САЩ, Канада и Мексико с нов договор за свободна търговия

Президентът Доналд Тръмп наложи предоговарянето му
30 ное 2018 16:23,
5
САЩ, Канада и Мексико с нов договор за свободна търговия
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп, досегашният държавен глава на Мексико Енрике Пеня Нието и канадският премиер Джъстин Трюдо подписаха днес новото тристранно Споразумение за свободна търговия САЩ-Мексико-Канада (ЮСМКА - USMCA), което ще замени Северноамериканското споразумение за свободна търговия (НАФТА), предадоха световните агенции.

Още по темата

Това стана на церемония в рамките на срещата на върха на Г-20 в Буенос Айрес в присъствието на постоянния търговски представител на САЩ Робърт Лайтхайзър, канадската министърка на външните работи Кристия Фриланд и на мексиканския министър на икономиката Илдефонсо Гуахардо Виляреал, пише БТА.

В края на септември Канада, Мексико и САЩ се споразумяха за ново търговско споразумение след преговори, продължили повече от една година.

По искане на Тръмп през 2017 година страните започнаха да предоговарят споразумението НАФТА, подписано през 1992 г. и влязло в сила през 1994 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо ново,глобализацията си върви по план.
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната голяма победа на Тръмп ,браво!
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никаква конкреика няма за новия договор...Можехте да напишете поне с какви чорапи е бил Трюдо.Запада ви вестникът. Запада....
1
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тръмп е най големия клоун в човешката история