Цензурираха видео на Тръмп, определиха го като расистко

Facebook са блокирали 115 акаунта преди междинните избори
21
Цензурираха видео на Тръмп, определиха го като расистко
Снимка: Reuters

Американски медийни мрежи изтеглиха видео на кампанията на президента Доналд Тръмп, заклеймено като расистко, предаде Ройтерс.

В 30-секундното видео, което е спонсорирано от кампанията за преизбирането на Тръмп през 2020 година, е показан в съдебна зала нелегален имигрант от Мексико, осъден през 2014 г. за убийството на двама полицаи. Образът е поставен до кадри с колони мигранти, минаващи през Мексико.

Още по темата

Видеото е порицано от мнозина, включително членове на Републиканската партия, като расистко.

CNN отказа да излъчи видеото, NBC посочи, че повече не го показва. Телевизия FOX News, която Тръмп често сочи като любимата си телевизионна мрежа също се отказа от клипа, наричайки го "безчувствен".
Facebook реши повече да не позволява платена реклама на видеото, макар че потребителите ще могат да го споделят на собствените си страници.

Междувременно стана ясно, че от Facebook са блокирали 115 акаунта, които може да участват в "координирано неавтентично поведение" преди официалното начало на междинните избори в САЩ. Компанията посочи, че американските власти са я уведомили в неделя за онлайн дейността по акаунтите, които според тях може би са свързани с чуждестранни дружества.

Блокирани са 85 акаунта в Instagram и 30 акаунта във Facebook. Акаунтите в Instagram са били на английски, докато тези, свързвани със социалната мрежа - на френски и руски.
Компанията посочи, че ще предоставя информация за развитието на ситуацията, след като получи такава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
4
 
! Отговори
Затова, преди 5 години
да не ни се бъркат, когато започнем да решаваме ромския проблем у нас с подходящи средства и методи. И да не се мешат в работите на ЕС чрез маши като Меркел. Та да има къде да емигрират, когато целите САЩ заприличат на огромно гето, а обитателите на гетото успеят да изпапат дори и федералния резерв!
17
2
 
7
 
! Отговори
ЩеПитамПримрип/тките преди 5 години
каква песен ще запеят след няколко десетилетия, когато работливите и предприемчиви бели хора ще станат малцинство в САЩ. Днес там само афроамериканците, които живеят на соц. помощи, са 40 милиона! Отделно са разни други хрантутници. С присъщите им темпове на размножаване, след 30 г. афроамериканците, лентяйстващи на соц.помощи, ще са вече около 140 милиона. вкарвайте още мексиканци, араби, пакистанци и тем подобни, пък ще ви питам после ... Ще се молите за български визи!
16
1
 
7
 
! Отговори
Разумно решение преди 5 години
Онези, които са много чувствителни и се възмущават от Тръмп, нека да направят нещо практично - да помислят и изготвят програма, чрез която да се осигури поминък на бедните в Мексико. Без да напускат родината си, да изкарват своята прехрана чрез труд в някоя почтена сфера, правейки нещо полезно за себе си и за обществото.
15
1
 
6
 
! Отговори
Валентин преди 5 години
Скоро фейсбук, гугъл и тем подобни ще гризнат дръвцето. Досега бяха в растящ пазар и независимо от некадърността на мениджърите си се движеха нагоре. Сега като им се посвият акциите още малко, ще ги видим как менидцърите им с комунистически мозъци ще се справят при намаляващ пазар и антитръстово разследване
14
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На либералните хипи-гейчета като покажеш истината и започват да цензурират. Жалки сбъркани индивиди, Тръмп го изкараха най-лошия човек на света, само защото не го е страх да каже истината, същото важи за хора като Орбан и Болсонаро. Розовия утопичен хипи свят се провали, глобализъм, мултикултурализъм, толерантност, солидарност и т.н., се изродиха в беззаконие, гаври, мързел, простотия и т.н.
13
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 10Горе долу са наравно. Калифорния на демократите, а Тексас и Флорида на републиканците. Средният запад, нефтодобивните райони, северните - дърводобив, промишленост - републикански. Относно заплатите - виж ти. Най-ниската безработица, минималната ставка е повишиха. Промишленото производство нараства с близо 30 % за две години. Хайде прочети малко повече ти. Имат статистика къде са най-големите разходи за социал, безработица, помощи, безработица, имигранти и др - демокраичните щати
12
1
 
9
 
! Отговори
До 11 преди 5 години
Забравих да спомена, че по времето на Обама се случи т.нар. Арабска пролет.
11
2
 
13
 
! Отговори
До 11 преди 5 години
Демократът Удроу Уилсън вкарва САЩ в ПСВ, Франклин Рузвелт във ВСВ, Кенеди във Виетнамскат а война, Клинтън в Югославските войни. Та какво казваше, НПО активисте?
10
2
 
22
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Ами вижте на снимките кои са феновете на Тръмп и кои на демократите.Има ли нужда от коментар?Едните изкарват хляба на Америка,другите го ядат...Че и поразии правят!
9
10
 
3
 
! Отговори
до 10 преди 5 години
За съжаление нищо от това не е вярно. И не ми е ясно от къде тоя мит за просперитет и работни места в сащ. Това ли предава си ен ена в България? Вижте къде са републиканските щати и къде са демократичните. Вижте кой кого храни и тогава благославяйте републиканците. Време е да престанете да живеете с илюзиите, които тиражират в България. Имате интернет и владеете чужди езици.
8
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До мекитеНе опира до тава. Просто явно се веждат българските медии от кой лагер се финансират - либерали, фондаци на Сорос и демократите. И продажното им поведение дразни. А относно републиканците - те изглеждат по-близки. Поне правят нещо по въпросите с работните места, малцинствата, имигрантите, националния суверенитет. Неща с които се сблъскваме и ние. А кампаниите за правата на обратните, *** и др. запазени демокротично-либерални ценности вече писнаха на всички и се преекспонират.
7
2
 
0
 
! Отговори
меките преди 5 години
китки в РБ и тям подобни евромокасинчета си мислят, че като викат срещу демократите, по-големи мъжкари стават. Леко леко вие сте "независими". Гладувайте герб и по -бабаитлъшки го раздавайте.
6
2
 
2
 
! Отговори
до 2 преди 5 години
*** мокасинчо виждал ли си в животенцето си мексиканец?
5
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде пак. Яка пропаганда за демократите. А бе вие на хранилка при тях ли сте или сте журналисти. Май парите от Америка за България и тем подобни са по-важни от професионализма и достойвството. Ставате за смях. И само не ми давайте за пример Фейсбук, с техните измислени либерални критерии и пристрастност към Хилари, Клинтън, Сорос. Яко се развонаха западните платени медии и вие не оставате назад.
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Акаунтите във файсбук били на френски и руски".??? Значи ли това, че има опит за повлияване на изборите? Аз знам, че вссеки втори амеркатър е неграмотен на майчиния си език, но пък разбирал френски и руски. Инфото тече ФБ службарите а не скужбарите ФБ. ДА ЖИВЕЙ ДЕЗИНФОРМАЦИЯТА. ЕДУАРД БЪРНЕЙС.
3
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фейсбук блокирва всеки, който е против розовия фашизъм а.к.а либерастия и всеки, който има различно мнение за черните, имигрантите, чифутuте и всякви ***, освен позитивни мисли за изброените
2
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мощна либерастка атака.Бъдещето няма нужда от престъпници живеещи на социални помощи.Мексиканците малко се различават от Бг ромите същата гнус.
1
5
 
20
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Всички работещи бели са за Тръмп!Проблемът е,че просто намаляват и може би вече са малцинство.