САЩ влага милиарди във ВВС, брани надмощие над Русия

През следващите 10 г. ще увеличат оперативните си ескадрили
Обновена: 18 сеп 2018 08:36 | 18 сеп 2018 08:30, Александър Попов
52
САЩ влага милиарди във ВВС, брани надмощие над Русия
Снимка: Reuters

Американските военновъздушни сили имат намерение да се разраснат в следващите около 10 години, като увеличат оперативните си ескадрили с близо една четвърт, за да запазят превъзходството си над страни като Русия и Китай, чиито армии също се разрастват, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Министърът на военновъздушните сили на САЩ Хедър Уилсън каза, че предварителни анализи, изготвени отчасти въз основа на класифицирани разузнавателни данни за възможните заплахи във периода 2025-2030 г., са показали, че американските военновъздушни сили в сегашния им вид ще бъдат неспособни да съхранят американското предимство.

"Военновъздушните сили са прекалено малки за онова, което изисква от нас страната", каза тя.

В анализа не е включена цената на евентуалното подсилване на ВВС. То може да струва милиарди долари заради нуждата от наемане на повече персонал и купуване на повече различни самолети, произведени от компании като Боинг и Локхийд Мартин.

Уилсън каза, че военновъздушните сили ще се нуждаят от още 40 000 души, за да имат общо 386 оперативни ескадрили. Това е с 24 процента повече от оперативните сега 312 ескадрили. С увеличението във ВВС ще има 717 000 души, в това число резервистите и националната гвардия.

През 1987 г., в пика на Студената война, американските ВВС имаха 401 ескадрили. Те са съставени от 18 до 24 самолета.

Миналия месец американският президент Доналд Тръмп подписа закона за бюджета за отбраната в размер на 716 милиарда долара. Тези средства ще помогнат на въоръжените сили да попълнят липсите в момент, в който САЩ се опитват да се фокусират върху предизвикателствата от страни като Китай и Русия, след като американските военни близо 17 години се сражаваха с терористи в страни като Афганистан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
21
 
7
 
! Отговори
.. преди 5 години
Америка ще ги попилее от бой и Русия и Китай няма страна в света която да може да прави 100 изтребителя за една нощ и по 1000 танк никога ама никога няма да имат шанс Русия и Китай а в технологично отношение са 100 години преди тях .И една смешна история пробутвахт как един Су прелетял над супер американски боен кораб и системите му полудели дрън дрън та пляс капитана на кораба получава известие за изтребителя 15 км предо вобще Су-то да знае за кораба.Сега сами се сетет кога е щял да бъдесвален
18
1
 
5
 
! Отговори
трилиони преди 5 години
Скидмор провежда скромно изследване. Според материал на Форбс от декември 2017 г., той и Катрин Остин Фитс проучват редица държавни уебсайтове и откриват подобни доклади още от 1998 г. Въпреки че документите са непълни, правителствените източници говорят за разходи за 21 трлн. долара, за които липсват документи, изхарчени от министерствата на отбраната и на благоустройството и градското развитие в периода 1998-2015 г.
17
1
 
9
 
! Отговори
само 716млрд$ ли? преди 5 години
Преди две години професорът по икономика Марк Скидмор чува бившата зам.-министърка на благоустройството и градското развитие Катрин Остин Фитс да казва, че от службата на главния инспектор на Пентагона са открили 6,5 трлн. безотчетни разходи за 2015 г. Тъй като е професор по икономика, Скидмор си помислил: Сигурно говори за 6 милиарда долара. Ако са 6 трилиона, това значи, че Пентагонът не може да се отчете за пари, които саповече от брутния вътрешен продукт на цяла Великобритания.
16
4
 
2
 
! Отговори
Елемаг преди 5 години
Циника,виж че бая *** имат.Па да им обясняваш едни "Стингери" как пътуваха за талибаните и руските въртолети с войничета падаха като мухи първите месеци на доставката.После руснаците се коригираха със светлинните ракети за топлина,но имаше доста жертви.Те троловете дори разлика м-у въртолет и хеликоптер ,няма да могат да ти кажат!!!
15
4
 
15
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Цитат: "...след като американските военни близо 17 години се сражаваха с терористи в страни като Афганистан."След като ги въоръжиха и обучиха...се сражаваха с тях!Джон Рамбо ги наричаше борци за свобода...Няма по нагли лъжци...и по прости демагози от хамериканците!
14
3
 
13
 
! Отговори
миротворци преди 5 години
Армията на САЩ хвърля 121 бомби на ден в различни страни, въпреки че официално не води война там. На всеки 12 минути някъде по света избухва една от тези бомби.
13
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Украинската" ракета поразила МН17 е пробила дупки и в кораба Союз. Сега се вижда, че освен кораба Союз дупки са получили и нефелните мозъци на българските русофили, мечтаещи за руско световно господство.
12
7
 
9
 
! Отговори
Елемаг преди 5 години
Давай факти моето момче,не кухи констатации!!Корпорациите си гледат само печалбата.Грам не ги интересува,какво става на бойното поле!!!Руснаците си изпитаха всички оръжия в Сирия и коригирват недостатъци.А сегашното на въоръжение е изпитано в Афганистан и се е доказало!!!Да, с цената на 30 000 жертви там руски войници.Но сега в Сирия са 100 пъти по-малко.Един командир е велик,когато побеждава а войниците са живи.А не да победи и да измрат,като пилци!!Бее кво ли ти обяснявам,кат си .....!!!
11
9
 
20
 
! Отговори
Елемаг преди 5 години
За всички съмишленици на Иво Инджев,само факти:Къде Америка е печелила мъжки война?Ирак,Либия?Само авиация?Влезнаха във Виетнам по суша,станаха за кашмер?В една малка Сърбия,дори не посмяха!!Япония-с атомна бомба.По изчисления на тогавашното командване,отчитайки бойният дух на японците са щели да имат 5 милиона загуби,с които не разполагат и айде бомбата!!!Последно:Америка я въоражават корпорациите,тоест печалба.Русия я въоръжава държавата.Тоест,мисли за войника,без да се мисли за пари!!!
10
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Личи си че българина продължават да го дундуркат в руската робска люлка. Все още има хора които си мислят че Русия може да се опре по нещо на САЩ.
9
5
 
9
 
! Отговори
Русия... преди 5 години
...има РЕСУРСИ! Американците сега се чудят откъде ще продължат да крадат. Те вече оглозгаха целия свят...
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бай иване пиини си едно за успокоение
7
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
май е добре да си смениш хапчетата...
6
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама вие верно ли си мислите че русия е по силна от САЩ леле...личи си че сте били под руско подтисничество
5
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквото и да мислят американците, няма начин да придобият надмощие над Русия, особено пък в посока на военновъздушни сили. Руските ВВС превъзхождат САЩ както по численост, така и като качество на оборудването, способности на техниката и най-вече като опит и подготовка на пилотите. И още нещо - руснаците воюват за страната си, за Родината, те имат и вътрешна мотивираност да спечелят , да победят във войната... докато американците и изобщо натовските войници воюват за пари, за заплати.
4
23
 
6
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Ако някой си мисли че Русия или Китай могат да надделеят на ВВС на САЩ , много се лъже.Това е САЩ ей, не е шега работа. САЩ са лицето на планетата Земя.Достиженията на човечеството са там.
3
1
 
0
 
! Отговори
Уф преди 5 години
Използват го най- вече немците по пътищата? Повече Германски коли по пътищата да не става дума за Мотоциклети!?
2
7
 
26
 
! Отговори
Mi6osp преди 5 години
Проблемът на САЩ е, че тези нови самолети ще трябва да ги произведе Китай
1
11
 
30
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Надмощие ?!!! Ако имаха надмощие,досега да са го използвали...