Тръмп отменя правото – гражданство по рождение в САЩ

Указът за новото решение на президента е почти готов
30 окт 2018 20:23,
28
Тръмп отменя правото – гражданство по рождение в САЩ
Снимка: архив "Булфото"

Президентът на САЩ Доналд Тръмп смята да подпише указ, който ще отнеме правото на родените на територията на САЩ да получават гражданство, независимо дали родителите им имат такова, стана ясно в интервю на Axios, цитирано от РИА Новости.

Още по темата

"Ние сме единствената страна в света, в която човек може да дойде от друга държава, да роди детето си тук и то да получи гражданство на САЩ. Както добре знаем нашето гражданство дава много преимущества. Политиката ни в тази област е смешна. Време е това да престане", заяви Тръмп.

По негови думи указът за прекратяването на тази практика вече е готов.

През август стана ясно, че администрацията на Тръмп планира да ожесточи условията за получаване на американско гражданство и зелена карта за легални мигранти, които са използвали програма по обезпечаване на благосъстоянието си.

Обещанието за директна борба с нелегалната миграция бе един от основните пунктове в предизборната програма на Тръмп.

Американският президент има намерение да построи стена на границата с Мексико. Припомняме, че Доналд Тръмп предупреди бежанци от Салвадор и Хондурас, че ще изпрати армията на САЩ да пазят държавната граница от тях. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 1Всички, доведени от Яшар Правешки, както и техните потомци, трябва да получат статут на временно пребиваващи.В Швейцария, всеки отделен кандидат за тамошно гражданство трябва да получи съгласие и от съседите си, редом с които е живял през последните 6 месеца.Яшар не се е допитал до родителите и дядовците ни, когато е решил да събира роми от съседните държави, а е трябвало да проведе референдум по въпроса.Ние сме длъжни да поправим тази грешка!
5
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Европа отдавна е така. Не може да отидеш и да изкендзаш едно ... някъде и то вече да е гражданин на тази държава.
4
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е добре написана статията и на човек дето не живее в САЩ ,сигурно не му става точно ясно ...какво се има в предвид ..Сега примерно ако някой прескочи границата и дойде в САЩ нелегално ..и им се роди дете ,детето става американец по паспорт защото е родено в САЩ ..след като детето навърши 21 години ,може да кандидатства за родителите си и те да получат документи ..ако се запише в армията процеса родителите му да получат документи се ускорява ..Това ше промени
3
21
 
4
 
! Отговори
Атакист преди 5 години
Този е предател!Маже, суче за да привлече избиратели, ама всички помним как предаде идеите на православието и християнството! Забрави кой му помогна на изборите! Забрави дори кой го освободи от фашистко робство през 1945-та!И се предаде на интересите на американците за шепа жълти центрове!А кой те освободи от фашистко робство, бе перчем?!Предател!
2
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Същата мярка трябва да се приложи и в ЕС.Тръмп е наясно, че най-много се плодят онези мигранти, които се стремят към САЩ заради социалните помощи и в краен случай, ако работят, това правят само бащите на такива семейства и то като упражняват най-вече неквалифициран или нискоквалифициран труд.Меркелица наводни Европа точно с такива - от типа на неграмотния общ работник, който идва в ЕС с няколкото си съпруги, които пък се състезават помежду си коя ще народи повече деца!
1
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичките трябва да се върнат по родните си страни и да върнат земите на индианците. Добро решение. Европейци, азиатци и африканци са завладели САЩ. Вън на всички.