Тръмп за цените на петрола: "Кажете благодаря на президента Т"

Той си приписа заслугата за понижението им
Обновена: 25 ное 2018 18:01 | 25 ное 2018 18:00,
103
Тръмп за цените на петрола: "Кажете благодаря на президента Т"
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп днес даде положителна оценка на факта, че световните цени на петрола продължават да се понижават и си приписа заслугата за това. Той обърна внимание и на понижението на инфлацията в САЩ в акаунта си в Туитър.

"Колко хубаво е, че цените на петрола спадат (кажете благодаря на президента Т)", имайки предвид себе си.

"Добавете към другите добри икономически новини значителния спад на данъците. Освен това равнището на инфлацията се понижава (обърнете внимание, УФР)".

Последното напътствие е част от редовните критики, които президентът на САЩ отправя към политиката на централната банка - Управлението за федерален резерв - редовно да вдига водещата лихва, което, както твърди Тръмп, влияе пагубно на икономическия растеж на страната.

На 23 ноември стойността на петрола сорт Брент от Северно море, чиято цена е референтна за европейския пазар, при търговията в Лондон спадна с 4,2 на сто до 59,8 долара за барел, минавайки за първи път под символичния праг от 60 долара от 27 октомври 2017 година, припомня ТАСС.

Още по темата

По-рано американските власти въведоха санкции срещу износа на ирански петрол, но разрешиха на осем страни, сред които Индия и Китай, да купуват черно злато от Техеран за срок от 180 дни. Тръмп отправи благодарност към Саудитска Арабия за ниските цени на петрола и призова страната да направи още стъпки в тази посока.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой русофил да обясни, защо като Русия е с най-голям добив на петрол, а Президент Т определя цената му. На това му се вика послушание и безпомощност, а не Величие !
15
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Основното, което се пропуска в статията е, че саудитския принц подкупва разследването (САЩ) с по-ниски цени на петрола, а Перчема иска да му благодарим, че е приел рушвета срещу това да си затвори очите за убийството на Кашоги. Ето това е великата ви американска "демокрация".
14
4
 
7
 
! Отговори
K6 преди 5 години
Много силен президент промених мнението си за него след като изчетох книгите му
13
7
 
15
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 5 години
Аз пък си мислех, че трябва на всичко да благодарим на краля-слънце Бойко. Да му благодарим за прекрасния стандарт на живот, за финансовия подем и ръста на инвестициите !бойко оставка !
12
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин към Президента Т- Президент Т, ти ме обричаш на съдбата на Кашоги !
11
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В кои дупки се изпокриха критиците на Тръмп ,които преди 2год.предвещаваха крах на американската икономика под управлението на Тръмп?Тръм ще се нареди до най-великите Президенти на САЩ ,може би е и ..най-великият !
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А на нас ГЕРБ ни казаха, че трябвало да благодарим на чичо Т. Тиквата пожела да му викаме "чичо".
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Големия страх от Глобализацията показва,че Глобализацията е неизбежна.Този страх и омраза към неизвестното почна да дава жертви - Англия, Америка, ЕСЗа сега само Китай и Индия печелят като нации но и това ще е до време.
8
6
 
9
 
! Отговори
вижда се преди 5 години
СЛЕД КЕНЕДИ ,ТРЪМП Е НАЙ-ДОБРИЯТ ПРЕЗИДЕНТ ЗА РАЗЛИКА ОТ *** !!
7
3
 
17
 
! Отговори
Тръмп преди 5 години
Благодарете на мен и всички мои президентски предшественици, че професията ни е Главен и6pикчия на С. Арабия. Вижте какви чудеса се случват, когато подмиеш султанския *** и отмиеш вината му за поръчковото убийство на опозиционен журналист. А и най-важното е да не наложиш икономически санкции на терористичната му държава, която подлага на нечовешки гаври собственото си население. Това е демокрацията!
6
0
 
22
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Благодарим ти, чичко Т!
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тенкю мистъъ Президент,блъскай шистаците и шашардисвай руснаците които Е/Т майката на българите с цените на петролните продукти.Чисто по братушкански си ни разкатават а тукашните им *** "искЪт чистЪ природЪ" а иначе висок стандарт!!Нещо трябва много да сме съгрешили да ни наказва така съдбата с толкова тъ/панари на една човешка длан.Питаш ли ни нас нормалните българи какво ни е,ИЧ и не питай.
4
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 2-Кой ти е виновен ,че се съгласяваш и си мълчиш - Тръмп? виж какво става във Франция , Макаронча ще го изметат
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако си внесем от Гърция или Румъния както предложи Боко ще трябва да платим два пъти акциз и ддс.
2
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп пита ли ни нас какви завишени суми плащаме въпреки ниската цена на петрола?
1
7
 
11
 
! Отговори
М даа преди 5 години
ГЛЕДАЛИ ЛИ СТЕ ФИЛМА - СМАХНАТИЯ ПРОФЕСОР ????