Нарко драма в САЩ! Пистолет, нож... Българин държан за заложник

Симеон Михов бил заплашен от съквартиранта си в щата Тенеси
30 авг 2018 18:00,
60
Нарко драма в САЩ! Пистолет, нож... Българин държан за заложник
Снимка: Фейсбук/Симеон Михов

Българин е бил взет за заложник от съквартиранта си в щата Тенеси.

Симеон Огнянов Михов е бил задържан от похитителя си за около 15 минути, след което избягал и се обадил в полицията, пишат от bg-voice.com.

Двете момчета живеели в Хамблен Каунти. Самуел Хаусър бил на тридневно наркоманско парти, на което употребил голямо количество метамфетамини (силно пристрастяваща и евтина дрога, която поразява централната нервна система).

Симеон се прибрал от работа около 8:30 ч. сутринта, а съквартирантът му го чакал с приготвено кафе. Малко след това извадил 38-милиметров пистолет и го насочил срещу българина. Заплашил го, че ако иска да живее, ще трябва да отговаря на въпросите му.

Видимо неадкватният и плувнал в пот Хаусър накарал сънародника ни да пълзи до спалнята, където го хванал за опашката, дръпнал главата му назад и го заплашил, че ще пререже гърлото му с нож, твърдят от полицията.

Мъжът говорил несвързано. В един момент заявил, че Симеон е направил нещо с патроните и затова те не работели. Излязъл от спалнята, за да презареди и оставил заложника си без надзор.

Българинът използвал възможността, разбил прозореца и отишъл при съседите, от където се обадил на полицията.

Срещу 31-годишният Хаусър има повдигнати няколко обвинения. Най-сериозното е за притежание на оръжие на бивш престъпник. Оказало се, че мъжът е имал предишва присъда по углавно престъпление, заради която има забрана за притежание на оръжие. Хаусър ще остане в ареста, а съдът е определил гаранция от $250 хиляди.

Според лейтеннт Чад Мулинс от шерифството мъжът е говорел безсмислено и е изпитвал сериозно безпокойство и параноя. Властите открили пистолета в казанчето на тоалетната, а метамфетамините, които мъжът е употребил били примесени със т.наречените "соли за вана" – силна синтетична дрога, предизвикваща халюцинации.

Хаусър и Михов са издирвани от други щати за различни престъпления.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: наркотициСАЩзаложници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
27
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Джесика многоточието. По заглавията ще познаете коя статия е от нея.
1
2
 
31
 
! Отговори
? преди 5 години
Тоя на снимката откаченият наркоман ли е?