Комунизъм: Чехословашките служби с досие за Тръмп

Това станало след брака му с чехкинята Ивана Зелничкова
30 окт 2018 15:00, Елка Василева
13
Комунизъм: Чехословашките служби с досие за Тръмп
Ивана Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Тайните служби на комунистическа Чехословакия са изготвили досие на Доналд Тръмп след брака му с чехкинята Ивана Зелничкова, пише в. "Респект", цитиран от Франс прес.

"Да, бяхме взели на мушка семейство Тръмп", заяви за пражкото издание Властимил Данек, бивш областен ръководител на чехословашката Държавна сигурност в Готвалдов (днешен Злин), родния град на Ивана Тръмп.

"Знаехме, че Тръмп е влиятелен. Той не криеше, че един ден иска да стане президент. Интересувахме се да научим повече за него", добави Данек.

Отначало чехословашките тайни служби са започнали досието за Ивана Зелничкова през 1978 г., а впоследствие са го допълвали с информация за съпруга й, пише "Респект", който публикува статията съвместно с британския в. "Гардиън".

Ивана Тръмп е бивша скиорка и манекен, която след това е станала бизнесдама. През 1977 г. тя се омъжва за Тръмп и ражда първите му три деца: Доналд младши, Иванка и Ерик. Двамата се развеждат през 1992 г.

Според досието Тръмп е започнал да обмисля президентска кандидатура през 1986 г., но се отказал от тази идея, защото решил, че е твърде млад (тогава е бил на 41 години), пише БТА.

"Със своята кандидатура той иска да се превърне в изключение в историята на САЩ. Той иска да се яви като политически независим кандидат. Той не членува нито в Демократическата, нито в Републиканската партия, въпреки че и двете се стремят да го привлекат. Макар и това да изглежда фантазьорско, Доналд Тръмп е убеден, че ще успее", пише в досието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...ще ситуарит програмата ...Български, суахели, канджи или мутробулгарестан е това? Що пишеш бе Петя(***) като не можешеш да си го преведеш.
8
3
 
8
 
! Отговори
Jas преди 5 години
До Вербовчик: глупости пишеш. Ивана Зелничкова (Тръмп) е бивша национална скиорка, която през 72' на международни състезания бяга в Австрия, формално се омъжва на 2 г за австрийски колега, получава гражданство и след развода заминава за Канада, където през 76' на олимпиадата в Монреал среща Доналд Тръмп. Трябва да видиш снимките и като млада и ще разбереш защо Тръмп не е искал да му избяга. Сега е вече стара, но богата кошница
7
4
 
7
 
! Отговори
До 2 преди 5 години
Не ги подценявай , я ще ти допрат до задните части някой чадър,я ще ти разбъркват чая с нещо специално,я ще те почукат по главата с ледотрошач. Службите на малките държави изпълняваха мокрите поръчки на СССР.
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормална практика............няма нищо ново в тая "новина"!!!Така правят всички служби.........събират информация за интересните за тях хора!!
5
4
 
15
 
! Отговори
Тъп на 179 градуса преди 5 години
Мммм, на тая снимка Ивана Зелничкова е тъй красива сякаш цял живот е расла до пробит ядрен реактор!
4
6
 
11
 
! Отговори
Вербовчик преди 5 години
Според мен, Зелничкова и тя е била "в играта".Поставили са и "тежкото" условие - или снасяш за тоя западен паун, или няма да видиш напускане на оградата на нашия най-хуманен социалистически лагер!И ще се задоволиш със сина на някой наш, верен, проверен партиен другар да свиете семейно гнездо нейде около центъра на Готвалдов.
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че заможен бизнесмен ако няма досие накъде? Нали точно това е работата на службите, да следят всеки чужденец който има възможност да се намеси в страната с интереси на влияние, особено финансови. Почти всички революции са дошли с пари от вън.
2
1
 
17
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Тия джуджета пак избиха рибата. Взели го на мушка...Яхнала мравката слона и ... удуши го Пешо
1
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това всички държави го правят. Къде е новината?!