгъла за дълго време. Двата фронта все повече стават един, а кукловодите им все по-ясно се виждат зад прозрачните кулиси на световната политическа сцена.

Републиканците имат към момента всички изгледи за победа, макар тя да би била направо прецедент – обикновено на междинните избори, които са две години след президентските и на които се избира Конгрес, 1/3 от Сената и почти 2/3 от губернаторите, печели партията, която е загубила президентските избори.

Но сега ситуацията е друга – въпреки огромната пропаганда срещу Тръмп, в негова полза работят фактите. За няма и две години мандат в САЩ са създадени над 4 милиона работни места, безработицата е най-ниската от десетилетия, безработицата сред латиносите и чернокожите е най-ниската откакто се води статистика, всички индекси пробиват графиките и като цяло икономиката е в невиждан подем. Това вече се усеща активно от хората и те ще продължат все по-активно да подкрепят този тип политики.

Какъв ще е крайният резултат на изборите предстои да видим. Но при всички положения Тръмп е и ще става все по-голям бич за глобалисткото статукво. Днес да си неолиберал, да си ляво-левичар, е неприятно занимание – макар да имаш голяма част от мейнстрийма зад гърба си, все пак си на грешната страна на историята.

В последните няколко десетилетия светът отиде твърде много в либералната крайност и Тръмп, като изразител на другата тенденция, просто е обречен на успех. Дали в крайна сметка Вавилонската кула на неолибералите ще падне, никой не знае. Но основите й са толкова разклатени, че вече се вижда как, желаещите да не останат затрупани под останките й, са започнали да я напускат панически.

Автор: Петър Кичашки, юрист и изпълнителен директор на Института за модерни политики

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
7
 
6
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 5 години
Сложно написано за прости неща.Глобалистите от САЩ вече се преместиха в Китай! Там където е производството!Няма значение как и защо азиатците станаха най-големия производител на стоки-80%.А нуждата от пазари ги прави глобалисти.Всички останали- обратното.САЩ вече няма интерес от глобализма, защото няма какво да продава , та да пречат границите!!
61
13
 
8
 
! Отговори
цунидупе преди 5 години
останах с впечатление, че драскача на тая статийка осмуква стафидките на Оранжевия Клоун. Успокой топката- нищо няма да спечелиш от това
60
14
 
8
 
! Отговори
Ivcho преди 5 години
Тръм е копие не Пеевски.За щастие американската правосъдна система все още работи(но отнема малко вереме защото доста престапления му се са се събрали и след 6месеца -година и той ще бъде осъден като най приближените му ..А при нас Пеевски виж станал президент!
59
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Блестяща журналистика!!!Поздравляем товарищи :)
58
11
 
10
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Тази статия ( по-точно "бъркоч") силно ме разтресе и ме трогна дълбоко. Ще отида да запаля свещичка за здравето на милиардера св. Тръмп. Проблемът на настоящият бъркоч, че има и други бъркочи пламенно защитаващи обратната теза. Всеки си избира на какво да вярва.
57
1
 
9
 
! Отговори
bravo преди 5 години
Хубаво е че е почитател на T Crs, B Shapiro, те са от малкото от които можеш да чуеш истината. Браво за куража и успех!
56
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп трябва да легализира Клана и да го пусне срещу всякаквата либерална отврат. Всичките - на пламналия кръст!
55
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До автора на това свободно съчинение: Извинете, Вие да не сте превели някой от репортажите на Fox News ѝ да го пробвате за Ваш труд?Манипулативна и пълна с лозунги на Тръмп статия, без нито едно доказателство или достоверен източник.Все едно да слушаш как Тръмп си преповтаря рефрена му за "лова на вещици".... Моля Ви се!
54
1
 
7
 
! Отговори
axa преди 5 години
Ама така по-лесно отколко да настъпи социално, като си завършил право в нбу се огледай в правото и кой го нарушава, що не съдиш за цензурата, колко инвалиди смеят да се обадят и да се оплачат без последствия особено с тази "индивидуална" оценка, имат ли достъп до адвокат. Да издържаме цял институт за едни приспособления само на малка част от инвалидите ми идва повече когато има толкова сериозни теми и разминавания със социално.
53
1
 
8
 
! Отговори
axa преди 5 години
де бре, *** институти какво извадиха, като как така обърнахте палачинката, я да чуеме като какъв вятър повява при вас. Четох че това момче водило много дела за разни приспособления за колички. Ами лесно като любимото социално и разни НПО-та, които му диктуват са зад гърба му и най вече има финансиране. А да се опълчи на социалната философия и политика не смее.Нещо да каже за проценти инвалидност спуснати от социално,за телк, пенсии инвалидни, придружител за слепи и други с "увреждания" ,защо не го чух по сериозни теми а само за тези приспособления. НБУ, адвокат и политика! Ама така по
52
4
 
13
 
! Отговори
xmm преди 5 години
определено статията не е писана от този младеж, но въпроса е как е допусната да излезе по нашите медии.Интересно, предстои да разберем.
51
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой тъжи ли за глобалистите? Отидоха при комунистите и социалистите, но не е достигнала информация до наивистичен.
50
6
 
22
 
! Отговори
Хм! преди 5 години
До МдаСорос е безгласна буква! Удобен бушон, Мислиш ли,че от Сорос зависи нещо? Затова иго изтикаха на преден план да опере пешкира.... Какви ли рептили седят зад него, жална нимайка
49
3
 
17
 
! Отговори
Ахам! преди 5 години
Путин го канят по сватби, еврейчетата размахват брадви....та кой сега е богоизбрания?
48
10
 
19
 
! Отговори
Ха ха ха преди 5 години
Тази статия далчеч надхвърля "умствения" потенциал на с0рошоида, че дори и на господарите им - чиновниците от Козяк! Затова е този нечленоразделен каруцарски вой и безпомощни пръски от злобна жлъчка! бай,бай...
47
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе русофилски меке р е та не мога да разбера като плащате на вашите *** защо ги избирате талкова прости .или вие също сте на тяхното ниво или умни хора не ви се вързват ами вдигнете мизата малко не може само волен и нинова да папкат я...
46
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айдеее троскота се активира сорос вдигна с две копейки на буква мизата...
45
39
 
13
 
! Отговори
Red преди 5 години
Днес бг удари даното с тази статия! 99% от фактита в тази статия са измислица и политическа манипулация за да захранва поредните коспирации ..Света без вашите коспирации е достатъчно инетересен..!Пичове ако не ви мързи направете си труда и проверете фактите от няколко медии ( ако искате и най добре повече) .. -Всички работни места отчетени при Тръмп са създадени от политиките на Обама и .тн- така ли неразбрахте също всичко което знаете за Сорос е ПЪЛНА КОСПИрация! аман
44
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 30Мачкай бат Дончо-факта, че използваш думата "мачка" е достатъчна, за да разбера - #кой стои срещу мен!и кво ше "мачка" бай ти дончо? накрая ше го смачкат тия, дето го избраха, след като продукцията му "собствено производство" няма да бъде продаваема и за да и намали цената и малко от малко да може да я продава, ще почне да уволнява тия, дето сега го избраха и временно им вдигна заплатите... ей тва ше стане! т.е. двете крайности са вредни, нужен е баланс, т.е. 1,618
43
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БОЗА