Демокрация... Тръмп гради нов световен ред!?

САЩ сплотявали "благородните нации" по света
4 дек 2018 20:40,
52
Демокрация... Тръмп гради нов световен ред!?
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп гради нов световен ред, основан на американско лидерство и на демокрация, заяви днес американският държавен секретар Майк Помпейо във външнополитическа реч, като обвини Иран и Китай за нестабилността в света, предаде Ройтерс.

Още по темата

"В най-добрите традиции на нашата демокрация ние сплотяваме благородните нации за изграждане на нов либерален ред, който предотвратява войните и постига по-голям просперитет", каза Помпейо пред дипломати в Брюксел. Държавният секретар е в Брюксел за срещата на външните министри от НАТО.

"При управлението на президента Тръмп ние не изоставяме ролята си на международен лидер, нито нашите приятели в международната система", подчерта той.

Помпейо отправи критики към Иран и Китай, като отхвърли твърденията, че Вашингтон действа едностранно.

"Дори нашите европейски приятели понякога казват, че ние не действаме в интерес на свободния свят. Това просто не е вярно. Ние работим за запазване, защита и утвърждаване на открит, справедлив, прозрачен и свободен свят от суверенни държави. Този проект ще изисква реално, а не привидно възстановяване на либералния ред между страните. Той ще изисква настъпателна Америка и лидерстворо не само от моята страна, но и от демокрациите по целия свят", подчерта държавният секретар.

Помпейо допълни, че САЩ подтикват Световната банка и Международния валутен фонд да намалят финансирането на страни като Китай, защото те вече имат достъп до финансовите пазари за набиране на капитал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
4
 
! Отговори
USA преди 5 години
God bless the USA! Най-великата страна.
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русофобчета,от онзи ден Азовско море стана руско езеро!САЩ и НАТО къде са?Кой е безсилния в случая?
29
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 38 Идил даваше фира още преьди Тръмповото избиране и за цял свят е ясно ,че руснаците разбиха ИДИЛ.Тръмп обучаваше главорезите в лагери на ЦРУ в С.А.,и държави от Близкия изток!Под лъжливото обяснение ,че това са умерени ислямисти,борещи се за демокрация!
28
1
 
1
 
! Отговори
ОБЯСНИТОР преди 5 години
До Анонимен 37....единственото лошо, което направи Тръмп за вас е, че не си пада по това, мъже да влизат в женски тоалетни, съблекални и душове защото са се самоопределили като жени(или мъже дето се имат за лъвици и искат да влизат в клетката на лъва). За което ти влизам в положението.
27
5
 
2
 
! Отговори
ОБЯСНИТОР преди 5 години
До Анонимен 37Малеее колко сте жалки и смешни. Точно Тръмп изпари 300 зелени човечета на Путин в Сирия. Нещо немислимо при Обама, който проспа Крим.И точно Тръмп накара двете Кореи да си говорят, нещо немислимо при Обама.И точно Тръмп разби Халифата на ИДИЛ за месеци. А Обама твърдеше че трябват десетилетия.Какво ще излезе с Китай ще видим. Но всички са съгласни че Китай не вече икономика от третия свят , за да се ползва с огромни привилегии и да краде безнаказано технологии. Обама спа:)
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евроатлантическа демокрация никога не е имало. Винаги са искали другите да са демократични с тях, а те да не са. Нещо като едностранна демокрация. Един вид, демократ е този, който им отърва. Не се вързвайте на думичката започваща с Д, защото е *** дима. Демократите я омърсиха.
25
1
 
9
 
! Отговори
Поп Андрей преди 5 години
До АнонименИзбити са 114 милиона индианци в САЩ и Канада чадо...........
24
7
 
5
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 5 години
Русофилистичните *** вият от мъка и безсилие
23
2
 
9
 
! Отговори
РККА преди 5 години
И всички в този световен ред ще са с две леви меки китки...........
22
2
 
8
 
! Отговори
Йелоустоун преди 5 години
Вие градете, аз ще довършвам.
21
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
благородна нация от краварибогати сте щото крадете ама си миришете на говежди тор драги ми благородници
20
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе тия откога се писаха благородна нация като изтребиха 40 милиона индианци и ли като хвърлиха атомни бомби върху мирно население или като сринаха със земята един от най-красивите градове в света дрезден - през втора световна- за пръв път чувам за благородни из-родиа пък може вече и да има
19
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малииийййй, се като почне едно покриване на критерии за "благородна нация"!? Голем джумбиш ще става и тук таме патаклами.... ...и бая грантове ще падат!
18
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Благородни нации са тези, които си седят мирно, не грабят територии, не газят международното право, не организират държавен тероризъм.е последната, за която може да се каже, че е благородна нация.
17
20
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Войните ги разпалват провалени реваншистки държави с *** начело, но че бъдат бити и натикани на кучето УГЗО
16
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кои нации са благородни ще преценява може би Синедриона, а?
15
1
 
16
 
! Отговори
Киро Скалата преди 5 години
До 16: "Благородни нации" - точно, това си е фашизъм..
14
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той и Хитлер говореше за нов световен ред, но знаем как завърши. Днес САЩ са на прага на фашизма. Там не се толирира никаква свобода на словото освен политкоректната и хендерна "права" линия. Неправилното мнение се наказва със закони. Ама имали първа поправка на конституцията- че кой я спазва. В САЩ вече не се търпи никакво чуждо мнение, различаващо се от тяхното а това е първата крачка към фашизма.
13
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който е с расия да се готви за *** и минусови температури.
12
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иде Третата световна патаклама.... ....или човечеството ще се отърве от Циона, или Ционът от него!