Тръмп избесня: Наказание за Рияд ако има вина за Хашоги!

Случаят бил особено важен, "защото този човек е бил журналист"
13 окт 2018 18:00,
36
Тръмп избесня: Наказание за Рияд ако има вина за Хашоги!
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп допусна, че е възможно Саудитска Арабия да е отговорна за изчезването на журналиста Джамал Хашоги и каза, че ако това се окаже така, страната му ще наложи сурово наказание на кралството.

В същото време Тръмп потвърди, че изключва възможността за ограничаване на оръжейните продажби, предадоха Франс прес и Ройтерс, цитирани от БТА.

Още по темата

"Засега (саудитците) отричат (да са замесени) и го отричат енергично. Би ли могло да са те? Да", каза Тръмп в интервю за Си Би Ес.

Ако действително се окаже, че Саудитска Арабия е отговорна, ще има сурово наказание, добави той.

Тръмп заяви, че случаят е особено важен, "защото този човек е бил журналист".

На въпрос за обмисляните варианти за реакция президентът на САЩ повтори позицията си, че не подкрепя идеята за ограничаване на продажбите на оръжие на Саудитска Арабия и не е склонен да отмени сключената сделка за продажба на оръжие за 110 милиарда долара на Саудитска Арабия.

"Ще ви дам пример - те поръчват военно оборудване. Всички по света искаха да получат тази поръчка. Искаше я Русия, искаше я Китай, искахме я ние. Ние я получихме, и то изцяло. Ще ви кажа какво не искам да направя. Не искам да навредя на заетостта в Боинг, Локхийд, Рейтиън. Не искам да загубя такава поръчка. Има и други начини за наказание", заяви Тръмп.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами нали трябва да са въоръжени, че иначе не могат да се сражават, когато им направим поредната инвазия ;)
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е това фашистко кравешко се оля.Абе да ти таковам перхдроления изрусен фюрер заплодител на порнозвезди ти за кой се мислиш че ти ще казваш какво да става по другите държави и щял са наказва вече освен световен полицай явно е станал и световен съдия ако стане и световен екзекутор ще е чудно.А това с журналиста същата евтина постановка като фалшивия преврат на Ердоган.Не знам още защо но Тръмп планира да свали саудитския крал.Може би не иска да плаща а Тръмп действа именно, като мафиот.
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
журналиста Джамал Хашоги е знаел че ще бъде убит защо не е бил с охрана тогава страно!Даже е записал мъчителите си и убийците много страно ако не е убит а е постановка нова самоличност и една пластична опереция .Без труп няма престапление !!
18
0
 
4
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Наказание за Риад,ама че ти пропадне оръжейната сделка за 105 000 000 000 $ фукльо! Ще купят оръжията от чичо Путята ...
17
0
 
1
 
! Отговори
Име преди 5 години
но ако рияд е прав да плаща за убийствата на джирналя от името на израел? какво прави джамахирията на ес и ек, тогава? трие ми мненията`от името на педофилите зелени на папата?
16
2
 
4
 
! Отговори
Име преди 5 години
тръмп бил избеснял за левите екстремисти от вашингтон пост. съмнявам се във всяка дума на лешояди без граници..
15
1
 
7
 
! Отговори
Име преди 5 години
рияд виновен??? не! джурналиста хамал джахоги си го е търсил просто! рияд просто е имал средствата да спре лъжите на на този вашингтон постец...
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е - избесня, а ПОБЕСНЯ
13
1
 
5
 
! Отговори
Старата емиграция преди 5 години
До привет от Германия.Абе вие "новите германци" интерпретирате новините , като Дявол - евангелието !А къде бяха "солидните" доказателства на Лондон относно новичок , когато Тръмп реагира ?
12
2
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
този убиец да не се пеняви кои продаде орьжие на са за 350 милиарда кои игратанца сьс саби и сега ще се прави на ощипан това са псевдоприятелите са и турция
11
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Винаги съм харесвал Тръмп.Бизнесмен.Откровен и прям.Сделката е сделка,наказанието е нещо друго. Също като сиренето и приятелството.
10
12
 
2
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Би ли могло да са те? Да", каза Тръмп в интервю за Си Би Ес.Ако действително се окаже, че Саудитска Арабия е отговорна, ще има сурово наказание, добави той............................Евалла на Тръмп , дори при ясни доказателства и при видеозаписите които Турция има Тръм не бърза категорично да обвинява и да съди ,а чака още по-сериозни доказателства! Пък "султан" Ердухан не търси доказателства , обвинява ,вкарва в затворите стотици хиляди турци и така си прочиства пътя към едноличната власт
9
2
 
3
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
америка да накаже някоя страна заради това че тази страна е убила собствен поданик...малко странно?защо ли толкова силно скочиха на СА заради този случай след като този журналист дори не е американски гражданин едва ли ще рискуват някакъв запор на бизнес отношенияа защо ли русия не се позаинтересува толкова силно от случая?
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бе ще ги накаже все едно гледам тиквата, а за едно 110 милиардно договорче за гърмящи железа дето ги прекара да подпишат лани що ще го прави друг ли ще го ла.не.
7
3
 
9
 
! Отговори
q преди 5 години
Само на Запад им се привиждат политически убийства на журналисти. Такова нещо в държавата на Бойко Борисов е невъзможно.
6
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Саудитска арабия и Русия се борят за наследството на Ислямска държава !Хашоги, Скрипал - практиките огледални.
5
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да има никакво наказание, всички знаят, и саудитците го знаят и затова правят каквото си искат. Помислете какво щеше да стане ако това се бе случило в някое друго посолство-санкции, заплахи, някои даже щяха да бъдат "демократизирани" с въздушни удари. Сега ще се правят че уж разследват нещо, въпреки че е съвсем ясно-годеницата му го чака отвън, той влиза в посолството и...повече не се връща.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп така ще накаже СА, че да загуби Китай, Европа, Япония, Турция...!
3
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
интересите и парите над всичко,няма принципи,няма морал
2
1
 
21
 
! Отговори
32596 преди 5 години
Тези са приятелчета. Дават нефт, купуват правилното оръжие за милиарди, така че ще гледаме предаването "Двоен стандарт", просто няма друг начин.